Clickmed
programare rapida la medic

Ajutooorrrrrr!!!!! raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de elentaion cu 12 ani in urma

Buna ziua, am si eu o problema cu sotia mea, cu care am trei copii, si care de cativa ani a inceput sa aiba un comportament foarte violent verbal si cate-odata si fizic. Niciodata nu o multumeste nimic, are o asazisa manie a curateniei, i-si petrece foarte mult timp frecand gresia si spaland vasele, dar alte treburi ale casei care sunt cu adevarat importante, i-i trec neobservate. ceea ce ma nelinisteste foarte mult este faptul ca a vrut sa se sinucida de cateva ori. mai mentionez faptul ca in momentul in care se supara, sau nu-i convine ceva, lucru care se intampla foarte des, incepe sa tipe, uneori sa si tranteasca lucruri, si foloseste cuvinte foarte urate si injurii, toate acestea pe un ton forte tare, netinad cont de faptul ca sunt copiii in prejma ei, sau chiar si ale persoane. Nu vrea sa auda de mers la medic, spune ca eu sunt cel nebun. Va rog frumos, daca cineva ma poate ajuta cu un sfat, mi-ar fii de mare folos. Va multumesc!
PS. In uma ultimei cezariene i s-au legat trompele. poate si acest lucru sa fie de vina? Cu toate ca aceste stari le are dupa prima nastere.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ajutooorrrrrr!!!!!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Psih. Ioana Panculescu MPsih. Ioana Panculescu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

va recomand sa mergeti amandoi la psiholog

specializari psihologie clinica,psiholog psihologia muncii si organizationala,terap[ia prin jocul cu nisip (sandplay therapy),psiholog in curs de formare in psihoterapie psihanalitica 



e-mai l: psiholog@consultant .com
[email protected]

Clinica CONTROL MED 

tel: 0726.499.421

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Ioana Panculescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Ioana Panculescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Schizofrenie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
theodor (acum 12 ani)

..ceva s-a intamplat la un moment dat cu sotia ta! Sufleteste vorbind.. Iti recomand ca unuia caruia i s-a intamplat ceva asemanator sa mergi la Sfantul Maslu la biserica. Un duh rau a prins putere asupra ei..numai Dumnezeu stie de ce! Oricum vorbeste cu un preot..de recomandat de la o manastire..ca sa o pomeneasca si la Sf. Liturghie! Si sa stii ca nu e de joaca..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
psiholog Lacramioara Cojocaru (acum 12 ani)

Daca spui ca sotia ta are ganduri de suicid, ar fi ideal ca sotia sa sa accepte o consultatie psihiatrica sau psihologica, pentru ca astfel se poate evalua rapid riscul suicidar si intreveni eficient,
dar daca spui ca ea nu este de acord, mai inainte a face o consultatie psihiatrica trebuie sa iei in calcul, ca este posibil ca sotia sa sa sufere niste dereglari hormonale, de aceea ar fi necesara vizita la un medic endocrinolog pentru un examen de tiroida. Dupa ce ai clarificat acest aspect, impreuna cu medicul si cu dansa, va puteti gandi impreuna sa consultati un psihiatru sau un psiholog, care sa stabileasca daca este vorba despre o afectiune bipolara (maniaco depresiva), caz in care este nevoie de medicatie specifica (este vorba de litiu care este un regulator hormonal), sau de o depresie, caz in care deasemenea este necesara interventia medicamentoasa (antidepresive), apoi trebuie spre sfarsitul tratamentului este necesara interventia unui psihoterapeut, pe care ti-l poate recomanda medicul psihiatru pentru sustinere si prevenirea recaderii dupa intreruprea tratamentului medicamentos.
Exista conceptia gresita ca bolile psihice sunt ceva rusinos, lucru care nu ar trebui sa fie asa, pentru boala psihica este la fel ca orice boala care apare in corp si a carei aparitie nu poate fi prevazuta, dar daca nu este tratata la timp si corect, poate sa degenereze si atunci cand vrem sa intervenim , poate sa fie prea tarziu!
Iti urez mult abafta si sanatate sotiei!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elentaion (acum 12 ani)

Va multumesc din suflet ca v-ati facut timp si pentru mine, parerile voastre i-mi sunt de mare ajutor.
Referitor la ce spui tu Teodor, sa sti ca cuntem niste buni crestini, avem un duhovnic, chiar de la o manastire, care pana acum ne-a ajutat extraordinar de mult, pot spune ca daca nu ar fi fost el, acum nu mai eream impreuna si nici nu am mai fi avut si ultimi doi copii, insa si parerea dansului este ca sotia mea are o problema mentala. Cu ceva timp in urma, aproximativ 1 an, sotia mea, mi-a marturisit ca ar avea ceva ganduri negre si simte ca ceva nu este inregula cu ea, motiv de care am profitat si a fost singura data cand a acceptat sa mearga la un doctor, numai ca am fost prost inspirat si am dus-o la un psiholog, in loc de psihiatru, care a reusit s-o "alunge" reprosandu-i faptul ca a mai dat nastere si celorlalti doi copii si ca unul erea suficient, ca ar fi fost bine sa-i avorteze, motiv pentru care nu mai vrea sa auda de mers la doctor.
Ma gandesc foarte serios si la ce spuneti, dvs, doamna sau domnisoara psiholog ( i-mi cer iertare, dar nu stiu statutul dvs social), dereglarile hormonale pot infuenta chiar asa de rau o persoana? Chestia cu legatul trompelor dupa ultima nastere, poate fi o cauza majora? Si daca da, aceasta poate avea un remediu? Ar fi si un motiv foarte intemeiat de mers la doctor, dar mi-e greu s-o comving.
Marea mea rugaminte este, daca sti cineva vre-o metoda de comvingere, sa mi-o spuna si mie.
Va multumesc inca odata tuturor si Dumnezeu sa va rasplateasca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de elentaion
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de elentaion
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ramona (acum 7 ani)

Sfatul meu ca mama si femrie,pentru ati convinge sotia sa o duci la un pdhihiatru,ar fii sa gasesti un moment cand ea este calma si sa o rogi,sa te insoteasca pe tine,spunandu-i in acelasi timp ca tu trebuie sa consulti un pshihiatrul! Atentie: Nu e vb de tine ci de ea! Uite procedura: Daca cade de acord cu tine,cand ajungi la pshihiatru cu ea,ii spui medicului pshihiatru simtomele care ea le are de fapt( ca ea sa nu isi dea seama ca e vb de ea)!Incearca sa iti convingi pshihiatru sa o lase si pe ea in cabinet sa asiste la discutie,ca in timp ce tu povestesti cu doctorul ea sa auda,tot ce se discuta! Si in cazul in care sotia incepe sa se manufeste urat acolo in cabinet,ai avea ocazie foarte buna sa o internezi sub forta medicilor de urgenta,deoarece sotia are mare nevoie de un tratament pshihiatric,pentru asi revine! Gandeste-te bn ca nu ii faci un rau internand-o ci un bn. Mai ales ca aveti copii impreuna! Boala pshihica poate devenii mult mai grava,intrucat nu o vei mai putea ajura niciodata sa isi revina! Ac***a tratament pshihiatric,dansa poate devenii treptat femeia care a fost la inceput,cu putina rabdare! Cauta un pshihiatru cu care poti vb cu el inainte sa ajungi cu ea,si pivesteste-i planul! La mine a functionat cu o nepoata de a mea! Acum ea e bn si imi multumeste si acum ca am salvat-o de la aceea boala pshihica care o avea! Era fix asa ca sotia ta! Incearca si sa vezi ca va da roade! Succes si multa sanatate!!!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.