Clickmed
programare rapida la medic

Diareea raspuns medic

Boli intestinale
Intrebare postata de oliviero cu 12 ani in urma

Am o batrana de 85 de ani cu diaree persistenta de 9 zile fara sange sau mucus.Afacut tratament cu imodium si smecta plus perfuzii cu solutie fiziologica pentru 3 zile si diareea persista . Ce sfaturi pot primi?Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diareea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

pena (acum 12 ani)

Alimentatia trebuie sa fie corespunzatoare. Este foarte importanta in diaree. Deasemenea hidratarea. Exista in farmacii saruri/prafuri pt hidratare care contin glucoza, potasiu si alte substante care inlocuiesc substantele eliminate prin scaune repetate. Cauta pe Google scriind cuvinte de baza preum '''''''' alimentatia in diaree'''''''', ''''''''hidratarea in diaree'''''''', ....Iata un articol pe care l-am gasit si care spune ca Imodium nu este foarte indicat in diaree.''''''''Profesor doctor Alexandru Oproiu mentioneaza ca diareile iarna sunt provocate mai ales de virusuri, in timp ce vara diareile sunt de natura bacteriana. Multe bacterii sunt vinovate de diaree, campilobacter, escherichia coli, salmonela, stafilococul, la copii si giardia se afla la originea diareilor estivale. Bacteriile acestea se transmit prin fructe si legume nespalate sau spalate cu apa contaminata. Si cum in Romania au fost inundatii, situatia poate sa duca la boli diareice chiar in stare de epidemie. Bacteriile se elimina prin scaune si igiena precara poate raspandi acesti microbi. Cum in scaunul diareic se elimina si acesti microbi, diareile bacteriene se pot autolimita. Tocmai de aceea in diareea acuta nu se iau medicamente antidiareice gen Imodium, caci se impiedica eliminarea microbilor prin diaree si astfel se rateaza sansa de limitare prin curatire a bolii. Mai bine se prescrie medicamentul metronidazol pana a se ajunge la medic. In fazele de diaree acuta, bolnavul trebuie sa se duca la un spital de boli infectioase. Pana ajunge la medicii infectionisti el trebuie sa se hidrateze cu prafuri de hidratare orala, prafuri ce se gasesc la orice farmacie si care compenseaza pierderea de clorura de sodiu si de potasiu. Prafurile de hidratare orala contin aceste saruri plus glucoza, care favorizeaza absorbtia lor.''''''''.

Trebuie respectata alimentatia pt refacerea florrii intestinale. Daca nu manca ceea ce trebuie se reface greu. Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
pena (acum 12 ani)

