Clickmed
programare rapida la medic

Infertilitate?

Infertilitate masculina
Intrebare postata de simgr cu 14 ani in urma

Problema mea, pentru care solicit un raspuns este faptul ca nu pot ramnane insarcinata. Eu am 32 ani, sotul meu 36 si incercam sa avem un copil de mai bine de un an ( prima menstruatie la 12 ani ). N-am ramas niciodata insarcinata.
Printre investigatiile pe care le-am facut :
-test babes papanicolau – in limite normale
-ecografie intravaginala – normala
-analize hormonale cu urmatoarele valori:
progesteron – 42.34 nmol;
LH -7.20 mui/ml
Prolactina – 652
Estradiol –348.70
FSH – 4.60
TSH – 0.90

Rezultatele analizelor sotului meu sunt:
FSH – 3.60
LH – 2.90
Prolactina – 270
Testosteron liber – 0.057
TSH – 0.70
Pe langa acestea a mai facut si un consult endocrinologic si urologic ( inclusive ecografie scrotala ) unde totul a fost in regula si 2 spermograme . La prima a avut: nr.spermatozoizi 7,20 mil, vioi 40%, lenti 10%, imobili 50%. La cea de-a doua, efectuata dupa 3 saptamani a avut: nr. spermatozoizi 12,40 mil, vioi 50%, lenti 20%, imobili 30%. In intervalul dintre cele 2 analize a urmat un tratament naturist cu branca ursului si a redus consumul de tigari. Cele 2 analize au fost efectuate in octombrie anul trecut iar de atunci urmeaza in continuare tratamente naturiste cu tinctura branca ursului, naprasnic, spirulina.( pot avea acestea rol in imbunatatirea calitatii spermei?)
Pe langa acestea, timp de mai multe luni am realizat si o monitorizare a temperaturii bazale care a crescut de fiecare data intre zilele 14-16 dar in ultimele 2 luni mi s-a produs o dereglare a ciclului menstrual care in mod normal venea la 28-30 zile. De ex, in utima luna , in ziua 16 temp. a scazut la 36,5, in ziua 17 =36,8 ( cred ca atunci a fost ovulatia ), s-a mentinut asa 4 zile, apoi a scazut la 36,7 si apoi iar a crescut treptat, 36,8/ 37/37,2/37,3 si s-a mentinut asa pana in ziua 32 apoi a scazut 2 zile la 36, si de-abia dupa aceea s-a instalat menstruatia. In plus sidromul premenstrual se manifesta aprox 1 saptamana ( fata de 1-2 zile cat era inainte, cand ciclul dura 28-30 zile ) prin greata, dureri abdominale, intepaturi ale ovarelor.
In conditiile mentionate exista vreo sansa de a ramane insarcinata? Ce poate insemna rezultatul prolactinei putin peste valoarea normala?Cum ar putea fi crescut nr. de spermatozoizi ai sotului. La consultul urologic si endocrinologic nu si-au putut explica aceste valori scazute deoarece din punctul lor de vedere totul era in regula, le-au pus doar pe baza stesului. Am urmat si 2 luni de zile, amandoi cu Eurovita S.
Un tratament hormonal ar putea avea efect? Am auzit cateva cazuri care dupa un tratament cu CLOSTILBEGIT luat ‘’dupa ureche’’, la recomandarea prietenilor sarcina s-a produs.

Va multumesc,

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Infertilitate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Laura Creasta (acum 14 ani)

Eu in primul rand nu va recomand sa faceti nici un tratament hormonal fara supraveghere si prescriptie medicala. Apoi va recomand sa va cumparati teste pentru depistarea ovulatiei (pentru a stii cu exactitate cand sa aveti contact sexual pentru a ramane insarcinata). De fapt, ovulatia se instaleaza a doua zi dupa ce testul de sarcina este pozitiv, si atunci este recomandabil sa aveti contact sexual. Si dvs. si sotul incercati sa aveti un regim de viata sanatos, stresati-va cat mai putin si consumati multe fructe si legume in stare cruda, iar complexul de vitamine pe care il luati sa contina acid folic, vitamina e si zinc. Daca sunteti din Bucuresti, va recomand sa mergeti la consult si recomandari la dr. Tutunaru de la spitalul Elias.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Laura Creasta
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Laura Creasta
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.