beta hcg valori normale

Analiza beta hcg

Categoria: Comunitate

buna,sunt insarcinata in 8 saptamani si am facut analiza beta hcg si mi-a iesit valoarea de 67600...as dori sa stiu dak este normala.... [continuare]

Free beta-hcg

Categoria: Analize Medicale

Gonadotropina corionica umana (HCG) este un hormon glicoproteic prezent in conditii normale in sange si urina numai in cursul sarcinii. Este sintetizat de tesutul placentar (incepand cu trofoblastul primitiv) inca din momentul nidatiei si are rolul de a sustine corpul luteal in primele saptamani de sarcina. HCG sau substantele HCG-like sunt produse de asemenea de diverse tumori trofoblastice sau non-trofoblastice. Hormonul HCG intact este o molecula compusa din 2 subunitati, alfa si beta, unite printr-o legatura necovalenta. Aceste subunitati pot fi prezente si in forma libera, nelegata. Subunitatea alfa are o structura identica cu subunitatea omoloaga a hormonilor glicoproteici hipofizari, LH, FSH si TSH. Subunitatea beta este specifica fiecaruia din acesti hormoni, conferindu-le activitati biologice particulare. Exista totusi o similitudine intre subunitatile beta ale HCG si LH, explicand astfel activitatile biologice esential identice ale celor 2 hormoni. Pentru... [continuare]

Hcg total (hcg+beta) hcg

Categoria: Analize Medicale

Gonadotropina corionica umana (HCG), un hormon de natura glicoproteica produs in mod normal de placenta si in mod aberant de unele tumori cu celule germinale, este alcatuit din doua subunitati diferite: alfa si beta. Subunitatea alfa, constituita din 92 aminoacizi, este identica cu cea a hormonilor LH, FSH si TSH. Subunitatea beta, ce contine 145 aminoacizi, este specifica pentru HCG; deoarece testul are o sensibilitate inalta pentru beta-HCG nu exista riscul unei reactivitati incrucisate. Cu ajutorul acestui test se poate confirma prezenta unei sarcini, la numai 6-10 zile de la implantarea ovulului fecundat. Rolul biologic al HCG consta in mentinerea corpului luteal in cursul sarcinii; influenteaza de asemenea productia de hormoni steroizi. Serul femeilor gravide contine in principal HCG intact. Concentratia serica si urinara de HCG total creste exponential in cursul sarcinii, dublandu-se la aproximativ 40-48 ore, atingand un maximum in saptamanile 8-12. Productia hormonului... [continuare]

Sunt normale aceste valori?

Categoria: Comunitate

BUNA ZIUA .AS DORI SA STIU DACA SUNT BUNE ACESTE EX.BETA HCG 11884.0 U/l .ULTIMUL CICLU A FOST PE 25 IULIE.DUPA CALCULELE MELE AS FI RAMAS INSARCINATA PE 8.08.ACUM NU STIU CE SA CRED SI CUM SA IAU IN CONSIDERATIE ACEST REZULTAT.AM CITIT SI PE NET DAR AICI IMI SPUNE BA DIN PRIMA ZI DE CICLU BA DE CAND ESTE SIGUR CA AI RAMAS INSARCINATA. NU ATIU CE SA CRED.VA ROG AJUTATI MA SA INTELEG .MIIIIIIIIII DE MULTUMIRI. [continuare]

Nivelul hcg mic

Categoria: Comunitate

7 martie a fost prima zi a ultimului ciclu. Pe 11 aprilie mi-am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv, asa ca pe 17 aprilie am fost la control. La ecografia transvaginala nu s-a vazut nimic. Ginecologul mi-a zis sa fac doua beta plasmatica la diferenta de o saptamana si dupa aceea sa revin la control. La prima analiza totalul HCG e 232mUI/mL. E normal sa fie asa de mic? Mentionez ca am dureri de burta in fiecare zi, dar medicul a zis ca e normal. Va rog sa ma lamuriti, mie frica de o eventuala sarcina extrauterina sau avort.....si pana la urmatorarea analiza nu mai rezist, nu am rabdare..... [continuare]

Test slab pozitiv dupa avort menstrual?

Categoria: Comunitate

revin din nou cu problema mea.ultima menstruatie 26 sept ,test de sarcina pozitiv 1 noiembrie,sangerari,diagnostic sarcina pierduta.la analizele de beta hcg,prima valoare 40,a doua 69,si a treia 81.la control nimic.a fost sarcina dar nu mai e.ieri am avut dureri mari in zona abdomenului care au incetat treptat.dimineata am mai facut un test de sarcina ,de frica sa nu fie extrauterina,si a iesit foarte slab pozitiv.e posibil sa mai iasa testul daca nu mai e sarcina?o sa merg sa mai fac o dozare de bata hcg sa fiu sigura.normal valorile ar trebui sa scada daca am pierdut sarcina,nu? [continuare]

Dublu test de sarcina

Categoria: Comunitate

Buna ziua, As dori sa stiu daca valorile dublu testului sunt normale, intrucat medicul care imi supravegheaza sarcina mi-a spus sa-l sun doar daca exista un risc crescut de anomalii, insa acest lucru nu este mentionat pe buletinul meu de analize.Mentionez ca am 26 de ani, am facut ecografia la 11 sapt. si 2 zile, iar in urmatoarea zi mi s-a recoltat sange. Urmatoare consultatie este pe 21 martie si mi-ar fi de folos ajutorul d-voastra. Valorile sunt: Free Beta hCG 40.6 Valorile se interpreteaza in functie de mediana corespunzatoare varstei sarcinii PAAP-A 1.28 Valorile se interpreteaza in functie de mediana corespunzatoare varstei sarcinii Ecografie: CRL= 44mm A CF vizibila BCF ritmice 156 bat/min Os nazal vizibil Pliu nucal 1.7mm LA in cantitate normala Placenta in formare pe peretele anterior [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Categoria: Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Sarcina molara

Categoria: Articole

Generalitati si alte informatii Sarcina molara reprezinta o forma de boala trofoblastica gestationala. Ea este rezultatul unor erori genetice aparute in cursul fertilizarii ce determina dezvoltarea unui tesut anormal in uter. Sarcina molara nu contine un embrion viabil (decat in cazuri foarte rare) si datorita ritmului rapid de evolutie si modificarilor pe care le determina in organismul femeii, poate fi confundata in primele saptamani cu o sarcina relativ normala. Aspectul molei este particular: sunt de fapt foarte multe vezicule unite (numarul lor poate fi chiar de ordinul sutelor). Statisticile arata ca, in momentul actual, aproximativ 1 din 1000 de sarcini este sarcina molara. Exista doua tipuri: mola completa si mola partiala. Sarcina molara completa se caracterizeaza prin absenta embrionului si a unei placente normale si prin existenta in uter a tesutului placentar anormal, alcatuit din mole hidatiforme ce pot umple intreaga cavitate uterina. Apare in momentul in care... [continuare]

Sarcina dupa postinor?

Categoria: Comunitate

Va expun cat pot de succint situatia mea. Am intrerupt contraceptivele in urma cu 2 luni. De atunci am avut o mentruatie normala la 26 de zile, incepand pe data de 5 octombrie. Pe data de 20 octombrie am avut un contact sexual neprotejat. Calculand cu o marja de eroare zilele fertile am considerat ca cel mai bine e sa iau Postinor-2. Am luat cele 2 tablete corect, prima la doar 12 ore de la contact. Am avut doar ceva greturi, dar luand un antiemetic nu am vomitat, asadar pastilele s-au absorbit complet. Totusi, ieri ar fi trebuit sa imi vina menstruatia, dar eu nu am nici macar durerile de burta care ma anunta cu vreo 2-3 zile inainte. In plus nu am avut nici acea sangerare pe care spun ca o au toate fetele dupa cateva zile de la administrarea postinor. La 11 zile dupa contact, am facut un test care conform prospectului ar trebui sa dea rezultatul si dupa 7 zile, a iesit negativ. Precizez ca pana acum, la 26 de ani, nu am mai luat postinor, deci nu stiu cum reactioneaza organismul... [continuare]

