Clickmed
programare rapida la medic

Angulare

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de ghiocel19 cu 12 ani in urma

Buna ziua
Am 38 ani,in urma cu 15 ani am avut accident rutier din care a rezultat fractura cominutiva de corp vertebral T12 cu parapareza.Am fost operata s-a efectuat laminectomie decompresivaT12,hemilaminectomie T11si rahisinteza posterioara cu grefon osos tibial in ,,H"-Basworth, cu evolutie favorabila.
In prezent radiografia arata -modificare de pozitie al coloanei la nivel D12-L1cu tasare L1 cu cifoza accentuata ,scolioza dextroconcava.In protocolul de explorare al RMN coloana dorso-lombara:sag T2 FSE,printre altele scrie :
TASARE IN SPECIAL ANTERIOARA CORP VERTEBRAL T12 CU O ANGULARE DE 127GRADE.
Am cautat cam peste tot dar nu am gasit nici o informatie cu o angulare de acest grad.Intrebarea mea este cat de mare este aceasta curbura,masurata dupa tehnica lui Cobb cat reprezinta .Deasemenea ma intereseaza si gravitatea acestei probleme,daca se agraveaza cu timpul,aceasta rezonanta fiind facuta in 2007,iar de la un timp am observat ca simt nevoia sa inspir adanc foarte des si as purta cu mine o greutate in piept.
Va multumesc pentru timpul acordat :Hajni

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Angulare"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.