Clickmed
programare rapida la medic

Helicobacter pylori

Streptococi, stafilococi si alte bacterii Helicobacter pylori
Intrebare postata de sv1 cu 13 ani in urma

Care este tratamentul pentru infectia cu Helicobacter pylori?
Cat dureaza un tratament clasic?
Daca un membru al familiei a fost depistat pozitiv cu aceasta infectie care sunt probabilitatile ca si ceilalti membri sa fie infestati?
Exista si tratament naturist?
Cat dureaza un tratament naturist?

Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Helicobacter pylori"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (39)

Carpe Diem (acum 13 ani)

de pe sfatul medicului:

Infectia cauzata de Helicobacter pylori (H. pylori) apare ca urmare a colonizarii bacteriene a stomacului si portiunii initiale a intestinului subtire. Actualmente se presupune ca bacteria Helicobacter pylori este prezenta la aproximativ jumatate din pop**atia generala. In cazul majoritatii persoanelor al caror tract digestiv este contaminat cu Helicobacter pylori nu apar semne sau simptome de boala.

In anumite cazuri insa, infectia cu Helicobacter pylori poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac. Ca urmare a tratamentului agresiv instituit in ultimii ani, in Statele Unite incidentele acestei infectii si a complicatiilor acesteia sunt in scadere.
Cuprins articol

1. Definitie
2. Simptomatologie
3. Cand este indicat sa mergeti la medic
4. Cauze
5. Factori de risc
6. Complicatii
7. Pregatirea in vederea consultului medical
8. Ce va face medicul
9. Diagnostic
10. Tratament
11. Prevenire

SimptomatologieSus

In cazul majoritatii persoanelor infectate cu Helicobacter pylori nu apar semne sau simptome de boala; in anumite cazuri insa, infectia poate avea urmatoarele manifestari:
- Durere sau arsura abdominala;
- Greata;
- Voma;
- Eructatii frecvente;
- Balonare;
- Scadere ponderala.
Cand este indicat sa mergeti la medicSus

Este indicat sa mergeti la medic atunci cand observati oricare dintre simptomele infectiei cu Helicobacter Pylori, asa cum au fost ele anterior prezentate.
Cereti de urgenta sfatul medicului in cazul in care aveti:
- Durere abdominala severa si persistena;
- Dificultati la inghitire;
- Scaun negru, „ca pucioasa”, cu sau fara urme de sange in scaun;
- Varsatura neagra sau cu sange, cu aspect de „zat de cafea”.
CauzeSus

Infectia cu Helicobacter pylori (H. pylori) este cauzata de o bacterie care este transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu saliva sau materii fecale. Helicobacter pylori poate sa se transmita, de asemenea, prin surse de apa potabila incomplet tratate.

Microorganismul patrunde in corp odata cu alimentele ingerate si avanseaza de-a lungul tubului digestiv. Sucul gastric acid reprezinta un mediu nepropice pentru dezvoltarea multor bacterii, dar Helicobacter pylori reuseste sa se adapteze usor intrucat produce o enzima care creeaza un mediu tampon in jurul ei, mediu care blocheaza actiunea acidului clorhidric din sucul digestiv.
Factori de riscSus

Multi dintre cei afectati de infectia cu Helicobacter pylori sunt copii; infectia apare mai rar la adulti. Factorii de risc pentru infectarea cu Helicobacter pylori sunt legati de conditiile de viata, precum:
- Viata in medii aglomerate. Riscul de a contracta infectia este mai crescut daca persoana respectiva traieste in medii aglomerate;
- Lipsa unei surse de apa potabila. Existenta unei surse de apa potabila ingreuneaza in mare parte infectarea cu H. Pylori. O sursa de apa incomplet tratata impotriva bacteriilor poate constitui un focar de infectie;
- Viata in tarile in curs de dezvoltare. In aceste tari, ca urmare a aglomeratiilor umane si a conditiilor de igiena precara infectia este mai usor de contractat;
- Viata alaturi de o persoana infectata. Bacteria se transmite de obicei si persoanelor care locuiesc impreuna cu individul infectat cu bacteria Helicobacter pylori.
ComplicatiiSus

Multe persoane care au o infectie cu H. pylori nu prezinta nici un semn sau simptom, in timp ce alte persoane dezvolta complicatii redutabile. Natura acestor diferente nu este pe deplin inteleasa in momentul de fata.

Complicatiile asociate cu infectia cu H. pylori includ:
- Ulcere ale stomacului si ale intestinului subtire. Infectia cu H. pylori sta la baza aparitiei majoritatii ulcerelor gastrice si duodenale;
- Inflamatia mucoasei gastrice. Infectia cu H. pylori cauzeaza iritatia mucoasei ce captuseste stomacul, conducand la aparitia gastritei;
- Cancerul gastric. Infectia cu H. pylori este un factor de risc extrem de important in anumite cancere gastrice, incluzand adenocarcinomul si limfomul gastric.
Pregatirea in vederea consultului medicalSus

Daca aveti manifestari ale infectiei cu H. pylori este indicat sa consultati medicul de familie; acesta va poate recomanda un consult gastroenterologic, daca este necesar. Ac***a in vedere ca durata consultului medical este limitata, este bine sa fiti pregatiti in vederea consultatiei. Iata cateva informatii care va pot fi de ajutor in pregatirea consultului medical:

Ce puteti face:
- Intrebati daca este necesar sa nu mancati inaintea consultului. In momentul in care faceti progamarea este bine sa intrebati daca nu cumva este necesar sa nu mancati inaintea consultului;
- Scrieti pe o lista toate simptomele, incluzandu-le chiar si si cele care nu par a fi legate de problema actuala;
- Treceti pe lista toate medicamentele pe care le luati, inclusiv suplimentele alimentare - daca este cazul;
- Mergeti insotit de catre un membru al familiei, daca se poate, intrucat de multe ori este dificil sa asimilati toata informatia pe care medicul v-o ofera in cadrul unei consultatii. Cel care va insoteste poate de asemenea sa va atraga atentia daca ati uitat sa relatati aspecte relevante pentru afectiunea de care suferiti;
- Treceti pe o lista toate intrebarile pe care ati dori sa le puneti medicului.

Durata consultatiei este limitata, astfel incat pregatirea acestei liste de intrebari va poate ajuta sa optimizati timpul petrecut in cabinetul medicului. Este indicat sa treceti intrebarile pe lista in ordinea descrescatoare a prioritatilor;

Iata cateva intrebari importante in cazul infectiei cu H. pylori:
- Cum cauzeaza H. pylori simptomele pe care le experimentez?
- Poate aceasta bacterie sa cauzeze si alte complicatii?
- Ce analize si investigatii ar trebui sa fac?
- Ce tratament sugerati pentru aceasta infectie?
- Este necesar sa consult un specialist?
- Exista materiale informative legate de afectiunea mea pe care le-as putea consulta?
- Cand trebuie programat urmatorul consult?
In afara acestor intrebari pregatite din timp, nu trebuie sa ezitati daca simtiti nevoia sa puneti orice intrebare legata de eventualele neclaritati care pot aparea in timpul consultului medical.
Ce va face mediculSus

Medicul va va pune mai multe intrebari, cum ar fi:
- Cand au aparut primele simptome?
- Simptomele au caracter continuu sau intermitent?
- Cat de severa este simptomatologia?
- Ati observat ceva (aliment, moment al zilei, etc) care sa amelioreze simptomatologia?
- Ati observat ceva (aliment, moment al zilei, etc) care inrautateste simptomatologia?
DiagnosticSus

