Clickmed
programare rapida la medic

Ce pot face pentru a-mi intari imunitatea dupa o interventie chirurgicala?

Interventie chirurgicala
Intrebare postata de MembruMobileApp150330210420494 cu 9 luni in urma

Tatal meu a avut de curand o interventie chirurgicala, ocluzie intestinala, el ac***a si o problema oncologica - neoplasm gastric. Este foarte slabit dupa interventie, la 3 saptamani dupa aceasta. Ce ar putea sa ia pentru a se mai intari putin? E asa de slabit, ca nici nu se poate tine pe picioare. Are pofta de mancare, mananca foarte bine, insa nu ia in greutate deloc, ba chiar dimpotriva, parca tot mai scade. Ce imi recomandati? Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce pot face pentru a-mi intari imunitatea dupa o interventie chirurgicala?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 9 luni)

Buna ziua,

In primul rand, este important ca tatal tau sa fie monitorizat regulat de medicul sau oncolog si ca el sa fie informat cu privire la starea lui de sanatate si evolutia greutatii. Este posibil ca scaderea in greutate sa fie asociata cu neoplasmul gastric si problemele digestive.

Pentru a-si intari sistemul imunitar si a imbunatati starea generala de sanatate, tatal tau poate sa urmeze aceste sfaturi:

1. Asigurati o alimentatie echilibrata: Incurajati-l sa consume alimente sanatoase, bogate in nutrienti si usor de digerat, precum legume proaspete, fructe, proteine slabe (cum ar fi carne sp***a, peste sau tofu) si cereale integrale. Evitati alimentele procesate, grase sau prea condimentate, deoarece ar putea agrava problemele digestive.

2. Hidratare adecvata: Asigurati-va ca bea suficienta apa pe parcursul zilei pentru a evita deshidratarea. Daca nu poate consuma cantitatea necesara de lichide, este posibil sa fie nevoie de suplimente sau solutii de rehidratare orala recomandate de medic.

3. Odihna si somn adecvat: Asigurati-va ca se odihneste corespunzator. Odihna adecvata este esentiala pentru recuperarea dupa interventia chirurgicala si pentru intarirea sistemului imunitar.

4. Suplimente alimentare: Discutati cu medicul despre posibilele suplimente alimentare pe care le poate lua pentru a-si intari sistemul imunitar.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Apendicita-si-alte-cauze-de-abdomen-acut/cum-sa-ne-confruntam-eficient-cu-ocluzia-intestinala_20119

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.