Interpretare ecografie

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Zilele trecute am facut doua ecografii,una normala si una transvaginala pentru a-mi fi confirmata o sarcina. Doctorul mi-a zis sa revin peste o sapt deoarece nu vede pra bine si crede ca sarcina s-a prins de o trompa. As vrea cine ma poate ajuta sa imi spuna ce inseamna anumite valori de pe ecografie. De ex: FA: M ; EE: M ; CN64 ; 14c; DR66 ; G52 . Va multumesc mult! [continuare]

Puregon 50 ui, pulere liofilizata

Categoria: Medicamente

Compozitie puregon consta intr-o pulbere uscata inghetata si un solvent pentru reconstituire. Pulberea pentru injectii contine ingredientul activ - hormonul foliculo-stimulant (fsh) (propus INN beta folitropin). O fiola de puregon contine 50 i.u., 75 i.u., 100 i.u., 150 i.u. Activitatea fsh corespunde la 5; 7,5; 10; 15 g de proteina (bioactivitatea specifica in vivo aproximativ egala cu 10 000 I.U. mg proteina FSH1). Forma sub care se gaseste puregon este de: bucata intreaga liofilizata pentru concentratia de 75 i.u. si sfere liofilizate sau liosfere pentru concentratia 50 i.u., 10 i.u., 150 i.u. Actiune terapeutica Dupa administrarea intramusculara sau subcutanata a Puregonului, concentratia maxima de fsh este atinsa in 12 ore. Din cauza eliberarii sustinute de la locul injectiei si timpului de injumatatire de aproape 40 de ore (variind de la 12 la 70 de ore) nivele de fsh raman crescute pentru 24-48 ore. Datorita unei perioade de injumatatire relativ lungi, administrarea... [continuare]

Avortul spontan - diagnostic, semne si simptome

Categoria: Articole

Generalitati Daca o persoana manifesta simptome ale avortului spontan cel mai potrivit lucru ar fi sa fie anuntat medicul obstetrician pentru recomandari si pentru a se stabili gradul de risc al acestuia. Testele de diagnostic rar ofera informatii cu privire la cauza reala a pierderii spontane a sarcinii. Cert este ca sangerarile vaginale si crampele nu inseamna intotdeauna avort spontan. Anumite investigatii vor ajuta medicul sa determine ce masuri trebuie luate in continuare. Simptome si semne de avort spontan Un avort iminent, de cele mai multe ori, va avea simptome distincte: sangerari vaginale, crampe abdominale. etc. Totusi acestea nu inseamna, intotdeauna, ca sarcina nu va fi mentinuta. Totusi, daca o femeie are oricare dintre aceste manifestari trebuie sa consulte medicul cat mai curand posibil pentru o evaluare medicala. - Sangerarile vaginale - sangerarea sau spottingul este primul semn al unui avort spontan pentru multe femei. Desi acestea sunt intotdeauna sursa... [continuare]

Metotrexatul in tratamentul bolii trofoblastice gestationale

Categoria: Articole

Generalitati si alte informatii Boala trofoblastica gestationala este numele generic dat mai multor categorii de tumori, majoritatea lor provenite din placenta sau din celulele germinale si care sunt reprezentate in principal de mola hidatiforma si choriocarcinom. Datorita mortalitatii foarte mari care era asociata acestor tumori, in special choriocarcinomului, tratamentul era foarte complex si agresiv si includea histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, iradierea intraoperatorie a zonei si indepartarea metastazelor locale. Chiar si asa, in multe cazuri tratamentul se dovedea ineficient deoarece metastazele erau deja foarte raspandite si numeroase. Si in prezent tumorile trofoblastice asociaza o mortalitate si o morbiditate crescuta, insa procentele sunt semnificativ mai reduse decat in trecut. Pacienta trebuie atent investigata pentru a se descoperi eventualele metastaze. In functie de prezenta lor, pacienta este incadrata intr-o anumita grupa de risc si apoi este intiat... [continuare]

Pierderea unei sarcini si moartea neonatala

Categoria: Articole

Generalitati Pierderea unui copil, indiferent cand apare, este una din cele mai traumatice experiente psihice prin care poate trece un parinte. Situatia poate parea chiar mai tragica daca apare in primele luni de viata ale bebelusului, insa impactul acestei situatii este acelasi, mereu. Dramatismul situatiei poate impinge parintii in stari depresive, de alienare si izolare si acestia tind sa creada ca sunt singurii care se confrunta cu astfel de necazuri. Pe masura ce accepta insa inevitabilul (decesul copilului), majoritatea ajung sa inteleaga si cat de frecvente sunt astfel de situatii. Specialistii au observat ca exista o adevarata conspiratie a tacerii in ceea ce priveste acest subiect si ca urmare parintii nu sunt suficient de pregatiti pentru eventualitatea aparitiei unui astfel de eveniment. Consecinta: parintii (si in majoritatea cazurilor, mamele) se simt foarte singuri si neajutorati si nu stiu cui sa ceara sprijin. Moartea intrauterina si cea neonatala sunt... [continuare]

Determinarea alfa-fetoproteinei in sange

Categoria: Articole

Generalitati Acest test determina nivelul sanguin al alfa-fetoproteinei (AFP) la femeile insarcinate. AFP este o substanta secretata de ficatul fetusului (copilul care nu s-a nacut inca). Nivelul sanguin al AFP-ei la femeile insarcinate poate aprecia daca copilul are diverse afectiuni ca spina bifida sau anencefalie. Un astfel de test poate fi efectuat pentru screening-ul altor afectiuni precum: diferite modificari cromozomiale - ca de exemplu sindromul Down (trisomia 21) sau sindromul Edward (trisomia 18). Un test AFP poate depista prezenta omfalocelului, o afectiune congenitala ce consta in hernierea unor parti din intestinul copilului la nivelul ombilicului. In mod normal, in sangele unei femei insarcinate se gasesc cantitati scazute de AFP. La femeile (care nu sunt insarcinate) si barbatii sanatosi nu exista AFP (sau daca exista aceasta substanta se gaseste in cantitati foarte mici). Triplul test si cvadruplul test Nivelul AFP se dozeaza de obicei la femeile insarcinate in... [continuare]

Estrogenii

Categoria: Articole

Generalitati Un test estrogenic masoara titrul celor mai importanti hormoni estrogenici (estradiol, estriol si estrona) dintr-o mostra de sange sau urina. - estradiolul este hormonul cel mai frecvent masurat in randul femeilor neinsarcinate. Cantitatea de estradiol din sange este variabila de-a lungul ciclului menstrual. Dupa menopauza, sinteza de estradiol scade la un nivel foarte redus, dar constant - concentratia de estriol este de obicei masurata in timpul sarcinii. Se sintetizeaza in cantitate mare in placenta, tesutul care realizeaza comunicarea dintre fat si mama. Estriolul poate fi decelat precoce din saptamana 9 de sarcina, concentratia sa crescand pe parcursul sarcinii pana la nastere. Estriolul poate fi masurat de asemenea in urina - estrona poate fi masurata in randul femeilor care au trecut la menopauza pentru a le determina nivelul de estrogen. Poate fi de asemenea masurata la persoanele care prezinta cancer ovarian, testicular sau de suprarenale. [continuare]

Primele semne de sarcina

Categoria: Articole

Generalitati Cele mai multe dintre femei considera ca principalul simptom de debut al unei sarcini este lipsa menstruatiei. Veti constata cu surprindere, insa, ca aceasta nu se afla in topul manifestarilor timpurii ale sarcinii. Iata care sunt semnele care pot fi observate de viitoarea mama, chiar inainte ca menstruatia sa nu mai apara. Oboseala In cazul in care vi se face somn din ce in ce mai repede sau daca va simtiti brusc epuizate, fenomenul ar putea fi un raspuns la cresterea valorilor hormonilor din organism. Pentru multe dintre femei, oboseala persista de-a lungul primului trimestru, dar sfarseste in al doilea trimestru. Aversiuni alimentare Daca deschiderea frigiderului va ofera senzatii neplacute si indiferent de restaurant, nicio mancare nu va este pe plac, probabil ca ati putea fi insarcinata. Multe dintre femei au raportat ca aversiunea alimentara intensa este unul dintre principalele semne ale sarcinii. Manifestarea poate fi cauzata de cresterea nivelului de... [continuare]

Ajutati-ma si pe mine va rog.........

