Clickmed
programare rapida la medic

Acum si in Romania: testare pentru depistarea virusului A/H1N1!

Actualizat la data de: 13 August 2009
Acum si in Romania: testare pentru depistarea virusului A/H1N1!

Incepand cu aceasta luna, Centrul Medical Unirea ofera posibilitatea realizarii testului de confirmare a virusului A/H1N1 (virusul gripei porcine). Testul, rezultat al colaborarii CMU cu Synlab, un laborator din Germania, este disponibil la pretul de 680 RON.

„Suntem prima clinica privata care ofera acest serviciu. Initial, se realizeaza un test standard pentru virusul gripal A, iar, in cazul in care rezultatul este pozitiv, se trece la un test specific de confirmare pentru subtipul H1N1. Terapia trebuie instituita in primele 36–48 de ore de la debutul infectiei deoarece eficiena ei se reduce progresiv daca se aplica in cursul evoluiei bolii”, a declarat Dr. Bogdanka Militescu.

In cazul in care este identificat virusul A/H1N1, pacientul va fi supus unui tratament antiviral care dureaza 5 zile. Tratamentul cu inhibitori ai neuraminidazei, cum sunt Oseltamivir-ul sau Zanamivir-ul, se aplica persoanelor care au intrat in contact direct cu persoane infectate precum si pacientilor care prezinta simptomele gripei dupa revenirea din vacanta.

Conform Centrului pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC), simptomele produse in 2009 de virusul gripei porcine H1N1 la om sunt asemanatoare cu simptomele gripale obisnuite. Pacientul prezinta: febra, tuse, dureri de gat si musculare, dureri de cap, frisoane i astenie. Izbucnirea epidemica din acest an a aratat un procent ridicat de pacieni care au prezentat diaree si varsaturi.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate