Investigatii

Adreseaza o intrebare comunitatii Investigatii

nu stiu ce sa fac

Postat de gia gia cu 5 ani in urma

de curand fiul meu a fost diagnosticat cu pneumonie i s au administrat augumentin antitusive si antitermice.a continuat sa faca febra si sa tuseasca pana vonma tot.dupa o alta vizita la medic i s a spus ca are bronsita acuta si e suspect de helicobacter pilory si i s au schimbat antibioticele.in urma analizelor de sange facute ieri i au iesit urm rezultate limfocite 14,5 n 22-55,monocite 9 int biol. 1-8,neutrofile 70,4 interv .biol. 25-60,limfocite 1,1 interv biol. 1,50-4,vol eritrocitar mediu 82,5 intrev biol 83-98,hemoglobina eritrocitara medie 27,7 interv biol 28-33,calciu 8,45 intrev biol 8,8-10,8,magneziu 2,41 interv biol 1,8-2,4 si anticorpi helicobacter pilory.ce inseamna toate aceste cifre si ce trebuie sa fac?mentionez ca fiul meu are 18 ani si maine a fost programat si pt o raza la palmani.va multumesc anticipat.

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Medic Epuran (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Cele două infecţii (cea pulmonară şi cea digestivă cu H.Pilory) nu au legătură una cu cealaltă, dar tratamentul împotriva H. pilory care este o bacterie foarte rezistentă, acoperă şi majoritatea microbilor care cauzează pneumonie sau bronşită. Analizele arată o infecţie. Va trebui să urmeze tratamentul standardizat pentru infecţia cu H. pilory: asociere de două sau trei antibiotice cu un antisecretor gastric sub îndrumarea medicului gastroenterolog sau internist. Radiografia pulmonară este indicată pentru a deosebi bronşita de pneumonie.

  Raspunde
 • gia gia (cu 5 ani in urma)
  • 0

  fiul meu a fost internat cu pneumonie in spital a urmat tratament cu penicilina intravenos 12 zile.diagnosticul a fost urmatorul rgr pulmonar evidentiaza opacitate neomogena 1|2 pulm drept cu reactie pleurala rgr la externare imagine remisa.Analizele de laborator la externare erau hemoglobina14,7 g|dl,leucocite=11700 elem|mm cub,trombocite=688000 pe mm cub,,eozinofile=1la suta,limfocite=14 la suta,monocite=4 la suta,neutrofile segm=81 la suta,gpt(alt)=112u|l,got(ast)=46u|l,urees=0,19g la mie,vsh=40 mm\\h,cats=4,71mEq\\L,magneziu=2,19mEq\\l.dupa externare a urmat un tratament cu arginina timp de 10 zile deoarece i au gasit transaminazele marite si cu vitamine.Baiatul mananca bine,inoata,dar de cateva zile se plange de junghiuri in zona in care a avut pneumonia.mentionez ca nu face febra ,nu tuseste,nu are alt simptom in afara de acest junghi,dar sunt ingrijorata si nu stiu ce sa fac si ce inseamna analizele de pe biletul de externare.daca ati putea sa mi dati un raspuns as fi tare bucuroasa,va multumesc mult.

  Raspunde
 • Medic Epuran (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Recomand repetarea radiografiei pulmonare şi efectuarea unei ecografii abdominale pentru evidenţierea unor eventuale complicaţii ale pneumoniei sau ale tratamentului urmat

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK