Clickmed
programare rapida la medic

Stafilococ care revine raspuns medic

Afectiuni respiratorii la copii
Intrebare postata de maraona cu 13 ani in urma

Vorbesc in numele lui David, un baietel de 6 ani , intrat de curand intr-o noua comunitate la gradinita cu program prelungit. La analiza exudat faringian din 30 sept 2010 a fost depistat cu stafilococul cooq +prezent, a urmat 5 zile de tratament cu zynat in urama rezultatelor antibiogramei care aratau ca este sensibil la acest medicament. Dupa o pauza de 3 zile i-am repetat analiza si rezultatul a iesit azi: prezenta in cantitati mici a aceluiasi stafilococ si in plus, tot in cantitati mici a fost determinata si prezenta Echerichia coli.antibiogramele arata aceleasi antibiotice la care este sensibil stafilococul ca si in precedenta analiza iar la E. coli lista e diferita si anume: biseptol, norfloxacin, ciprofloxacin, ofloxacin, ceftriaxon, sulfafurazol si ceftibuten.Ce tratament as putea sa-i dau?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stafilococ care revine"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Ionescu (acum 13 ani)

Ar trebuie sa incercati tratamente naturiste sau homeopate. Mergeti la un medic homeopat.
La microbi le este foarte frica de aceste remedii naturiste, spre deosebire de substantele chimice date si la care acei microbi sunt de mult "rezistenti."
Ma mira ca medicul dvoastra nu a auzit pana acum ca nu exista un singur medicament eficient la stafilococi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
maraona (acum 13 ani)

va multumesc pt raspuns dar din pacate in oraselul meu mic si uitat de lume nu prea avem alternative homeopate sau naturiste specializate asa ca m-am "specializat'' eu de nevoie. i-am dat lui david picaturi de ulei de catina si un medicament homeopat cordiceps care ajuta la imunitate si este si un antibiotic naturist.asa l-am cam ferit pe baietelul meu de prob. majore dar acum gatul lui e inflamat fara oprire si analizele arata ca acolo sunt "miscatoare"de care nu poate scapa. asa ca intrebarea e cat se poate de grava: cu ce sa-l tratez in conditiile in care are 2 microbi si medicul il va trece cu siguranta pe 2 antibiotice pt ca raspunde diferit pe cei 2 microbi? va rog ajutati-ma mai ales ca eu insami am fost, nu cu foarte mult timp in urma, victima antibioticelor. va multumesc frumos!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de maraona
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de maraona
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Popescu (acum 10 ani)

Escrocule, treci inapoi in vagauna de unde ai iesit. Daca ai chef, fa-ti o clisma cu toate remediile tale homeopate la un loc, poate te ajuta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Bună ziua,
Examenul bacteriologic al exudatului faringian ,totdeauna va arăta prezenţa microbilor (stafilococ , streptococ ) saprofiţi,care dealtfel se găsesc permanent pe piele , pe mucoase , haine si chiar pe faţa de masă ale noastre . Deaceea regulile de igienă individuală si colectivă terbuiesc respectate cu stricteţe .
Atâta timp cât acesti microbi nu devin virulenţi ,nu produc simptome de boală , ( noi fiind prtători sănătosi ) nu avem motiv de tratament si nici nu am avea cu ce .Un tratament cu antibiotice ar fi chiar dăunător (pentru simpla prezenţă a lor )
In ceea ce priveste E. Coli , acesta nu prea ar avea motiv să fie prezent în exudatul faringian, decât atunci când regulile de igienă a apei , a alimentelor , a mâinilor etc lasă de dorit . Locui lui este , deobicei , în tractul digestiv ( dacă nu determină tulburări nu e nevoie de tratament-uneori nici chiar diareea pe care o provoacă ,decât dietetic )
Când aceste limite sunt depăsite ,atunci se pune problema tratamentului , până atunci " igiena protectorul sănătăţii " are rolul cel mai important .
Cu sănătate Dr. Emil Otesteanu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni respiratorii la copii.

Inscrie-te aici!
maraona (acum 13 ani)

Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru raspuns si lamuririle care au venit prin el. Marturisesc ca nu prea sunt in tema cu stafilococii si streptococii si alte vietuitoare din simplu motiv ca David al meu e un baiat puternic, cu o buna imunitate iar in plus colectivitatea anterioara era mult diferita de cea de acum unde manaca, doarme si isi petrece mai multe ore din zi. Sunt speriata ca orice mama de rezultatul acesta care arata prezenta inclusiv a E. coli, mai ales ca eu am avut mult de suferit din cauza acesteia dar vorbind de infectii urinare si nu in gat. Ce sa va zic, medicul de familie m-a sfatuit sa-i dau tagremin pt a scapa de aceasta E coli(este sensibila la biseptol) iar cu stafilococul sa mai astept pana ce ii va trece aceasta prob si sa-i iau iar o analiza de exudat faringian. Nu sunt incantata deloc sa-i dau iar tratament dar are amigdalele marite , ce pot sa fac? Si apoi eu nu sunt doctor, iar David nu e propriu meu corp de care sa dispun. Poate intelegeti ca de aceea sunt o mama derutata si necajita de toata aceasta situatie.
Va multumesc inca odata si va doresc numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.