Categoria: Comunitate

sunt insarcinata si acum 2 zile am fost la control si mi-a spus ca sarcina s-a oprit din evolutie pentru ca la 9 saptamani de sarcina cat am eu copilul nu are inima si mainile formate,a spus ca ar fii trebuit sa vada toate astea la ecograf.m-a pus sa-mi fac inca un test de sarcina care a iesit tot pozitiv si dupa doctor ar fii trebuit sa fie negativ pentru ca practic copilul e mort dupa spusele lui.astazi trebuia sa ma duc sa-mi faca o ecografie intavaginala sa fie sigur de raspuns,mi-a zis ca mai exista posibilitatea ca sarcina sa fie prea mica. nu stiu ce sa mai cred,sunt disperata.daca a trecut cineva prin problemele astea sa-mi spuna si mie cum a procedat pentru ca eu nu am simptome,nu am sangerari sau dureri si nu stiu cum sa procedez. va multumesc [continuare]

Sa fie sarcina sau o raceala?

Categoria: Comunitate

buna seara ,ma numesc Monica si am si eu o nelamurire....poate sunt persoane care au trecut prin asa ceva si imi pot da un sfat,o parere.eu si sotul meu ne dorim un bebe asa ca am mers la un control ,unde doctorul m-a diagnosticat cu ovare micropolichistice si mi-a recomandat sa iau niste stimulente ovariene.am luat timp de 3 luni clostylbegyt (menstruatia in aceste trei luni a fost regulata la 31 zile)iar luna octombrie mi a intarziat vreo 6 zile,dupa care am avut niste scurgeri maronii,vreo doua zile(cateva picaturi)apoi cateva picaturi de culoare rosie.am facut si un test barza, care a iesit, cred ,pozitiv(a doua liniuta este de culoare rozalie).am sunat la ginecolog si mi-a spus sa mai astept...stau ca pe maracini... imi doresc foarte mult sa fiu insarcinata,dar imi e frica sa nu fie ceva in neregula [continuare]

Qlaira

Categoria: Comunitate

am inceput as folosesc qlairain 14 noiembrie din prima zi de menstruatie.....am avut un act sexual dupa a 12 pastila am avut sangerari dupa a 26 pastila timp de 4 zile dar menstruatia care trebuia sa vina in data de 14 nu a venit de loc luna decembrie pana in prezent. este posibil sa fiu insarcinata? [continuare]

Va rog nu evitati intrebarea mea...chiar am nevoie de un raspuns..

Categoria: Comunitate

acum 13 zile am avut un avort spontan,la 6 saptamani de sarcina,a 2-a zi de dimineata am fost programata la chiuretaj...toate au trecut cu bine...acuma 7 zile eu si sotul meu am avut contacte sexuale neprotejate,el a ejaculat inauntru..ieri am facut un test de sarcina si testul este pozitiv..este posibil sa fi ramas insarcinata din nou?nu stiu ce sa fac...sa ma bucur sau nu.am fost la ginecolog si mi-a zis sa astept pana pe 28 aprilie si sa fac un alt test de sarcina.VA ROG MULT DE TOT DAT-MI UN RASPUNS!! va multumesc! [continuare]

Sant gravida sau va rog sami spuneti

Categoria: Comunitate

buna ma numesc ionela si vreau sa stiu daca sant gravida ultimul ciclçu lam vut pe 17august pan pe 23, an data de 3 septembrie am anceput sa am cantact cu sotul meau pt ne dorim un copil,am un ciclu neregulat si pe luna septembrie mam asteptat sami vina ciclu pe data de 16 si mia venit pe 13 doar 2 sau 3 picaturi2 zile maxim ,si de atunci am aanceput s am greturi si vomit continu ,am dureri de spate si coloana,dureri de cap si am aavut si amelei,,tin sa spun ca ma doere sub burtica si simt ceva an jurul buricului si ceva ca niste fluturasi an burtica ,si miam facut la sssssssssunge analize i mia iesit referintele urmatoare . am 34 de ani si nu am avut copii pana anprezent............................0.100mlU/ml 0-1 sarcina:sapt 1:8-100;sapt 2:10-1000;sapt 3:100-10000; sapt 4 10 000-100 000,luna a2-a:15 000-200 000; luna a3-a;10000-100000,sapt 16-21:4 720........................va rog sami spuneti sant gravida sau nu,va multumesc [continuare]

Pagina 1 din 1 (23 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »