Clickmed
programare rapida la medic

Doliprane, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Doliprane, comprimate

Indicatii:
Doliprane este indicat in tratamentul simptomatic ale durerilor de intensitate usoara la moderat si/sau a starilor febrile.
Contraindicatii:
Nu se va administra la pacientii hipersensibili la paracetamol sau la alti constituenti si celor cu insuficienta hepatocelulara.
Administrare:
Comprimatele se iau cu un pahar plin cu apa, suc sau lapte.

Este contraindicat copiilor mai mici de sase ani.

Acest medicament este indicat adultilor si copiilor cu peste 27 kg (peste 8 ani).
Doza zilnica de paracetamol recomandata este de 60 mg/kg/zi impartita in 4-6 prize sau aproximativ 15mg/kg la 6 ore sau 10 mg/kg la 4 ore.

Pentru copii cu 27-40 kg (aproximativ 8-13 ani) se va administra 1 comprimat de 500 mg pe priza. Reveniti la 6 ore cu aceasi doza. Nu depasiti 4 comprimate pe zi.

Pentru copii cu 41-50 kg (aproximativ 12-15 ani) se va administra un comprimat de 500 mg pe priza, revenind la 4 ore cu o alta doza. NU depasiti 6 comprimate pe zi.

Pentru adulti si copiii peste 50 kg (peste 15 ani) se administreaza doza uzuala de 1-2 comprimate de 500 mg pe priza, revenind la minimum 4 ore.

Nu depasiti 3 g de paracetamol pe zi (6 comprimate pe zi).
In caz de durere intensa, administrarea poate fi ajustata pana la 4 g pe zi, aproape 8 comprimate pe zi.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Migrena

    Va rog din suflet daca stie cineva un tratament pt. migrene.Simt ca nu mai fac fata.Va multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter