Clickmed
programare rapida la medic

Ce ma sfatuiti? raspuns medic

Afectiuni uterine
Intrebare postata de rodicaC cu 12 ani in urma

Buna ziua.Am 47ani si in 2008 m-am operat de un fibron gigant de 1kg100g.M-am simtit foarte rau dupa operatie in sensul ca nu aveam echilibru,nu puteam vorbi decat f.putin pentru ca oboseam repede .Am luat tratament sturogen.celebrexin-neurologic,dupa 8 luni am inceput sa ma simt ceva mai bine.Dupa 6saptamani de la interventie mi s-a infectat operatia.Mi s-a facut o incizie si abia la 5luni s-a inchis.Acum, dupa aproape 4ani am simtit o intaritura la inceput mai mica,acum e cat un ou de pasare in aceeasi zona..Medicul spune ca e din cauza unui fir de ata care s-a infectat si mi-a prescrisZINNAT 500mg comprimate filmate pentu 7zile.Daca nu se resoarbe necesita interventie chirgicala ?????s-au ce ma sfatuiti tinand cont de ceea ce am suferit eu dupa operatie-s-a spus ca e din cauza anesteziei

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce ma sfatuiti?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

daca va referiti ca acea " intaritura a aparut in zona operatiei", adica la nivelul cicatricii de pe abdomen, ar fi util un consult chirurgical, pentru a verfica eventuala eventratie (zona cicatriciala creeaza o slabiciune a peretului muscular din acea zona si viscerele abdominale proemina ; apare ca o proeminenta rotunjita, uneori vizibila doar din pozitia in picioare sau cand pacientul face un efort de tuse, de ridicare ). Ar putea fi util purtarea unui corset abdominal.
O eventratie supraombilicala sau subcostala, daca este mica, nu necesita decat o simpla supraveghere. Daca e mai mare, ea poate uneori sa fie sustinuta de o centura abdominala. Totusi, de indata ce o eventratie devine prea voluminoasa sau dureroasa, ea trebuie sa fie operata. Interventia consta fie in apropierea si suturarea muschilor si aponevrozelor, fie in inlocuirea lor cu o proteza din material sintetic, denumita plasa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni uterine.

Inscrie-te aici!
Advertisement
rodicaC (acum 12 ani)

in zona in care am avut incizia dupa operatie s-a format o intaritura ,acum de marimea unui ou.dupa tratamentul cu antibiotice nu s-a modificat nimic.va rog sa-mi spuneti in afara de operatie nu exista o alta metoda de a scapa de hematomul acesta.[medicul spune ca e un hematom]?daca nu ma deranjeaza,nu ma doare sa-l las acolo sau sa-l operez?Multumesc/

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de rodicaC
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de rodicaC
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

În cazul acesta, ţinând cont de dimensiunea destul de mare a hematomului, recomandarea ar fi spre extragerea prin procedeu chirurgical, pentru evitarea producerii unei ulterioare infecţii

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristina454107614 (acum 12 ani)

acea umflatura nu se numeste hematom. este un muschi sau ceva o crescatura din carne, ori tb scoasa prin incizie ori purtat corset pt muschi. ai avut un chirurg f prost.schimba chirurgul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cristina454107614
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cristina454107614
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.