Clickmed
programare rapida la medic

Infectie sau cancer limfatic?

Amigdalita Limfom Limfadenopatie
Intrebare postata de vukys cu 6 ani in urma

Buna ziua,

Am ganglioni inflamati la gat, pe laterale si la baza acestuia. In partea dreapta sunt mai proeminenti decat in partea stanga. Aceasta problema persista de mai bine de 5 ani de zile.
De asemenea am avut o deviatie de sept de care m-am operat in urma cu 3 luni de zile + o amigdalita cronica care urmeaza a fi operata.
Amigdalele arata foarte urat din punctul meu de vedere, respiratie urat mirositoare, cripte pe amigdale, pe una dintre ele am niste formatiuni care arata foarte asemanator cu niste negi/bube ( nici nu stiu cum sa le spun). Aici trebuie subliniat si faptul ca pe parte in care sunt mai proeminenti ganglioni am sub amigdala o pata alba destul de mare, care nu stiu ce este.
Uneori mai am episoade in care ma doare gatul apoi urmate de stari de sanatate de slabiciune 1-2 zile.
Ca si stare de sanatate generala: sunt la o greutate normala, nu am avut scaderi bruste de greutate, nu am avut transpiratii nocturene, nu am stari de oboseala. Fac sport ori de cate ori am ocazia, analizele facute cu 6 luni de zile in urma la sange, urina toate sunt ok.
Ca si analize inainte de operatia de deviatie de sept am consultati medici de la boli infectioase, hematologie si oncologie. De asemenea am efectuat o ecografie in care am verificat in totalitate toti ganglioni. In baza analizelor nu a reiesit mare lucru. Si anume sa generalizez. Da sunt mariti, dar nu foarte mult, nu au o forma ciudata au o forma normala, sunt prezenti doar in zona gatului. Test pentru HIV am facut si a iesit negativ. Doctorii de la infectioase si oncologie si hematologie au zis ca nu exista suspiciuni de alte afectiuni ingrijoratoare ( lupus, imunodeficitare, HIV, cancer).
Sugestia unui medic a fost ca, daca vreau sa stiu cu exactitate ce este acolo sa imi scoata un ganglioni si dus la biopsie, dar presumptia lui este ca ar fi vorba de o infectie sau virus.

Acum legat de comportamentul ganglionilor.... in unele zile sunt mai mariti in unele zile mai putin. Dimineatae sunt ceva mai proeminenti. Cand racesc se maresc. apoi scad treptat pana la o anumita dimensiue si raman asa.
Am momente cand sunt durerosi, dar nu este ceva constant.
In momentul in care iau antibiotice scad in dimensiuni. Scad destul de mult as spune pana in punctul in care abia mai pot fi palpati. Problema este ca peste 1-2 saptamani revin inapoi.
Cel mai notabil efect a fost in urma operatiei de deviatie de sept. Mi-a fost administrat antibiotic injectabil in seara de dupa operatie cand unii dintre ganglioni au disparut complet iar alti s-au micsorat foarte mult o perioada de 1 luna de zile.
De cand am acesti ganglioni nu am efectuat niciodata un tratament cu antibiotic injectabil.
SIngurul efectuat este cel de la operatie si a fost o singura zi.
Intrebarea mea este daca ar trebui sa fiu ingrijorat de vreun fel de cancer sau am de a face cu o infectie sau virus care nu se manifesta dar nici nu reusesc sa scap de el.

Orice suport este bine venit. Multumesc !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Infectie sau cancer limfatic?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 6 ani)

Buna ziua,
Pentru un diagnostic complet va recomandam sa mergeti la un control medical.
Articol de interes: //sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/inflamatia-ganglionilor-limfatici_8489

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator11698855313 (acum 5 luni)

Salut!
Ai aflat ceva?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11698855313
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11698855313
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.