Analizele si investigatiile utilizate in stabilirea diagnosticului de infectie cu H. pylori includ:
- Analizele de sange. Analiza sangelui poate arata anumite modificari ale sangelui aparute ca urmare a infectiei cu H. pylori;
- Testul respirator. In vederea testului respirator veti consuma o solutie buvabila care contine molecule radioactive de carbon. Daca aveti o infectie cu H. pylori, carbonul radioactiv este eliberat atunci cand aceasta solutie ajunge in stomac. Organismul absoarbe carbonul din stomac si il elimina in timpul respiratiei. Astfel, in urma respiratiei in interiorul unui dispozitiv inchis medicul poate masura cu un aparat special continutul de carbon radioactiv din aerul expirat putandu-se stabili diagnosticul de infectie cu H. pylori;
- Analiza materiilor fecale. Un test de laborator ce urmareste detectarea antigenului Helicobacter pylori in materiile fecale poate fi utilizat pentru a decela prezenta unor proteine speciale asociate infectiei cu Helicobacter pylori;
- Endoscopia digestiva superioara. In cadrul examenului endoscopic medicul introduce un tub flexibil dotat cu o camera de luat vederi de-a lungul esofagului pana in stomac si duoden. Cu ajutorul acestui instrument, medicul poate observa neregularitatile tractului digestiv superior si poate preleva mostre de tesut (biopsii ale mucoasei). Acestea vor fi ulterior analizate in vederea decelarii prezentei Helicobacter pylori.
TratamentSus

Tratamentul infectiei cu H. pylori consta in administrarea unei combinatii de antibiotice care sa distruga bacteria, eradicand infectia.

Medicamente care elimina Helicobacter pylori din organism
Tratamentul infectiei cu H. pylori se bazeaza pe antibiotice; medicul prescrie de obicei o anumita combinatie de antibiotice fata de care bacteria are o rezistenta foarte scazuta. Cel mai probabil tratamentul va consta dintr-o combinatie de doua antibiotice administrate oral pe o perioada de 14 zile.

Medicatia de suprimare a secretiei acide gastrice
Medicamentele care reduc secretia acida gastrica cresc eficienta antibioticelor, diminueaza simptomatologia ajuta la eradicarea infectiei.
Aceste medicamente includ:
- Inhibitorii pompei de protoni. Aceste medicamente suprima secretia acida prin blocarea unor pompe moleculare de protoni la nivelul celulelor mucoasei gastrice. Exemple de astfel de medicamente: omeprazol, lansoprazol, antoprazol, rabeprazol si esomeprazol;
- Antihistaminice H2. Aceste medicamente reduc cantitatea de acid eliberata la nivelul tractului digestiv. Exemple de astfel de medicamente: ranitidina, famotidina, cimetidina si nizatidina.

Testarea post-terapeutica in vederea decelarii infectiei cu H. pylori
Medicul va poate recomanda testarea H. pylori la cateva saptamani dupa tratament, pentru a confirma eradicarea infectiei din organism si a certifica succesul terapeutic. In cazul in care testarea arata un esec terapeutic, va fi necesar un nou tratament, efectuat cu o alta combinatie de antibiotice, urmat de o noua testare in vederea stabilirii eficientei tratamentului.
PrevenireSus

Ac***a in vedere ca modalitatea de contaminare cu H. pylori este inca necunoscuta, nu exista o metoda eficienta de prevenire a infectiei.

Prevenirea complicatiilor infectiei cu Helicobacter pylori
In zonele in care infectia cu Helicobacter pylori si complicatiile acesteia sunt frecvent intalnite medicii efectueaza testari de tip screening in randul pop**atiei aparent sanatoase. Testarea preventiva pentru Helicobacter pylori poate inlatura riscul dezvoltarii unor complicatii severe ale infectiei cu aceasta bacterie, cum ar fi cancerul gastric.

In prezent nu exista in lumea medicala un consens in ceea ce priveste tratarea pacientilor care nu prezinta semne si simptome clare ale infectiei cu Helicobacter pylori. In cazul in care considerati ca ati putea avea o infectie cu Helicobacter pylori este indicat sa consultati medicul de familie. Impreuna cu acesta, puteti stabili daca este sau nu necesar sa efectuati anumite analize si investigatii care sa depisteze eventuala prezenta a Helicobacter pylori la nivelul stomacului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
sv1 (acum 13 ani)

multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sv1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sv1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Tratamentele cu medicamente chimice nu ajuta deloc la aceasta afectiune, incercati un tratament homeopat sau naturist. In plus HP nu este nicidecum cauza bolii ci numai urmarea ei.
Nu aveti o "infectie cu HP" ci numai o "afectiune la stomac care duce la inmultirea la HP", microbi prezenti de fapt in orice organism. Ideea gresita ca boala este cauzata de o infectie cu HP duce automat la necesitatea de a lichida microbii cu medicamente, spre folosul celor care le fabrica si c***a. Insa medicamentele recomandate in aceste cazuri, pe langa faptul ca nu au cum sa lichideze niciodata microbii, ele nici nu cauta sa vindece cauza adevarata a bolii. In plus toata lumea stie ca aceste medicamente au efecte nocive la stomac, digestie si ficat, adica exact acolo unde trebuie de fapt vindecat si nu daunat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 10 ani)

Care ar fi un astfel de tratament? In urma analizelor recomandate de gastroenterolog rezultatul la determinarea prin metoda imunocromatografica a materiilor fecale a fost slab pozitiv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sv1 (acum 13 ani)

Multumesc domnule Ionescu
Cunoaste-ti un tratament naturist care ar putea fi urmat
Cu respect Sergiu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sv1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sv1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Marica (acum 13 ani)

buna,
sotul meu s-a tratat de Helicobacter cu Bio-Magnetoterapie si acum e perfect sanatos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dorel 42 (acum 13 ani)

Am incercat cu ulei de oregano, am irosit banii degeaba, acum iau tratamentul descris de domnul ionescu si ma simt bine dupa 2 saptamani de tratament

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Crista (acum 8 ani)

Imi puteti spune care este acel tratament, recomandat de Dl. Ionescu?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
vlanghe ortansa (acum 7 ani)

Am H PYLORI-PREZENT(+++).Ce tratament naturist imi recomandati?Va multumesc foarte mult.O Vlanghe

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Madhu (acum 4 ani)

Buna ziua,imi puteti spune care este tratamentul recomandat de DL.Ionescu?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Madhu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Madhu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Zaslati albert (acum 11 luni)

Bună ziua domnule ionescu am şi io helicopter bacteri pilon am făcut tratament şi acuma nu sunt în țară Vă rog frumos dațimî şi mie niște sfaturi tot timpul rigîi şi mă balonează am tratament nexium şi motilium şi am în ceput să vomit niște negreală ajutațimă Vă rog frumos

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zaslati albert
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zaslati albert
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vezi toate raspunsurile
popescu (acum 12 ani)

ce tratament sa iau contra H P

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bucuroiu (acum 11 ani)

in urma unor analize de sange si a endoscopiei doctorul mi-a recomandat amoxicilina, kp***ax acestea sunt 2 antibiotice, si emanera acesta din urma fiind un medicament ce protejaza stomacul

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrian (acum 10 ani)

De tratamentul facut de Source Naturals cu brocoli mastic gum si colostrum ati auzit. Se zice ca este cel mai eficient tratament natural pentru HP

Se gaseste la Cluj www.naturanoastra.ro
0724106687

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 10 ani)

Tratamentele cu medicamente chimice nu ajuta deloc la aceasta afectiune, incercati un tratament homeopat sau naturist. In plus HP nu este nicidecum cauza bolii ci numai urmarea ei.
Nu aveti o "infectie cu HP" ci numai o "afectiune la stomac care duce la inmultirea la HP", microbi prezenti de fapt in orice organism. Ideea gresita ca boala este cauzata de o infectie cu HP duce automat la necesitatea de a lichida microbii cu medicamente, spre folosul celor care le fabrica si c***a. Insa medicamentele recomandate in aceste cazuri, pe langa faptul ca nu au cum sa lichideze niciodata microbii, ele nici nu cauta sa vindece cauza adevarata a bolii. In plus toata lumea stie ca aceste medicamente au efecte nocive la stomac, digestie si ficat, adica exact acolo unde trebuie de fapt vindecat si nu daunat.

Care ar fi un astfel de tratament? In urma analizelor recomandate de gastroenterolog rezultatul la determinarea prin metoda imunocromatografica a materiilor fecale a fost slab pozitiv.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
GEORGESCU (acum 10 ani)

Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu cat e de complicat la daca mi-a iesit Helicobacter Pylori " >8 u/mL " - ce inseamna asta?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alina bogdan (acum 9 ani)

Buna tuturor.Imi poate recomanda cineva un tratament naturist care sa si aiba rezultate?Am HP de cativa ani de zile si am incercat tot felul de tratamente si inva nu am scapat de el.Va rog frumos sa ma ajutati.Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihai (acum 9 ani)

Buna.Si eu am avut helicobacter pylori ani de zile, am tot facut tratament cu antibiotice insa fara nici un rezultat.Am scapat de el dupa 2 luni de zile de tratament cu brocoli, colostrum si mastic gum facute de Swanson.Le puteti gasi pe site-ul www.medicaldistrict.ro.Multa sanatate va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Madhu (acum 4 ani)

Buna Mihai,te rog zi-mi si mie după ce te-ai vindecat de HP ai reusit sa iti revi total?
Eu am ajuns la urgenta cu probleme de respiratie si de acolo mi sa spus ca am probleme cu plamani de la o răceală puternică netrata corespunzător.Dupa ce am făcut o mulțime de tratamente si am fost la vreo 10 doctori pana la urma sa aflu ca nu am avut nimic grav la plamani ci doar am avut infecție cu HP.
Am întrebat cum se poate ca De la HP sa am probleme de respiratie.Doctora mi-a zis ca ca ei afecteaza tot ce tine de teactul digestiv si de asta am avut si reflux gastric.
În urma tineri tratamentului cu Augmentin si a altor multe pastile ca sa tratez ce nu era nevoie am dat si in contipatie.
În momentul de față tin un tratament cu ZirCombi, Ibutin si Colospasmin.
Faza e că acum ma imbalonezi de la orice,tin regim alimentar si am in capul pieptului o tinere de respiratie.
Am văzut că ai zis ca ai tinut un tratament cu 3 modele de pastile,as dori sa stiu cat de eficient este si cat de mult te-a ajutat.Faza e că nu mai am răbdare și nu mai pot.Vreau sa imi revin si nu mai stiu ce sa fac.De 3 luni o tin numai prin doctori:(((((.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Madhu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Madhu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Gabor Kalman (acum 8 ani)

Informatii suplimentare pentru gastrita povocata de helicobacter pylori.

Este afectata digestia nu se mai absorb vitaminele b care afecteaza creierul, nu se absoarbe fier-ul deci va suferi podoaba capilara, unghiile, oasele.
Se pierde masa musculara, consecintele sunt artroza, hernie de disc.
Constipatia,balonarile,diaria duc la hernie hiatala, hemoroizi, fisura anala.

Recomandare
Includeti in dieta alimente fara contraindicatii.
Inlocuiti zaharul cu xylithol „zahar de mesteacan” ( Bacteriile și ciupercile nu pot descompune xylitolul, deci nu se pot hrăni cu el.).
Uleiul de masline presat la rece omoara doar 8 tulpini de H:P dar si ofera organismului cateva din vitaminele lipsa .
(Uleiul de masline extravirgin contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila si altele.)
Uleiul de cocos ucide bacteria, alimenteaza creierul.
Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii.
Semintele macinate de in/psylium previn constipatia
Probioticele refac bacteriile bune in stomac, impiedica extinderea H.P
Broccoli ucide bacteria chiar si mutatiile acestuia, consumati supa crema de broccoli
Tumericul ucide bacteria repara daunele produse dar este contraindicat celor cu piatra la bila
Ghimbirul ucide bacteria previne cancerul.
Mierea de salcam, propolis ucide bacteria si reface mucoasa gastrica
Mastic gum (rasina condiment grecia) protejeaza mup***aasa gastrica si omoara H.P.
Argila are rol cicatrizant, sucul de varza si cartofi ofera protectie mucoasei gastrice
Consumati multa apa

Va doresc sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.