Clickmed
programare rapida la medic

Sunt diabetic sau nu?

Diabetul zaharat
Intrebare postata de alexsud cu 9 ani in urma

Sunt intr-o mare dilema, deoarece daca ma intreaba cineva daca sufar de o boala cronica nu stiu ce sa-i raspund.
Totul a inceput prin luna ianuarie cand am avut glicemia 306 a-jeun, pe nemancate (defapt, mancasem un Snickers, care este foarte bogat in glucide). Cea care mi-a gasit aceasta glicemie foarte mare a fost o asistenta de la Centrul de Transfuzii Sanguine din Brasov, unde ma dusesem cu inca un prieten pentru a dona sange (era cam a 6-a oara cand donam sange, insa pana atunci nu au fost probleme). Bineinteles ca am fost respins si nu am putut dona iar medicii de acolo mi-au dat un bilet de trimitere pentru a merge la un laborator si pentru a face un set de analize amanuntite.Pe moment nu am mers sa fac acele analize, am asteptat inca o luna cand am mers la Centrul de Transfuzii Sanguine din Focsani - voiam sa vad daca aveam glicemia ridicata in continuare. Atunci am avut 250 asa ca am intrat putin in panica si am mers la un medi specializat in boli de nutritie si metabolism, care m-a trimis sa fac mai multe analize. Hemoglobina glicolizata (media glicemiile pentru ultimele 3 luni) a avut o valoare anoramala - un prim semnal de alarma. Apoi am mai facut o analiza numita anticorpi anti-GAD, pentru determinarea tipului de diabet I sau II. Am fost diagnosticat cu diabet zaharat insulino-dependent (tip I). A fost al 2-lea semnal de alarma, de atunci am inceput sa acord foarte mare atentie alimentelor pe care le consum. Medicul mi-a prescris niste medicamente (Siofor), insulina (pen si seringa) si am primit si glucometrul cu teste gratuite. Am urmat tratamentul cu pastile, am evitat grasimile, alimentele dulci, am respectat principalele mese ale zilei + gustari intre acestea, glicemia a revenit la normal - aveam de regula intre 70-80 a jeun iar la 2 ore dupa masa 100-110. In continuare am glicemii normale 70-80-90, in ultima perioad observ ca au mai crescut putin - am 90-95 a jeun. Insulina inca nu am inceput sa fac, doamna medic a spus ca n e nevoie (inca). Acum o luna am mai facut o analiza (peptic C) - pentru a determina cata insulina mai secreta pancreasul in momentl de fata. Intervalul de referinta al acestei analize este 0,81 - 3,85 iar rezultatul analizei mele a fost 1,28. Asadar, pancreasul meu mai secreta ceva insulina insa nu stiu pentru cat timp. Urmez in continuare tratamentul cu medicamente - 1 pastia Siofor/zi (jumatate dimineata ,dupa micul dejun si jumatate seara, dupa cina) si cate 2 pastile de DIavit * dupa fiecare masa principala (6 pastile pe zi) *Diavit e un supliment alimentar ce contine afine si ale produse naturiste care, pe semne, ajuta pancrasului. Mentionez ca am varsta de 23 ani si faptul ca am fost diagnosticat cu diabet, m-a afectat destul de rau. Insa mai rau este faptul ca nu stiu inca ce este de facut in continuare, daca o sa incep insulina sau o sa o pastrez la rece?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sunt diabetic sau nu?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

cristi2flor (acum 5 ani)

Salut,cum dau de tine ,am o fetita cu o poveste asemanatoare.Cum a evoluat diabetul tau?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cristi2flor
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cristi2flor
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
alexsud (acum 5 ani)

Salut! Nu s-au schimbat prea multe de atunci, in afara faptului ca am acceptant situtia si am inceput sa vad diabetul ca pe un stil de viata. Am renuntat la Siofor iar acum fac doar insulina (Lantus dimineata, inainte de mic dejun) iar Novorapid de cate ori mancat ceva bogat in carbohidrati (pranz, cina). Am inceput sa merg la sala si sa pedalez in fiecare zi iar asta imi da posibilitatea sa mananc mai mult, pentru ca ard mai multe glucide in timpul efortului. Mai devreme am venit de la sala si am verificat glicemia - era 72, am baut niste Lucozade si am mancat 2 banana. Urmeaza maza de pranz. Piept de pui cu cartofi (la cuptor). Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alexsud
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alexsud
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.