Clickmed
programare rapida la medic

Copilul meu are semne de autism?

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de Alexandra cu 3 luni in urma

Buna ziua! Am un baietel de 11 luni …mă îngrijorează ca nu are tendința de a imita după o alta persoana , nu face “pa”, nu aplauda,nu arată cu degetul când vrea ceva sau sa scoată un cuvânt ..cum ar fi “apa” , “pa” etc. Nu mănâncă singurel , nu bea apa singurel sau lapte nu ne pupa când ii cerem( ci ar sta doar sa fie pupat…ne da fruntea sau mânuță).Menționez ca silabiseste: maa-maa, taa-taa,baa-baa. Etc. Merge perfect in picioare fără susținere , nu merge pe vârfuri , nu se învârte in cerc , se joaca normal cu mașinuțele , cu mingea…le folosește corect, apasă pe butoanele jucăriilor, dacă ii zâmbim , ne zâmbește inapoi,interacționează cu animalutul nostru de companie, avem o pisica si reacționează la mieunat, Ba chiar rade , Răspunde la nume, uneori Răspunde si când îl chemam …vine in brațele noastre si se alinta (vrea in brate când plange) întinde mainile după anumite obiecte , le caută cu privirea. Urmărește toate obiectele pe care noi ii le arătam si este atent când vorbești cu el …dar nu înțelege mereu când ii transmitem ca “ nu are voie “ sau “ da , ai voie”. Mai pe scurt ar trebuii sa ne îngrijoreze ca nu are capacitatea de a imita sau a vorbii ? Pentru vârsta lui? Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Copilul meu are semne de autism?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Desi observati ca baietelul dumneavoastra nu corespunde anumitor asteptari de dezvoltare, este important de mentionat ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau. Anumite semne pe care le-ati mentionat, ca de exemplu raspunde la nume, interactioneaza cu animalele de companie, zambeste inapoi, urmareste obiectele cu privirea si este atent cand vorbiti cu el, sunt semne pozitive ale dezvoltarii sale.

In ceea ce priveste abilitatea de a imita, este posibil ca baietelul dumneavoastra sa nu fie inca pregatit pentru aceasta etapa de dezvoltare. Multe dintre comportamentele pe care le-ati descris, cum ar fi faptul ca nu mananca sau bea singur, nu pupa la cerere, nu vorbeste sau nu imita, sunt normale pentru varsta sa. Este abia la 11 luni si multe dintre aceste abilitati se dezvolta mai tarziu.

Cu toate acestea, daca sunteti in continuare ingrijorati, este indicat sa va adresati unui specialist pentru a face o evaluare completa a dezvoltarii sale. Ea poate include o evaluare a abilitatilor sale motorii, de comunicare si sociale.

In ceea ce priveste vorbirea, multi copii nu incep sa vorbeasca clar pana la varsta de 2 ani sau chiar mai tarziu. Faptul ca el silabeste deja sunete precum "maa-maa", "taa-taa", "baa-baa" este un semn bun ca dezvoltarea limbajului este in curs.

Autismul se manifesta prin probleme cu interactiunea sociala, comunicarea si comportamentul repetitiv sau restrictiv. Din descrierea pe care ati dat-o, nu pare ca micutul dumneavoastra prezinta aceste simptome.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra:

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cresterea-si-dezvoltarea-in-perioada-1-12-luni_235
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cand-sa-te-ingrijoreze-intarzierea-vorbirii-la-copil-ne-raspunde-psihote_18904

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.