Clickmed
programare rapida la medic

Paralizie faciala periferica ?

Sarcina
Intrebare postata de Florin cu 8 luni in urma

Buna ziua va scriu în legătură cu o problema medicala .Soția mea suferă de paralizie faciala periferica din cauza curentului diacnosticata acum 6 ani .După debut a urmat mai multe interventi inclusiv chirurgicale pentru remedierea urmărilor care au avut rate de reusita de aproximativ 50 %.Întrebarea mea este si va rog din suflet dacă îmi puteți răspunde, urmează sa avem un copil fiind insarcinata in 1 luna jum ..exista posibilitatea ca și copilul sa moștenească aceasta boala .multumesc din suflet și aștept răspunsul dumneavoastră

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Paralizie faciala periferica ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 8 luni)

Buna ziua!

Paralizia faciala periferica este de obicei rezultatul unei disfunctii la nivelul nervului facial, care controleaza miscarile fetei. In majoritatea cazurilor, cauza exacta ramane necunoscuta (paralizie faciala idiopatica). Aceasta poate fi declansata de diferiti factori, inclusiv infectii virale, traume, tumori sau probleme genetice.

Referitor la intrebarea dumneavoastra, nu exista dovezi clare ca paralizia faciala periferica poate fi mostenita genetic. Cu toate acestea, exista unele cazuri rare in care s-a observat transmiterea familiala a acestei afectiuni. Daca sotia dumneavoastra a fost diagnosticata cu paralizie faciala periferica idiopatica, fara o cauza genetica cunoscuta, riscul de a transmite boala copilului dumneavoastra este considerat scazut.

Pentru a obtine informatii mai precise si detaliate despre riscul de mostenire a acestei afectiuni, este recomandat sa consultati un genetician sau un medic specializat in genetica medicala. Acestia pot lua in considerare istoricul medical al familiei si vor putea oferi o evaluare mai precisa a riscului.

Este important sa mentionati toate antecedentele medicale relevante in timpul consultatiei prenatale si sa consultati un specialist inainte de a lua orice decizii privind sarcina. De asemenea, aceasta este o discutie pe care ar trebui sa o purtati si cu medicul obstetrician care monitorizeaza sarcina.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/afectiuni-care-pot-fi-mostenite-de-la-mama_10292

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.