Am spus ca alimentatia este foarte importanta pt ca am avut probleme cu fiica mea cand era mica si pana nu i-am respectat regimul alimentar impus de medic, nu am rezolvat problema. Are voie sa manance ou fiert tare, carne de pui fiarta, supa de pui cu mult morcov, piure de cartof cu morcov fiert foarte, foarte bine si pasat, banane, orez fiert, ceai de menta, neindulcit. Ca medicament este foarte bun FURAZOLIDON.
Iata si de pe Google recomandari: ''''''''''''''''Diareea nu este o boala. Diareea este un simptom comun mai multor boli. in adevar, oricare ar fi originea acestei diarei, va trebui sa tinem seama si vom suprima orice aliment iritant, fie ca este iritant prin el insusi, cum sunt condimentele, fie ca lasa reziduuri indigeste in abundenta, care den iritante mai tarziu. Asa sunt legumele verzi, salatele, cartofii, netele si fructele crude. Vom suprima alimentele putrefiabile; grasimile, carnurile fezandate, conservele din came, vanatul, branzeturile cu mirodenii, etc.
Regimul alimentar bine condus, este unul din factorii cei mai importanti ai terapeuticii. Alimentele vor trebui sa fie intotdeauna foarte proaspete, vor fi consumate fierbinti sau caidute si cat mai marunt taiate.
Vom avea grija sa recomandam bolnalor sa mestece cat mai mult si cat mai bine alimentele si daca bolnavul nu se poate educa in acest sens, nu-i vom autoriza decat alimente macinate.
Vom incepe prin a autoriza orezul usor aromati-zat si indulcit, fiert dupa una din metodele descrise de noi anterior. Pastele fainoase se vor ser bine fierte si cu putin unt proaspat deasupra. Feculentele vor fi admise numai bine trecute prin sita.
Vom trece repede apoi la administrarea de carne alba de pasare si peste proaspat si mai apoi la carnea de ta. Carnea se admite numai la gratar, bine fripta sau fiarta in supa si fara grasime. Pestele alb va fi admis tot numai la gratar sau fiert, cu putin untdelemn si lamaie.
O alta mancare preparata cu came si bine tolerata de diareic este piftia de came, care poate fi de carne de pasare sau de ta: se fierbe un kilogram de came 4-5 ore in sir cu un kg de cartofi taiati bucatele, cu 2-3 cepe, cu putin patrunjel si marar si sare. Dupa aceste ore de fierbere se strecoara zeama; pentru a se clarifica si a obtine o gelatina frumoasa, adaugam si un albus de ou bine batut. Se lasa la rece si se serveste apoi fara a se mai incalzi.
Legumele verzi sunt in general foarte indigeste. Le vom admite numai sub forma de supe de legume si numai bine fierte si trecute prin sita. Vom trece apoi la piureuri de spanac, mergand mai departe catre regimul normal, adaugand la alimentatie si substantele recunoscute antidiareice, cum este cacaoa, de exemplu, care contine fanin precum si pelteaua de gutui.sau mere.
Unii\\\\\\\\" bolna suporta foarte bine laptele, dar numai laptele smantanit putem sa-l incercam. Kefirul este in dieta diareicilor superior iaurtului.
Ouale pot fi de multe ori bine suportate si le putem admite cu conditia esentiala de a fi proaspete.
lata un exemplu de lista de mancare pentru o zL din cele admise unui diareic:
Dimineata, o cacao cu apa sau o infuzie de menta sau o crema de orez, 2-3 biscuiti si o prajitura cu peltea de gutui sau de coacaze.
La amiaza, un bulion de piureu de legume foarte bine fiert, cu un varf de cutit de unt proaspat, in momentul cand este sert, un peste fript la gratar sau rasol, sau o bucatica de piept de pasare rece fara piele; o far*-
furie cu macaroane fierte in apa cu foarte putin unt proaspat deasupra sau o farfurie cu boabe de orez fierte, o prajitura uscata sau o portie de peltea de gutui.

La ora 4 un pahar de kefir sau o supa de legume.
La masa de seara se va ser o supa de cereale cu putina lamaie, 10Q de grame de jambon slab sau 2 oua fierte, ia pahar; un zarzavat sub forma de piureu de zarzavat, trecut prin sita, o prajitura uscata, 2-8 biscuiti.

Acest regim va fi corectat de la indid la individd.''''''''''''''''

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
oliviero (acum 12 ani)

multumesc foarte mult pentru raspuns.Din pacate nu sunt in Romania unde stiu ca aveam rezultate bune.Sunt in Italia si am grija de aceasta batrana care acum are probleme.Am incercat toate remediile pe care le stiam de acasa dar fara rezultat iar aici medicii nu sunt buni de nimic.Ii dau de 9 zile imodium cate 6 pastile pe zi smecta si un alt dezinfectant,apoi cu perfuzii dar nimic .Cu mancarea e mai greu ca nu vrea sa manance aproape nimic.Ii dau totul pasat si nici asa nu vrea, abia,abia daca ia 4-5 linguri .In spital nu vor sa o duca asa ca nu mi ramane decat sa sper ca va fi totul bine.oricum multumesc foarte mult si incerc sa tin cont cat se poate de sfaturi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de oliviero
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de oliviero
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Pe de o parte va fi necesară o bună hidratare iar pe de altă parte va trebui investigată cauza apariţiei acestui sindrom diareic, apelând la consultul unui medic gastroenterolog

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.