Clickmed
programare rapida la medic

Mama a facut astazi rmnpelvis cu s de contrast, chist cu dimens 115/211/207 mm (ap/t/cc),cat degrav?

Ginecologie
Intrebare postata de Utilizator11548206063 cu 5 ani in urma

As dori sa stiu, inainte sa reusim sa ajungem la un medic pentru a citi rmn ul , cat de grav poate fi diagnosticul. Nu are dureri mereu , la socuri sau cand este presata pe burta are dureri , de ex. in timpul rmn ului a avut dureri puternice datorita presarii pe burta. Rezultatul explorarii: formatiune expansiva voluminoasa cu dezvoltare pelviabdominala,chisticam cu aspect multiseptat,cu perete si septuri subtiri,cu priza de contrast la acest nivel,ac***a dimensiuni 115/211/207mm (ap/t/cc); formatiunea aprenteaza si deviaza superior si posterior ovarul drept, cu dimensiuni de 17/10mm si structura foliculara; exercita efect de masa asupra uterului care este laterodeviat spre dreapta.
Pe topografia trompei uterine drepte, structura serpiginoasa,cu continut lichidian si calibru maxim de 8mm.
Ovarul stang cu dimensiuni de 25/14mm, cu structura foliculara si un chist luteal maxim 22mm.Pe topografia trompei uterine stangi ,, structura serpiginoasa, cu continut lichidian si aspect de septuri incomplete, cu calibru maxim de 24mm.
Uter cu dimensiuni de 63/67/77 mm (diametre transversale/longitudinal), cu aspect ingrosat al zonei jonctionale 12mm si semnal modificat.
Colul uterin prezinta chisturi Naboth cu calibru maxim de 7,5 mm.
Vezica urinara examinata la nun continut lichidian redus,fara formatiuni expansive parietale.
Lichid intraperitoneal cu grosime maxima de 25mm.
Nu se constata adenopatii la nivel pelvin.
Modificari modic tip 2 la nivel L5-S1; obs. protruzie discala L5-S1.


Va multumesc Frumos!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Mama a facut astazi rmnpelvis cu s de contrast, chist cu dimens 115/211/207 mm (ap/t/cc),cat degrav?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.