Clickmed
programare rapida la medic

Eliminare necontrolata de urina (incontinenta urinara)

Incontinenta urinara reprezinta emisia involuntara de urina.



Testele de rutina includ: hemoleucograma, sumarul de urina, urocultura cu antibiograma, biochimia sangvina si VDRL. Urografia mictionala poate fi de ajutor. Testele de evaluare a stresului pot fi utile. Pentru evaluarea reziduului urinar se poate face cateterizarea vezicala.

Un reziduu mai mare de 50 ml este considerat patologic. Pentru evidentierea inflamatiei cronice a vezicii sau evidentierea obstructiei colului vezical este necesara cistoscopia. Pentru studii citometrice se recomanda consultatia unui urolog. Dimensiunea prostatei poate fi evaluata prin ecografie transrectala.

Daca exista semne neurologice, calea cea mai putin costisitoare este consultarea unui neurolog. Daca se suspecteaza incontinenta urinara de stres sau este desoperit un cistocel la examinarea vaginului se recomanda consultarea unui ginecolog. Solicitarea unor tomografii sau examene RMN ale creierului sau coloanei vertebrale, fara consultul unui specialist este o abordare diagnostica deseori gresita si destul de costisitoare.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter