Clickmed
programare rapida la medic

Ma puteti ajuta, va rog, cu interpretarea analizelor de sange pentru MCV, MCH, RDWS, PCT?

Anemia asociata cu deficit de vitamina B12
Intrebare postata de Irina cu 2 luni in urma

In urma analizelor de sange si a markerilor, am primit rezultatele, toate incadrandu-se intre limitele normale, cu exceptia: MCV 103,5 ; MCH 35,9 ; RDWS 46,3 ; PCT 0,183.
Mentionez faptul ca acum 13 ani am fost operata de cancer de col uterin, astfel incat, anual, fac si markerii tumorali, precum si pentru tiroida. La acestia am rezultate in limite, respectiv: TSH 3,96 ; T4 free 0,98 ; SCCA 1,00 ; CA125 8,70 ; CA19.9 7,07; CEA

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma puteti ajuta, va rog, cu interpretarea analizelor de sange pentru MCV, MCH, RDWS, PCT?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Valorile analizelor de sange pe care le-ai prezentat sunt, in general, in limite normale. Cu toate acestea, un MCV crescut poate sugera o anemie macrocitica, care se refera la celule rosii de sange mai mari decat normal. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de conditii, inclusiv deficienta de vitamina B12 sau acid folic.

MCH este un acronim pentru "mean corpuscular hemoglobin", sau "hemoglobina corpusculara medie" in romana. Un nivel crescut al MCH, asa cum este cel pe care l-ati prezentat, poate sugera de asemenea anemia.

Un volum crescut al celulelor rosii din sange (eritrocite) poate indica o variatie in dimensiunea celulelor tale rosii de sange, ceea ce poate fi un semn al anemiei.

In ceea ce priveste PCT (procalcitonina), acesta este un test folosit pentru a diagnostica sepsis sau o infectie severa. Nivelul dumneavoastra este in limite normale.

In privinta markerilor tumorali ai tiroidiei, rezultatele sunt la fel in limite normale. TSH si T4 sunt markeri pentru functia tiroidiana, iar SCCA, CA125 si CA19.9 sunt markeri pentru diferite tipuri de cancer.

Daca doriti o interpretare orientativa accesati sectiunea Interpretare analize: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Anemiile/tipuri-de-anemii-cauze-si-simptome-iata-cat-de-periculoase-pot-fi_15605
sfatulmedicului.ro/Anemiile/anemia-prin-deficit-de-vitamina-b12_918

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.