Diabetul Zaharat

Adreseaza o intrebare comunitatii Diabetul Zaharat

legatura dintre aspirina si diabet

Postat de RamiStoian cu 5 ani in urma

Buna seara.

Ma numesc Ramona S. si as dori sa ma ajutati intr-o problema:

mama mea a fost diagnosticata, acum trei ani, in Italia, cu diabet de tip 2; anul acesta a suferit doua interventi chirugicale la carotida, tot in Italia( prima la sfarsitul lunii martie, cea de-a doua la sfarsitul lunii mai), avand atat carotida stanga cat si cea dreapta infundata in proportie de 75% respectiv 80%. Medicamentele pe care le ia sunt: sivastin 20mg, cardioaspirin 100mg (il ia in urma operatilor din acest an), gliclazide 30ml (dar ia numai 15ml pentru ca este foarte stricta cu dieta si face si exercitii). In seara asta a ajuns la urgenta cu tensiunea de 210, dupa ce saptamana asta a mai avut de doua ori asemenea probleme. Am citit un articol in care se sustine ca hipoglicemia poate fi determinata si de ingestia unor medicamente ca inhibitorii de monoaminoxidaza, precum salicilatii (aspirina). In acest caz, care ar fi solutia? Sa renunte la cardioaspirina, sa ia o doza mai mica sau se poate inlocui cu un alt medicament? ( va reamintesc ca acest medicament il ia de cand a fost operata si trebuie sa-l ia tot restul vietii). Daca nu se poate renunta sau inlocui cardioaspirina, care ar fi solutia?

Va multumesc!

Cu respect, Ramona.

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Dr. Mihalcea Madalina (cu 5 ani in urma)
  • 0

  eu am inteles ca a avut tensiunea mare, nu ati spus nimic de glicemie...aspirina nu da hipoglicemii pe de alta parte...

  Raspunde
 • Nutritionist Dr. A. Copcea (cu 5 ani in urma)
  • 0

  Solutia este sa urmeze in continuare tratamentul cu ASPIRINA, si, EVENTUAL, sa se modifice tratamentul cu gliclazid. Daca este vorba despre gliclazid MR (DIAPREL, DIAMICRON), nu este recomandat sa rupa pastila in doua (15 mg), pentru ca substanta se elibereaza mai repede si poate provoca HIPOGLICEMIE.

  Raspunde
 • Dr. Enculescu Dan-Anton (cu 5 ani in urma)
  • 0

  nu este cazul sa opriti aspirina pt simplul fapt ca cel mai probabil mama dumneavoastra are TA insuficient tratata.Nu cred ca a crescut TA de la o hipoglicemie pt ca nu ati descris simptomele de hipoglicemie si nici nu ati spus ca ar fi avut o glicemie

  Raspunde
 • CIORNEI CONSTANTIN (cu 4 ani in urma)
  • 0

  PT. A EVITA EPISOADELE DE HIPOGICEMIE CE TREBUIE SA FAC?

  Raspunde
 • NADEJDA (cu un an in urma)
  • 0

  SI EU FOLOSESK ASPIRINA IN FIEKARE ZI,SUNT KU DIABET TIP2,DAR NAM PATIT NIMIC PINA ACUM DE LA ASPIRINA,ACUM SUNT IN IZRAIL SI MEDICUL DE FAMILIE MEA SPUS CA ASPIRINA NUI BUNA LA DIABET,CICA FACE RAU,E CORECT OARE?NU STIU CE SA FAC SA EAU IN CONTINUARE SAU NU,MEAM CUMPARAT ASPIRINA MICROPERIN E BUNA OARE?

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK