Clickmed
programare rapida la medic

Sondaj realizat de SfatulMedicului.ro

Publicat la data de: 24 Octombrie 2007

SfatulMedicului.ro a realizat, in perioada 19 – 22 octombrie 2007, un sondaj cu privire la consumul de vitamine si suplimenti nutritivi. La chestionarul aflat la adresa //www.sfatulmedicului.ro/sondaje.php au raspuns peste 2.700 de utilizatori. Sondajul a fost sustinut de o campanie de bannere si newslettere.

Circa 38,39% dintre respondenti considera ca sanatatea lor s-a imbunatatit in urma consumului de vitamine si suplimenti nutritivi.

Conform rezultatelor sondajului, circa 88,78% dintre respondenti au afirmat ca obisnuiescsa consume suplimenti alimentari si/sau vitamine, complex de multivitamine si multiminerale pe care le achizitioneaza astfel: la recomandarea medicului - 48,09%, la cea a farmacistului - 11,38%, la sfatul prietenilor, colegilor sau rudelor - 18,62%. In achizitia suplimentilor alimentari si a vitaminelor, respondentii sunt influentati de materiale informative, in proportie de32,66%, de articole de presa/Internet - 25,97%; doar 9,67 sunt inclinati sa cumpere aceste produse in urma reclamelor TV sau radio.

In ceea ce priveste frecventa de consum, 39,32% consuma o data pe luna suplimenti alimentari si/sau vitamine, 30,04% - o data la 2-3 luni, si cu o frecventa mai mica - 30,64%.

Circa 38,39% dintre respondenti considera ca acest consum a avut un efect benefic pentru sanatatea lor, in timp ce alti 70,78% nu au observat nici un efect secundar in administratrea de suplimenti alimentari/complex de multivitamine.

"Din datele extrase din sondajul efectuat pe SfatulMedicului.ro putem afirma ca populatia are incredere in efectul si beneficiile consumului de vitamine/multivitamine/suplimenti alimentari. Ceea ce este si mai imbucurator este faptul ca administrarea se face in urma sfatului primit de la medic si mai putin din alte surse sau canale de informare" – a declarat Ada Costache, Project Manager SfatulMedicului.ro.

SfatulMedicului.ro este cel mai complex portal medical, care realizeaza o prima filtrare a sutelor de mii de pacienti online, directionandu-i spre consultatii personale, in clinici specializate, pe cei care prezinta simptomele unor afectiuni, si oferindu-le celor care au probleme usoare solutii imediate, pe care sa si le poata aplica singuri.

SfatulMedicului.ro isi propune informarea si educarea publicului, fiind deservit de o echipa de peste 60 de medici care acorda consultatii online. Site-ul pune la dispozitia celor peste 365.000 de vizitatori unici pe luna (conform Trafic.ro) informatii utile despre boli, tratamente, unitati medicale, farmacii, precum si ultimele stiri medicale publicate in prestigioase reviste din intreaga lume.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate