Cantastim, fiole

Prospect Cantastim, fiole

Compozitie
Extract bacterian purificat de pseudomonas aeruginosa, 0,5 mg Solutie izotona de clorura de sodiu, pana la 1 ml Solutie injectabila pentru administrare subcutanata continand 0,5 mg substanta activa in 1 ml ser fiziologic, in fiole de 1 ml, in cutii de carton de 5 fiole. Din punct de vedere farmaco-terapeutic, CANTASTIM este un imunomodulator, care stimuleaza capacitatea de aparare nespecifica a organismului.

Indicatii
Produsul stimuleaza functiile celulelor fagocitare, activitatea citotoxica a celulelor imune, normalizand cooperarile celulare si mecanismele de control ale raspunsului imun.
CANTASTIM este indicat pentru stimularea capacitatii de aparare nespecifica, in cazuri de deficit imun cu diverse exprimari clinice. Se recomanda administrarea lui inainte de interventiile chirurgicale cu risc de infectii post-operatorii, in parodontoze cronice, in unele infectii virale sau bacteriene cronice rebele la terapia uzuala, precum si in imunoterapia cancerului.

Mod de administrare

Calea de administrare este subcutanata. tratamentul este diferentiat in functie de natura bolii si de varsta, astfel:
la copii pana la un an, care prezinta infectii grave, peritonite, neoplazii sau malformatii congenitale care necesita interventii chirurgicale laborioase, se administreaza 5 injectii a 0,5 ml fiecare, la interval de 7 zile.
la copii peste un an si la adulti, se administreaza cate 1 ml (1 fiola) la interval de 7 zile, schema de administrare fiind conditionata de natura bolii, dupa cum urmeaza:
Pentru prevenire a infectiilor post-operatorii, se administreaza subcutanat 1 ml cu 3-4 zile inainte de actul operator, si 4 fiole dupa actul chirurgical, cate o fiola la 7 zile.
La pacientii cu forme grave de herpes, zona zoster, parodontoze, afectiuni afrigore repetate etc., se administreaza 10 fiole, cate o fiola la 7 zile. Daca este cazul, la 90-120 zile de la terminarea seriei de 10 fiole, se repeta schema de administrare.
In infectiile stafilococice cronice, se administreaza asociat cu vaccinul sau autovaccinul stafilococic, conform urmatoarei scheme:
Ziua 0 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,1 ml
Ziua 3 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,1 ml
Ziua 6 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,2 ml
Ziua 7 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 9 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,3 ml
Ziua 12 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,4 ml
Ziua 14 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 15 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,5 ml
Ziua 18 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,6 ml
Ziua 21 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 22 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,7 ml
Ziua 25 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,8 ml
Ziua 28 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 29 - vaccin (autovaccin) stafilococic 0,9 ml
Ziua 32 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 35 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 38 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 41 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 42 - CANTASTIM 1 ml
Ziua 44 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 47 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 50 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Ziua 53 - vaccin (autovaccin) stafilococic 1 ml
Daca este necesar, seria de inoculari se poate repeta dupa o pauza de 90-120 de zile.
In leucemii cronice sau tumori maligne cu diferite localizari, produsul se poate administra in asociere cu radioterapia si/sau chimioterapia. Se administreaza 10 fiole, cate o fiola la 7 zile, cu repetarea seriei de 10 injectii dupa 90-120 de zile.

Efecte adverse
Ca orice produs activ, acest medicament poate provoca, la unele persoane, efecte mai mult sau mai putin suparatoare; nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau farmacistului dumneavoastra, in legatura cu acest subiect. La unii pacienti pot aparea dupa inoculare: congestie si tumefactie la locul inocularii, cresterea temperaturii corporale, stare de somnolenta, dureri de cap. Aceste reactii pot fi observabile la 3-24 ore de la inoculare si pot persista pana la 24-48 de ore. Aparitia acestor reactii secundare tranzitorii nu impune intreruperea tratamentului.

Contraindicatii

Produsul nu are contraindicatii.

Precautii
Nu se impun precautii speciale.
Interactiuni: Pana in prezent nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase sau alte forme de interactiuni.
Atentionari speciale: Produsul se va administra in dozele prescrise pentru categorii de varsta si afectiuni.
Produsul se poate administra in timpul sarcinii si in perioada de alaptare.
Administrarea produsului nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau a manipula utilaje.

eficienta
315 voturi
efecte secundare
18 voturi
pret medicament
130 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Crioprezervarea – Fertilizarea in...

  Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult

 • Terapiile complementare cresc eficienta medicinei alopate in lupta cu cancerul Terapiile complementare cresc...

  Generalitati Cercetarea medicala a facut progrese uluitoare, cu toate acestea, tehnicile de abordare a tumorilor canceroase raman agresive si au efecte secundare care afecteaza calitatea vietii pacientilor. Tratamentul chirurgical, care presupune rezectia...citeste mai mult

 • Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala

  Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate) care odata...citeste mai mult

 • Inrosirea fetei: cauze, tratament, preventie Inrosirea fetei: cauze, tratament,...

  Generalitati Inrosirea fetei are loc atunci cand dintr-un anumit motiv creste fluxul de sange de la nivelul cesteia. Fenomenul poate fi insotit de caldura, fierbinteala sau roseata gatului sau a pieptului. Cei mai multi dintre oameni se confrunta cu acest simptom...citeste mai mult

Comunitate

 • Bolile gingiilor (gingivita si paradontopatia)

  Acest tratament scris mai sus da sperante bolnavilor.De ce nu toti medicii il folosesc?De ce majoritatea spun <<asta e in 5 ani iti cad dintii !>>sau cel mult spun de cantastim si vac. stafilococic.Oare nu toti studiaza aceeasi medicina?am ajuns in momentul in care nu mai am incredere...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK