Clickmed
programare rapida la medic

Am fost inselata raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de anamaria99 cu 12 ani in urma

Si eu stau inpreuna cu cineva de 11 ani avem un copil de 8ani anul trecut in ianuarie am descoperit ca primea sms pe telefon de la o femeie .el mia marturisit atuncea ca sunt de la o pustoica de 19 ani si si ca a incheiat legatura cu ea.eu am stiut ca nu este asa .si am lasat sa decurga lucrurile de sine.anul acesta intro seara prin iunie incepe sa mi marturiseasca ca de fapt el nu a rupt atuncia legetura cu acea femeie .ca de fapt nu este o fata ca este vorba de sotia unui coleg de serviciu care lucra inpreuna cu sotul meu ..pe care o stiam din vazute si eu ,si ca nu a avut legaturi intime cu ea doar ea era foarte indragostita de sotul meu si ii zicea sa ma paraseasca ca isi lasa si ea familia .si sotul meu imi zicea in acea seara ca el nu vre sa ne paraseasca pe mine si copil dar el numi cere sa l iert pt. ce afacut el .in final la m intrbat ca de ce imi zice toate acestea acum.pt ca aflase sotul ei si la sunat si amenitat ca mi spune si mie .si sotul meu mia marturisit imediat si mia zis atuncea ca el merge sa se sinucida pt ce a facut ca adistus 2 familii si el nu poate sa sio ierte .eu atunci pe moment am decis sa l iert el mi a zis ca no sa mai faca niciodata asa ceva.au trecut de atunci citeva luni bineinteles ca si femeia aceia atunci ma sunat sa isi cera iertare ca de fapt intim nu a fost nimic intre ei doar smsuri si rideau si glumeau la munca cind se intilneau.sa si inpacat cu sotul ei ,dar eu am asa neste remuscari de ce ma mintit atita timp totusi.acum sintem inpreuna eu il iubesc foare mult si el imi spune asta mereu .dar tot ma macina ceva oare o sa mi faca faca asa ceva.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am fost inselata"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia MPsih. Ulmeanu Lelia-Camelia este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

De cele mai multe ori, durerea descoperirii actului infidelitatii este amplificata de durerea ca partenerul a mintit. Prima intrebare pe care, de regula, cel inselat o pune, este:" voi mai putea avea vreodata incredere in el/ea!?"
Daca nu va clarificati motivele infidelitatii, patternul si scopul neconstientizat al infidelitatii emotionale, (spuneti ca nu a fost la nivel fizic), daca nu intelegeti care a fost partea fiecaruia de contributie la cosmarul infidelitatii, este putin probabil ca aceasta rana sa se vindece.
Daca doriti sa va improspatati peretii casei, nu zugraviti peste tapet.
Peretele are nevoie sa treaca prin cateva etape de curatire pentru a fi pregatit sa primeasca noua zugraveala, altfel cremul nu va fi crem, peretele se va scoroji, si in curand o noua zugraveala ii va fi necesara. A fost doar un exemplu.
Va sugerez terapie de cuplu, daca partenerul dvs este de acord, sau terapie individual, alegerea va apartine!.
Psihoterapia de cuplu sau cea individuala pot ajuta clientul in: luarea unor decizii, asumarea de responsabilitate fata de cele intamplate, repararea relatiei actuale, etc,...

Cu bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Stimata doamna,

Inteleg din scrisoarea dvs. ca va temeti ca nu cumva sotul sa repete experienta infidelitatii. Practic este vorba de pierderea increderii in celalalt.
O relaţie de cuplu pentru a fi funcţională necesită satisfacerea reciprocă a unei mulţimi de nevoi precum, de afecţiune, apreciere, confirmare, recunoaştere, respect, valorizare, acceptare, suport, încurajare, consolare, stimulare, autonomie, apropiere, mângâiere, comunicare…Atunci când unele dintre ele rămân nesatifacute, partenerii se simt neîmpliniţi, tensionaţi, anxioşi, dezamăgiţi, trişti sau chiar disperaţi datorită limitelor personale de a gestiona situaţia. Fără să-şi dea seama de motivaţiile care îl împing să acţioneze într-un fel sau altul, poate aluneca uşor într-o altă relaţie amoroasă.
Va recomand sa meditati la ce s-a intamplat in realitate in relatia dvs. de cuplu. Sa aveti o discutie sincera si deschisa cu sotul dvs. prin care sa incercati sa clarificati ce anume l-a determinat sa procedeze astfel, ce anume l-a determinat sa aiba o relatie platonica cu aceea femeie, si prin care sa descoperiti impreuna modul in care puteti recladi o relatie de cuplu bazata pe incredere si onestitate.
In mod benefic pentru ambii, terapia de cuplu reprezinta o alternativa competenta la problema dvs.

Cu respect,
Ioana-Corina MARCU,
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie;
Nr. tel. - 0754/024.213;
Email - [email protected]

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
semianalfabeta (acum 12 ani)

Cate clase scolare ai ? Si o persoana cu 4 clase scrie mai bine ca tine...e stricator la cer sa nu stii sa scrii corect propria limba...vai de capul tau!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioana21_vincu (acum 12 ani)

Nu stiu daca treaba mea sa intervin dar...in primul rand,toti cei care folosim acest site avem anumite probleme,nicidecum nu suntem la vre-un concurs de inteligenta,gramatica,limba romana etc...fiecare isi exprima probleme asa cum poate,e de ajuns sa intelegi esentialul...referitor la nickname-ul tau,ti se potriveste de minune...reciteste-ti fraza...te citez"e STRICATOR" la cer"...ESTI SIGURA???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ioana21_vincu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ioana21_vincu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.