Infectii urinare

Adreseaza o intrebare comunitatii Infectii urinare

Se ia infectia urinara?

Postat de Simona378 cu 5 ani in urma

Am facut niste analize de urina si a reiesit ca am o infectie cu Escherichia coli peste 100 000 UFC/ml, mi-au facut si antibiograma si mi-a dat d-na dr. de familie sa iau Augmentin 1 tb la 12 ore timp de 7 zile.
Intrebarea mea este: sotul meu poate sa ia aceasta infectie prin contact sexual?

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • lore30 (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Din cate stiu eu nu se ia.Am avut si eu aceeasi problema fiind gravida,dar am luat numai eu tratament.Daca doriti pentru siguranta dumneavoastra sa mearga si sotul sa faca o urocultura si sa vedeti rezultatele.Eu va doresc sanatate!

  Raspunde
 • Google (cu 5 ani in urma)
  • 0

  BOLI PRODUSE DE E.coli
  Poate determina infectii oportuniste intra-abdominale (colecistite, abcese hepatice, peritonite, apendicite) sau extradigestive (infectii ale plagilor - mai ales dupa interventiile chirurgicale abdominale, pneumonii, endometrite post avort septic), ce pot evolua cu soc endotoxinic. Unele tulpini de E. coli poseda factori particulari de patogenitate, codificati de gene plasmidice sau bacteriofagi, fiind responsabile de 3 sindroame clinice: BDA (boala diareica acuta), ITU (E. coli este cel mai frecvent agent etiologic al infectiilor de tract urinar comunitare si nozocomiale) si meningite neo-natale cu sepsis. ITU sunt de 2 feluri: joase (uretrite, cistite, uretrocistite) sau înalte (cistopielita, pielonefrita). Dezvoltarea ITU apare datorita ascensiunii germenului patogen de la nivelul ostiumului uretral, fiind favorizata de anomaliile obstructive, vezica neurogena sau refluxul vezico-uretral.
  În functie de factorii de virulenta pe care îi poseda, tulpinile virulentede E. coli pot determina diaree noninflamatorie (apoasa) sau diaree inflamatorie (dizenterie cu scaune diareice hemoragice, mucoase, cu leucocite).

  Raspunde
 • Iuli (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Folositi prezervativ.

  Raspunde
 • marian (cu 5 ani in urma)
  • 0

  In urma unor analize mi s-a depistat E.coli in lichidul prostatic si cel seminal. Aceasta bacterie poate da si unele manifestari similare cu cele definite ca si "colon iritabil"(alternanta scaun moale cu constipatie, colon spastic, dureri la defecatie, extrasistole, etc)? In plus poate da simptome locale de tip "balanita" ?

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK