Mangan

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in diferite reactii enzimatice (sinteza colagenului, constructia oaselor si articulatiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor si a unor hormoni proteinici).
Corpul unui adult contine aproximativ 20 miligrame de mangan (Mn), repartizate in oase, ficat si rinichi. Aporturile zilnice recomandate sunt de ordinul a 4 miligrame. Doar legumele verzi, cerealele si legumele uscate sunt relativ bogate in mangan.

Citeste si

Arhiva
  • Ingrediente minerale Ingrediente minerale

    Generalitati Calciul - Are o deosebita importanta pentru organism. Intervine in majoritatea proceselor metabolice ale organismului. Asimilarea lui este dependenta de vitamina C si aminoacizi. Moduleaza excitabilitatea neuromusculara si este inductor al contractiei...citeste mai mult

  • Terapia cu agenti chelatori Terapia cu agenti chelatori

    Ce este terapia cu agenti chelatori? Tratamentul cu agenti chelatori consta in administrarea de agenti chelatori care pot inlatura metalele grele din organism. Agentii chelatori sunt indicati in tratamentul intoxicatiei cu fier, plumb, mangan sau aluminiu. Ei sunt...citeste mai mult

  • Detoxifierea de metale grele Detoxifierea de metale grele

    Generalitati Zilnic suntem expusi la contaminarea cu metale grele si substante chimice toxice. Metalele grele care cauzeaza cel mai frecvent probleme de sanatate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de tigara) si fierul. Alte metale periculoase sunt:...citeste mai mult

  • Beneficiile ananasului Beneficiile ananasului

    Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK