Clickmed
programare rapida la medic

papaya

Mango si papaya, beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2013

Generalitati Mango si papaya sunt fructe exotice din ce in ce mai apreciate in tarile in care nu cresc in mod obisnuit. Nu doar gustul delicios le recomanda pentru consumul regulat, ci si anumite beneficii pe care le au pentru sanatate. Satioase, racoritoare, surse excelente de vitamine si minerale, fructele exotice ar trebui sa se regaseasca in alimentatia de baza a oricarei persoane care isi doreste sa previna si sa amelioreze anumite afectiuni. Beneficiile fructului mango pentru sanatate Mango este considerat regele fructelor exotice. Si nici nu este de mirare, de vreme ce pulpa unui singur fruct furnizeaza organismului cantitati importante de - vitamine (A, B1, B12, C, E) - minerale (magneziu, calciu, fier, potasiu, cupru, fosfor) - aminoacizi - carotenoizi - fibre - enzime care imbunatatesc digestia - biflavonoide - fitonutrienti - taninuri - compusi polifenolici Previne imbatranirea prematura a pielii Odata cu inaintarea in varsta, productia naturala de... [continuare]

Papaya

Din Plante medicinale

papaya este fructul arborelui Carica papaya si este originar din Mexicul de Sud, America centrala si de Sud, dar este cultivat in toate tarile tropicale. Este un arbore mic, fara ramuri, singura tulpina avand intre cinci si zece metri inaltime, cu frunze aranjate in spirala, limitate la varful trunchiului; trunchiul inferior este evident plin de cicatricile locurilor de care frunze mai vechi si fructe au fost prinse. Frunzele sunt mari, 50-70 cm in diametru, cu 7 lobi palmati. Florile sunt produse pe axele frunzelor, maturandu-se in fructe lungi de 15-45 cm si late de 10-30 cm in diametru. fructele sunt coapte cand sunt moi si devin galben-portocalii. Semintele negre sunt comestibile si au un gust iute. Uneori, sunt mscinate si inlocuiesc piperul negru. Dintre substantele principale continute de papaya amintim: papaina (o enzima), magneziu, potasiu, fier, vitaminele a, C, E, beta- caroten. Cele mai importante calitati ale fructului sunt: digestiv, antiinflamator, reduce... [continuare]

Pilula masculina

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Octombrie 2018

Generalitati Anuntata inca din anul 2001 ca o noua metoda contraceptiva adresata barbatilor, pilula masculina este si in prezent in stadiul de cercetare si nu este efectiv disponibila publicului larg. Cercetatorii au incercat diverse formule biochimice prin care sa obtina efectul dorit, si anume blocarea spermatogenezei. Fie ca a fost vorba de combinatii de testosteron si progesteron sau extracte din diverse plante, cum ar fi papaya si acid oleic, pana in prezent nimic nu pare a fi 100% eficient. Contraceptia masculina in prezent Metodele contraceptive destinate barbatilor sunt in acest moment reprezentate de: Prezervative : desi eficiente in proportie de 98% in protectia impotriva unei sarcini nedorite si la fel de sigure in evitarea contactarii diverselor boli cu transmitere sexuala (inclusiv HIV), utilizarea lui nu este agreata de toate cuplurile, deoarece poate reduce spontaneitatea si chiar intimitatea actului sexual in sine. Retragere (coitus interruptus) : este o metoda... [continuare]

Dieta o2

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Aprilie 2012

Generalitati Dieta o2 a fost creata ca o dieta bazata pe antioxidanti care are ca efect pierderea in greutate, stimularea unei stari de sanatate a intregului organism si incurajarea mentinerii frumusetii. Mancarurile recomandate in dieta o2 includ fructe si legume precum mango, rodie, papaya, sfecla de zahar, fructe de padure, salata verde, spanac si avocado. Alte produse aprobate sunt quinoa, leguminoasele, lapte de soia, ovaz, paine din cereale integrale, seminte, nuci, peste, curcan, carne slaba, ulei de masline extravirgin, ceai verde, tofu, vin rosu si ciocolata neagra. Lucruri ce trebuie luate in considerare Daca sunteti interesati de o dieta care sa se concentreze pe consumul de [continuare]

Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2011

Generalitati In timpul sezonului gripei si racelilor, majoritatea oamenilor cunosc faptul ca trebuie sa-si acopere gura si nasul cu batiste de unica folosinta atunci cand stranuta sau tusesc si sa-si spele mainile pentru a evita contactul direct cu virusii si microbii. Ce altceva se mai poate face? Cercetarile sugereaza ca, alaturi de alte masuri, poate fi adoptata o dieta care nu doar ca ajuta la prevenirea gripei si racelilor, dar amelioreaza si simptomele acestora in cazul imbolnavirii.Medicii au confirmat de multa vreme ca oamenii care au deficit de nutrienti dezvolta mai multe infectii decat cei care se hranesc adecvat. Sistemul imunitar are nevoie de anumite substante nutritive pentru a fi puternic si pe deplin functional. Iar multe dintre alimente sunt mai eficiente decat suplimentele alimentare. Tratament pentru raceala: oricand supa de pui Supa de pui a fost un remediu apreciat contra racelilor inca din vremea grecilor antici. Cercetatorii au confirmat ca supa de... [continuare]

Dieta de primavara pentru infrumusetarea tenului

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2012

Generalitati In cazul in care pielea dvs. are nevoie sa fie improspatata, incercati sa va bucurati intai de anumite alimente care pot face acest lucru inainte sa cheltuiti banii pe machiaje si produse scumpe de ingrijire a pielii. Pielea poate sa para obosita si deshidratata daca nu aveti o dieta bine echilibrata si nu consumati suficienta apa. Primavara este un moment excelent sa va detoxifiati organismul si sa adaugati in dieta alimente proaspete, nutritive. Alimente care ofera pielii un aspect mai tanar 1. Ananasul - bucurati-va de gustul verii putin mai devreme. Puteti combina ananasul cu iaurt sau il puteti consuma simplu. Ananasul consumat pe stomacul gol imbunatateste digestia, acesta fiind motivul principal pentru care ananasul este considerat un fruct ideal pentru detoxifiere. Mentinerea functiei sistemului digestiv este ajuta la mentinerea sanatatii si a stralucirii pielii pe toata durata sezonului cald. 2.Capsunile - Printre fructele cele mai... [continuare]

Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iulie 2011

Generalitati Alimentele organice au devenit tot mai populare in multe parti ale globului, cererea pentru astfel de produse devenind mai mare decat productia. De ce sunt aceste alimente atat de solicitate? Este hrana bio cu adevarat sanatoasa? Este mai hranitoare? La ce anume se refera denumirile de pe produsele alimentare organice? De ce pretul acestora este mult mai mare decat al produselor obisnuite? Ce sunt alimentele organice? Decizia de a manca sanatos ar putea sta la baza unei vieti sanatoase. Dincolo de consumul de fructe, legume, cereale integrale si grasimi bune, se pune problema consumului in siguranta a alimentelor, a pastrarii corecte a acestora si a perseverentei in mentinerea unui regim sanatos. Modul in care produsele alimentare sunt cultivate sau crescute (atat cele care provin din plante cat si cele care provin din animale) are un impact destul de mare asupra sanatatii si a mediului. Ce inseamna organic? Termenul de organic se refera la... [continuare]

Minune intr-un bol: salata de fructe

Din Articole
Publicat la data de: 23 Aprilie 2010

Generalitati Chiar daca, sa zicem, nu sunteti unul din pasionatii de fructe, chiar daca rezistati unor mere apetisante sau unor banane parfumate, cum puteti spune nu unei colorate, insiropate si aromate salate de fructe? Cand este vorba de salata de fructe nu ne gandim doar la un fruct, sau doua, sau trei, ne gandim la o adevarat explozie de culori si parfumuri, de texturi si stimuli. Nu doar mugurii gustativi se vor bucura de o astfel de alegere, dar si terminatiile olfactive, si ochii. Salata de fructe are tot ce-i trebuie pentru a deveni ispita dulce a acestui sezon. In plus, cum primavara deja si-a intrat in drepturi iar vremea pare deja sa anunte o vara grozava, nu avem nici un motiv sa credem ca vom duce lipsa de materie prima. Daca dorim sa cream putina magie in bucatarie, nu trebuie decat sa ne alocam cateva minute, sa luam fructele pe care le avem la indemana in frigider (sau poate chiar si in congelator) si sa le amestecam intr-un bol. Pe principiul “acum il... [continuare]

Detoxifiere naturala de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati O data cu sosirea primaverii, soseste si momentul pentru curatenia de primavara. In plus, ar fi timpul ca fiecare persoana sa acorde importanta inclusiv curateniei interioare, stimularii metabolismului, optimizarii digestiei si schimbarii modului de a se hrani, pentru a manca sanatos si a pierde in greutate in timp ce isi va pastra energia la cote ridicate. Curatare si detoxifiere In general, postul contribuie la imbunatatirea sanatatii, reduce inflamatia din organism si optimizeaza digestia. Majoritatea persoanelor nu tin sub control nivelul de zahar din sange si astfel, intervin senzatia de ameteala si foamea excesiva, care afecteaza capacitatea de a indeplini corespunzator activitatile zilnice. Intr-o prima etapa, detoxifierea naturala de primavara se va concentra asupra procesului de curatare al organismului, nu pe renuntarea la hrana sau prin post. In esenta, digestia este una dintre cele mai importante procese pentru sanatate si frumusete. Prin urmare,... [continuare]

Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Noiembrie 2014

Generalitati Expertii sunt de parere ca, daca dorim sa ne protejam de raceli si gripe in sezonul rece, natura ne pune la dispozitie o serie de aliati de incredere. Si cum este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam, putem apela la acestia de fiecare data cand ne facem cumparaturile. Sistemul imun poate face fata agresiunilor din mediu daca avem grija ca prin dieta sa il aprovizionam cu nutrienti si vitamine esentiale, dar si cu antioxidanti. O dieta bogata in fructe si legume proaspete poate face minuni pentru sanatatea noastra: efectele sunt resimtite de intregul organism si, in plus, spre deosebire de medicamentele care ne ajuta sa trecem peste raceli, vitaminele naturale nu au… reactii adverse! Recomandari Expertii in nutritie recomanda parca, din ce in ce mai mult antioxidantii, pentru numeroasele lor efecte. Dar, ce sunt antioxidantii, de fapt? Din punct de vedere stiintific, antioxidantii sunt substante naturale care pot preveni sau incetini oxidarea altor... [continuare]

O digestie mai buna in mod natural

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Aprilie 2021

Generalitati Indigestia, o problema destul de frecventa a stomacului, poate fi vindecata prin modificarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare. Oricine poate avea o digestie mai buna, in mod natural. Indigestia mai este cunoscuta si sub numele de dispepsie sau stomac deranjat. In cazul acestei conditii sucurile digestive nu sunt secretate in mod corespunzator. Cauze Iata unele dintre cele mai frecvente cauze de indigestie: - mancatul rapid fara mestecarea corespunzatoare a produselor alimentare; - supraalimentatia; - consumul de alimente grele; - alcoolul in exces; - stresul si anxietatea; - medicamentele antiinflamatorii; - consumul de prea multa apa in timpul meselor; - anumiti factori emotionali; - insomnia; - consumul unor cantitati mari de alimente grase, condimentate; - sarcina; - diverse boli: pietre ale veziculei biliare, hernie hiatala sau ulcer peptic; - alergii alimentare; - stil de viata sedentar; - dezechilibru al acidului gastric sau al enzimelor... [continuare]

Dieta perricone

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone) care propun acest program, considera ca acest regim alimentar, la care se adauga vitamine si suplimente minerale, plus lotiuni si creme, incetinesc procesul de imbatranire, iar persoanele care urmeaza programul Perricone vor arata mai tineri si vor fi mai sanatosi. De asemenea, Dr. Perricone afirma ca aceasta dieta diminua procesele inflamatorii de la nivelul diferitelor organe si sisteme, imbunatateste metabolismul, induce o buna dispozitie si echilibreaza starea psihica. In plus, cordul este mai putin supus imbolnavirilor, riscul de cancer este redus semnificativ, densitatea osoasa este crescuta, pielea este refacuta si arata mai bine, sistemul imunitar este intarit si se poate pierde chiar si excesul... [continuare]

Ce culoare are dieta dumneavoastra?

