Medicina naturista

Adreseaza o intrebare comunitatii Medicina naturista

Macerat din coji de oua, sursa naturala de calciu...

Postat de Filomel cu 2 ani in urma

Buna ziua tuturor! As dori pareri, cat mai avizate daca se poate, privind obtinerea calciului pentru organism prin metode naturiste. asadar, ce stiti de maceratul din coji de oua? M-ar interesa, astfel: Mod de preparare (doze, ingrediente), administrare (in ce doza si de cate ori), contraindicatii, efecte adverse...

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
  • De pe Google (cu 2 ani in urma)
    • 0

    Cura cu macerat de coji de oua

    Articol scris de Prof. Univ. Angela Elena Beju



    Este un macerat din praf de coji de oua, suc de lamaie sau vin si miere.



    Modul de preparare al maceratului:



    Se spala cojile de oua bine, dupa care se pun cateva zile la uscat. Se pun apoi intr-o bucata de panza curata si rezistenta si se preseaza pe un fund de lemn, maruntindu-le astfel pana ajung la dimensiuni de cca 3x3 mm. Cojile astfel sfaramitate se macina cu o rasnita de cafea pana cand devin ca o faina. Intr-un vas de sticla se amesteca o parte praf de coji de oua cu doua parti miere si o parte suc de lamaie sau vin alb.



    Dupa ce se amesteca bine, se toarna intr-o sticla care se inchide ermetic cu un dop si se lasa la macerat timp de o saptamana, intr-un loc racoros sau intunecos sau in frigider. Solutia se agita zilnic de doua - trei ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura sau surse de contaminare. Daca se tine in frigider, compozitia are valabilitate 6 saptamani.



    Compozitia maceratului: acizi (citric, malic etc), vitamine (C, B, PP si provitamina A), minerale (bogate in calciu si in mai mica masura siliciu, mangan, fosfor) si enzime.



    Cura cu acest macerat este indicata in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoporoza, paradontoza, sarcina, alaptare, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor.



    Modul de administrare al maceratului. Se ia o lingura macerat, de trei ori pe zi, la mesele principale, diluat cu putina apa, sirop sau ceai medicinal. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Cura dureaza 2-4 saptamani si se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate.

    Cura este interzisa in diabet.

    Raspunde
  • De pe Google (cu 2 ani in urma)
    • 0

    Scrie pe Google '''' macerat din coji de oua'''' si gasesti mai multe informatii, sfaturi, forumuri de discutii, etc.
    Maceratul de coji de oua


    Este un procedeu care contine calciu sintetizat pe cale naturala (de catre pasari). Acest fapt ii confera, fata de calciul obtinut prin procese chimice, avantaje deosebite: absortie integrala, absenta efectelor secundare si a pericolului hipercalcemiei, reducerea riscului formarii calcifierilor.
    Principalele substante active continute sunt acizi (citric si malic), vitamine (C,B, PP si A - ca provitamina), minerale (calciu, indeosebi, si, in mai mica masura siliciu, mangan si fosfor) si enzime. Este indicat in insuficienta paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie si spasmofilie), tulburari de crestere, osteoperoza, fracturi cu dificultati in sudarea oaselor, paradontoza, gravidie, alaptare. Contraindicatii: diabet zaharat si hipercalcemie.
    Se administreaza: 1 lingura, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat in 100 - 200 ml. apa, sirop sau ceai medicinal. In cazul persoanelor in varsta, doza se reduce la jumatate. Inainte de intrebuintare se agita bine solutia. Durata tratamentului, 2-4 saptamani. Cura se poate relua numai dupa o pauza de 1-2 saptamani.


    Pentru preparare este necesar ca, mai intai, cojile de oua sa fie spalate bine pentru indepartarea impuritatilor, dupa care se pun 1-2 zile la uscat. Se maruntesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peste de circa 3/3 mm, pisandu-se in pive sau presandu-se pe un fund de lemn, dupa ce, in prealabil, le-ati pus intr-o bucata de panza curata si rezistenta. Cojile astfel faramitate se macina cu rasnita de cafea sau alt dispozitiv, pana cand devin un praf fin, asemanator fainei. Intr-un vas de sticla sau faianta, se combina 2 parti de praf de coji de oua, cu 3 parti de miere si o parte de suc de lamaie sau vin alb. Se omogenizeaza bine amestecul, se toarna intr-o sticla (care se inchide ermetic cu dop) si se pune la macerat timp de o saptamana, la loc intunecos, racoros si uscat (de regula la frigider). Solutia se agita zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obtinut se pastreaza in vase de sticla colorata, ermetic inchise, la adapost de lumina, caldura si surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 saptamani.

    Raspunde
  • denis rotaru (cu 5 luni in urma)
    • 0

    se poate consuma praf direct

    http://www.youtube.com/watch?v=iqyjh3FdCwQ

    Raspunde
  • dida (cu o luna in urma)
    • 0

    este necesar sa se prepare cu lamaie si miere sa se asimileze.

    Raspunde

Posteaza raspuns

Activitate comunitate

mai mult