Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Se mai pot redeschide trompele legate

Infertilitate feminina
Intrebare postata de danaraica cu 9 ani in urma

Buna .
Ma numesc Dana.pentru ca sunt interesata de aceasta operatie urmaresc acest for de cateva luni si sunt decisa sa imi fac aceasta opetatie cat mai repede.Am trei cezariene si am trompele legate de 15 ani.
Am inteles ca sunt doua metode de operatie cea clasica si cea laparascopica.Care metoda este cu cele mai mari sanse de a ramane insarcinata?
Va raman recunoscatoare daca ma puteti lamuri.
Specific ca vreau sa imi fac operatia la Timisoara

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Se mai pot redeschide trompele legate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 saptamani)

Buna ziua,

In general, se pot redeschide trompele legate. Aceasta este o operatie numita reversie de sterilizare. Cu toate acestea, succesul operatiei depinde de multi factori, inclusiv metoda initiala utilizata pentru a lega trompele, varsta ta, nivelul general de sanatate si asa mai departe.

Exista doua metode principale exact asa cum ai mentionat: cea clasica sau laparotomia si cea laparoscopica. In cazul laparotomiei, se face o incizie mai mare in abdomen pentru a permite medicului sa vada si sa lucreze direct pe trompele de Falop. In cazul chirurgiei laparoscopice, se face o incizie mult mai mica si se utilizeaza un instrument numit laparoscop pentru a vizualiza si a opera zona.

Din punct de vedere al sanselor de a ramane insarcinata, studiile arata ca ambele metode au rate asemanatoare de succes. Cu toate acestea, metoda laparoscopica are avantajele unei recuperari mai rapide, a riscului mai scazut de complicatii si a perioadei de spitalizare mai scurte comparativ cu laparotomia.

Insa, este important sa constientizezi ca exista intotdeauna un risc de esec al operatiei sau de sarcina ectopica (o sarcina care se dezvolta in afara uterului) dupa efectuarea acesteia. Aceasta decizie trebuie luata impreuna cu medicul tau.

Sunt foarte recomandate investigatii suplimentare inainte de operatie, pentru a evalua starea generala de sanatate, dar si starea trompelor.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Infertilitate-feminina/inversarea-ligaturii-trompelor-uterine_9402

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.