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Iulie 2012

Generalitati Dieta "colorata" este o dieta sanatoasa, mai ales una pentru prevenirea cancerului. Nu este in mod deosebit o dieta pentru pierderea in greutate. Aceasta avertizeaza impotriva zaharului si grasimilor, promoveaza efectuarea exercitiului fizic si incurajeaza consumul unor portii echilibrate de alimente sanatoase; de asemenea o persoana care urmeaza aceasta dieta, ar putea sa piarda si in greutate. Autorul dietei este doctorul David Heber, directorul Centrului UCLA de Nutritie Umana. Alimente permise Orice aliment care este intens colorat, poate fi consumat. Autorul se refera bineinteles la rosii intens colorate, nu la carne rosie. Ideea de baza este sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete. Sunt permise: - soia - carnea alba de pui - albus de ou - fructe si legume - cereale integrale - floricele de porumb (preparate la aer) - ulei de masline sau de avocado. Alimente interzise Sunt interzise: - carnea cu continut crescut in grasimi - [continuare]

Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Aprilie 2012

Generalitati Suferiti de aciditate stomacala, arsuri sau unele probleme digestive? Exista alimente care pot ajuta la ameliorarea acestor neplaceri. Cele mai multe dintre mesele pe care le luam sunt pline cu ingrediente artificiale, conservanti, hormoni si aditivi chimici si deseori declanseaza indigestie. Indigestia se refera la sentimentul de satietate si disconfort dupa o masa, senzatia de arsura sau durere in partea superioara a abdomenului, greata si balonare. Lipsa de exercitii fizice si consumul unei cantitati mari de alimente rafinate, prelucrate si sarace in fibre contribuie, la agravarea problemelor digestive. Cauze frecvente ale indigestiei De cele mai multe ori, indigestia este cauzata de: - intervale neregulate la care este luata masa sau pauze lungi intre mese - supraalimentare - consum excesiv de alimente picante, fast-food, alimente prajite, produse alimentare - abuz de alcool si tutun - consum excesiv de cofeina (cafea sau ceai) - ulcere gastrice,... [continuare]

Vitamina a

Din Dictionar Termeni

Este o vitamina cu rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos. Este, de asemenea, necesara pentru vedere, cresterea si formarea oaselor si rezistenta organismului la infectii. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: retinol (prezenta in alimentele de origine animala) si provitamina A sau caroten (care se gaseste atat in produsele animale cat si in cele vegetale). Retinolul ajuta vederea pe timp de noapte, dar si in bolile de inima, diabet, conjunctivite, glaucom, probleme gingivale si alcoolism. Carenta de vitamina A se manifesta prin: lipsa poftei de mancare, diminuarea gustului, diaree. schimbari la nivelul dintilor si a pielii, procese de ulcerare a globului ocular, aparitia de cosuri pe fata, ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale. Pot apare afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexual, tulburari in procesul de reproducere.... [continuare]

Acid ascorbic

Din Dictionar Termeni

Vitamina C reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Facand parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) vitamina C se elimina in cantitati mari din organism. Organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina C si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina C este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: - functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor - participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale - previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in... [continuare]

Retinol

Din Dictionar Termeni

Este o vitamina cu rol important in protectia pielii si a mucoaselor, asigurand buna functionare a sistemelor osos si nervos. Este, de asemenea, necesara pentru vedere, cresterea si formarea oaselor si rezistenta organismului la infectii. Vitamina A se gaseste in natura sub doua forme: retinol (prezenta in alimentele de origine animala) si provitamina A sau caroten (care se gaseste atat in produsele animale cat si in cele vegetale). Retinolul ajuta vederea pe timp de noapte, dar si in bolile de inima, diabet, conjunctivite, glaucom, probleme gingivale si alcoolism. Carenta de vitamina A se manifesta prin: lipsa poftei de mancare, diminuarea gustului, diaree. schimbari la nivelul dintilor si a pielii, procese de ulcerare a globului ocular, aparitia de cosuri pe fata, ingrosarea pielii si scaderea secretiei sudorale. Pot apare afectiuni ale aparatului urogenital cum ar fi: usturimi la urinat, mictiuni mai frecvente, reducerea instinctului sexual, tulburari in procesul de... [continuare]

Vitamina c

Din Dictionar Termeni

vitamina c reprezinta un antioxidant de exceptie ce contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Facand parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) vitamina c se elimina in cantitati mari din organism. organismul uman nu isi poate sintetiza propria vitamina c si tocmai de aceea trebuie sa si-o procure din alimente sau din alte surse. Sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, vitamina c este necesara in formarea colagenului, o proteina ce da tarie oaselor, cartilagiilor, muchilor si vaselor de sange si contribuie la buna mentinere a capilarelor, oaselor si dintilor. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: -functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor - participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale - previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul... [continuare]

Try enzymes, drajeuri

Din Medicamente

Compozitie Pancreatina 100 mg Papaina 25 mg Extract liofilizat de aloe vera 5 mg Actiune terapeutica Preparat enzimatic digestiv rezultat prin asocierea enzimelor pancreatice (amilaze, lipaze, proteaze) cu un extract obtinut din fructele plantei Carica papaya si un extract liofilizat de aloe vera. Aceasta asociere aduce in organism un surplus de enzime sub forma de amestec: cele de origine animala (enzime pancreatice) cu cele de origine vegetala (prezente in fructele de Carica papaya), obtinandu-se un sinergism de actiune la nivelul tractului digestiv. enzimele digestive prezente in extractul Carica sunt papaina (cu actiune similara pepsinei, denumita pepsina vegetala si care solubilizeaza proteinele), renina (ce descompune proteinele din lapte) si o enzima similara peptidazelor (care stimuleaza declansarea digestiei). Extractul de Carica papaya prezinta si o usoara actiune antiulceroasa. La aceste enzime se asociaza extractul de Aloe vera, care la concentratia prezenta... [continuare]

Digestin forte, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Digestin Forte si pentru ce se utilizeaza Indicatii Preparat enzimatic digestiv, constituit din combinarea fermentilor gastrici (pepsina, papaina) care actioneaza la nivelul stomacului cu enzimele pancreatice (pancreatina, lipaza) ce actioneaza la nivelul intestinului. Aceste actiuni sunt potentate la fiecare nivel de ingrediente naturale: bromelaina (din fructele de ananas), Lactobacillus acidophilus, acidul l-glutamic si betaina care creeaza mediul adecvat pentru hidroliza proteinelor in peptoze si peptone. Adaosul de lipaza contracareaza eventuala degradare a enzimelor pancreatice la nivelul stomacului. Includerea de malt si pectina stimuleaza proprietatile nutritionale, antiinflamatoare, emulsifiante si emoliente ale complexului de enzime. Tulburari digestive prin exces alimentar la bolnavii cu insuficienta secretorie a stomacului si a pancreasului (profilactic si curativ), dispepsii de putrefactie si fermentatie, colite, enterocolite, colecistopatii, meteorism,... [continuare]

Amrase, supliment alimentar cu enzime digestive si saruri biliare

Din Medicamente

Ce este Amrase si pentru ce se utilizeaza Indicatii Amrase este un preparat favorabil digestiei prin actiunea combinata a pancreatinei, papainei si extractului de bila de bou. Prin urmare, Amrase este un supliment nutritiv care completeaza necesarul enzimatic al organismului in cazul unor deficiente enzimatice precum si in caz de deficit de saruri biliare, asigurand astfel conditiile unei digestii fiziologice. Pancreatina obtinuta din pancreas de mamifere contine in principal enzimele amilaza, proteaza si lipaza, care convertesc amidonul in dextrine si zaharuri simple, proteinele in peptone si oligopeptide si respective lipidele in acizi grasi si glicerina. Papaina, extrasa din fructele de Carica papaya, este o enzima proteolitica, posesoare a unei activitati hidrolitice cu spectru larg, producand peptide mici. Extractul biliar contine in principal saruri biliare care stimuleaza fluxul biliar si laxatia, contribuie la digestia lipidelor si vitaminelor liposolubile. Invelisul... [continuare]

Carctol

Din Medicamente

Ce este Carctol si pentru ce se utilizeaza Indicatii Infectii urinare (cistita, uretrita, prostatita), disurie, polakiurie, litiaza renala, boli venerice (sifilis, gonoree, etc.), impotenta, astm, bronsita, scrofuloza, faringita, psoriazis, eczeme, artrita reumatoida, guta, hepatita, dizenterie. Mod de administrare Adulti (boala in faza incipienta sau medie): 1 capsula de 4 ori/zi (ora 8;12;16;20 sau alte ore dar cu o pauza de 4 ore intre administrari) strict dupa masa; Adulti (boala in faza terminala): 2 capsule de 4 ori/zi (ora 8;12;16;20 sau alte ore dar cu o pauza de 4 ore intre administrari) strict dupa masa; Copii mari: 1 capsula de 4 ori/zi (ora 8;12;16;20 sau alte ore dar cu o pauza de 4 ore intre administrari) strict dupa masa; Copii mici: un sfert capsula de 4 ori/zi (ora 8;12;16;20 sau alte ore dar cu o pauza de 4 ore intre administrari) strict dupa masa. Atentionari si precautii Contraindicatii A nu se administra in caz de tulburari digestive grave, obstructii intestinale. Regim... [continuare]

Cosm enzime, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Cosm Enzime si pentru ce se utilizeaza Indicatii Complexul de enzime digestive cuprinde: extract de bila de bou (actiune coleretic- colagoga), fermenti gastrici (actiune proteolitica), pancreatina (actiune proteolitica, lipolitica, amilolitica) si doua enzime de origine vegetala: bromelina si papaina (actiune proteolitica si antiinflamatoare). Asigura digestia alimentelor si transformarea lor in nutrientii si energia necesara organismului, mentinand tractul digestiv in stare optima. In insuficiente ale secretiei gastrice si pancreatice, tulburari biliare, colite si enterocolite, dispepsii, anorexie sau exces alimentar, malabsorbtie, indigestii, disconfort abdominal, greata, meteorism, constipatii: inaintea explorarilor functionale, pre- si post-operator in interventii pe abdomen (pentru eliminarea gazelor). Mod de administrare Adulti: 1 sau 2 drajeuri pe zi - in timpul mesei sau imediat dupa masa. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu exista la doza... [continuare]

Hepaton, comprimate

Din Medicamente

Ce este Hepaton si pentru ce se utilizeaza Indicatii Asocierea constituita din fermentul papaina (similar cu pepsina) din pulberea plantei Carica papaya, care actioneaza la nivelul stomacului imbunatatind digestia, cu vitamina A din pulberea de Daucus carota (morcov), complexul de vitamine B, microelemente (Zn si Mg) si colina are actiune complexa, hepatoprotectoare, hepatotrofica si lipotropa. Tulburari ale functiei hepatice acute si cronice, hepatita, ciroze cu infiltratie si degenerescenta grasa; profilactic in expuneri la substante hepatotoxice, alcoolism, sarcina toxica, boala de iradiere, ateroscleroza, hiperlipidemie, boli degenerative ale sistemului nervos (ca adjuvant). Mod de administrare Adulti: 1-3 comprimate pe zi, in timpul meselor. Copii (peste 3-4 ani): 1 comprimat pe zi, dupa sau in timpul meselor. Atentionari si precautii Contraindicatii Nu se administreaza pacientilor cu boli hepatice grave, encefalopatie hepatoportala, precoma si coma hepatica,... [continuare]

Pagina 1 din 5 (121 rezultate)