Clickmed
programare rapida la medic

Ricinul (ricinus communis)

Planta medicinala anuale cultivata in Banat, Baragan, Dobrogea, Campia Dunarii. Tulpina are culoare verde sau rosie. Florile au fie culoare galbena fie culoare roscata.

Frunzele sunt mari ca dimensiune, de forma palmei. Fructul este o capsula, cu 3 seminte roscate sau cenusii. Ricinul infloreste din luna iulie pana in septembrie.

In scp fitoterapeutic se folosesc semintele. Recoltarea se face in luna august sau septembrie.

Planta contine ulei, gliceride, lipide, lectine, proteine, enzime, vitamina e,

Ricinul are efect purgativ, laxativ, antimicrobian. Este cultivat si ca planta ornamentala.

Uz intern:

- parazitoze intestinale, constipatie - sub forma de ulei.

Uz extern:

- veruci seboreice, alopecii, rani, plagi, ulceratii, inflamatii cutanate - sub forma de spalaturi sau bai locale, ulei.

Contraindicatii:

- Consumul plantei este interzis sub orice forma la copii mici, la femei insarcinate sau care alapteaza, in cazul durerilor abdominale, infectiilor intestinale, bolilor inflamatorii intestinale.

Efecte adverse:

- Consumul ricinului fara avizul medicului sau supradozarea, determina diaree, alergii, iritatie gastrica, greturi, varsaturi, tahicardie, colaps, spasme musculare, nefrite, deces.

Citeste si

Arhiva
  • Rejuvenarea pielii cu laser CO2

    Rejuvenarea pielii cu ajutorul laserului CO2 este o procedura medicala avansata care a castigat foarte multa popularitate si incredere in ultimii ani datorita rezultatelor impresionante obtinute in combaterea si prevenirea semnelor imbatranirii si imbunatatirea aspectului...citeste mai mult

  • Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice

    Pielea serveste drept oglinda pentru medici, pentru a intelege, diagnostica si monitoriza multe boli endocrine. Manifestarile dermatologice ale bolilor de natura endocrinologica contribuie semnificativ la sanatatea si calitatea vietii individului.citeste mai mult

  • Abordarea acneei in sarcina

    Acnea vulgara este o tulburare inflamatorie cronica a unitatii pilosebacee (bulbul firului de par si glandele sebacee) si este caracterizata prin aparitia de leziuni noninflamatorii (comedoane) si leziuni inflamatorii (pustule si noduli) care pot provoca durere,...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter