Clickmed
programare rapida la medic

Exista viitor pentru relatia noastra? raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Bordianua cu 12 ani in urma

Sunt intr-o perioada extrem de dificila. In ultima perioada ma cert cu iubitul meu foarte des(suntem de 4 ani impreuna). Fiecare cearta, fie ca era sau nu era vina mea, s incheia eprin cedarea mea in fata lui. Nu putine au fost datile cand i-am zis ca nu pot trai fara el. Ultima datra, eram in vizita la niste prieteni si asteptam comanda de pizza. Cand a venit baiatul, am rugat gazda, un pic impacientata sa se ocupe ea. Prietenul meu cand m-a vazut, mi-a zis sa ma calmez de fata cu toata lumea( m-am simtit prost, am dat sa inchid usa sa nu ne auda baiatul de la delivery, s-a facut curent cu usa de la intrare si usa s-a trantit). El nu a mai vb in seara aceea cu mine (pe motivul ca l-am facut de rusine). Problema e alta: eu cand am realizat ce am facut (sau s-a parut ca am facut) am inceput sa plang in hohote in alta camera, de frica a ceea ce urma sa vina: zile in sir in care ma pedepseste fara sa-mi vorbeasca. Am intrat in panica totala. Sunt 2 zile de cand nu-mi vorbeste. Acum , fiind obisnuit ca eu sa il caut, sa ii cer iertare in genunchi, nu a dat niciun semn. Si lucrul asta nu s-a intamplat niciodata. Toti prietenii m-au sfatuit sa nu-l mai sun, ca nu aveam de ce sa ii cer lui scuze, ci eventual gazdei pentru ca am trantit usa. Eu il uibesc cu toata fiinta mea. Dar vreau sa rezist, sa astept sa vad, daca numai si el imi raspunde la sentimente. As vrea sa stiu care este parerea voastra. Va multumes

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Exista viitor pentru relatia noastra?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Inteleg din scrisoare ta ca intampini ceva dificultati de comunicare in relatia de cuplu. Iti recomand sa meditezi putin la nevoile, dorintele si asteptarile tale de la o relatie de cuplu si sa verifici daca acestea sunt satisfacute in prezenta relatie. Poate ar fi bine sa te indepartezi putin pentru a te clarifica si pentru a descoperi cu adevarat in ce stadiu al relatiei de afli.
Iti recomand sa va acordati un ragaz de timp in care sa va dati seama daca relatia voastra prezinta un viitor sau nu.Dupa aceea, cu siguranta ca veti lua decizia cea mai buna pentru amandoi.
In masura in care intampini dificultati majore in a te clarifica si a-ti gestiona trairile emotionale, un psiholog iti poate fi de un real ajutor.

Mult succes!

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ (acum 12 ani)

De-a lungul unei relatii de cuplu, de obicei apar nemultumiri, certuri, amenintari, poate chiar scurte separari, pentru ca oamenii nu sunt perfecti, mai gresesc din cand in cand, au si calitati si defecte, fac si lucruri bune si alteori fac si lucruri rele si tocmai pentru ca orice om greseste, poate aparea si infidelitatea.Pentru ca o relatie sa dureze, este nevoie de toleranta din partea partenerilor si intelegerea celuilalt, asa cum este el cu bune si cu rele, iar atunci cand infidelitatea apare este important sa ne gandim sa-i oferim celuilalt o a doua sansa, cu toate ca, poate nu va fi usor. Ca sa se depaseasca acest incident in care unul dintre parteneri a fost infidel este important sa se urmeze urmatorii pasi:

1)sa constientizez faptul ca poate fi si responsabilitatea mea ca s-a ajuns aici, nu doar a celuilalt, pentru ca ambii facem parte din acesta relatie
2) sa aflu ce l-a determinat pe celalalt sa ma insele, ce a avut nevoie sa ia din afara relatiei si in interiorul relatiei nu a gasit, adica asa denumitul “de ce ai facut-o?” Daca ascut cu atentie motivatia celuilalt pentru a ma fi inselat, voi reusi sa inteleg ce i-a lipsit in relatia cu mine si reusind sa inteleg pot ierta cu mai multa usurinta si salva relatia
3) dupa ce am aflat cauzele care l-au determinat pe celalalt sa ma insele, trebuie sa discut cu partenerul meu ce s-ar putea face de acum incolo, ca acest aspect sa nu se mai intample(aici intervine partea de negociere, renegociere a relatiei)

Daca cei trei pasi sunt greu de urmat pentru cei doi parteneri, rolul unui psiholog este foarte important pentru parcurgera cu succes a pasilor si eventual salvarea relatiei.


http://www.romedic.ro/iuliana-fulas-cabinet-individual-de-psihologie/articol/9394

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
LUCI (acum 12 ani)

buna, eu cred ca trebuie sa iti revii un pic si sa analizezi lucrurile la rece , sa vezi in primul rand daca el merita sau nu, daca te merita sau nu, eu cred ca a venit timpul sa discutati ca doi oameni maturi despre relatia voastra si despre viitorul ei, iti spun sincer ca asa nu o sa mearga, eu banuiesc ca il iubesti dar depinde atunci cum vrei sa fie viata ta ,nu ai foarte multe variante in cazul asta dar certurile nu aduc bine cu siguranta, si ce inseamna asta, il iubesc cu toata fiinta, IUBESTE RATIONAL , o sa iti fie bine, iubesti neconditionat exista riscul sa fii ranita mereu.ai grija de tine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Renata (acum 12 ani)

Buna...parerea mea ca prietenii tai au dreptate,sa nu il cauti pt ca noi femeile avem personalitatea si nu trebuie sa ne dam de pamant..daca ma intelegi. daca te iubeste atunci o sa vine la tine cu siguranta.nu -ti fie frica...dar sa nu il suni...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Renata (acum 12 ani)

apropo..si eu am o problema...as dori si eu un sfat daca se poate.Stau cu un baiat si nici eu nu sunt sigura ca o sa ma rezist cu el in viitor.deci...stam impreuna de sase luni si acuma deja a plictisit relatia noastra..si pt mine ,si pt el. eu il iubesc fff mult si el p mine,dar cateodata il vad ca nu este fericit cu mine,si se vede in fata lui ca numai vrea sa sta cu mine..deci..eu nu pot sa traiesc fara el si nu pot sa il parasesc..numai stiu ce sa fac...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.