adenomul

Adenomul de prostata

Din Articole

Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Odata cu inaintarea in varsta prostata are tendinta de crestere in volum (hiperplazia benigna de prostata) la barbatii cu productie normala de androgen. Cresterea diferitelor structuri ale glandei prostatice determina aparitia adenomului de prostata putand determina strangularea uretrei si astfel apar problemele urinare. Aceasta tumora este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului peste 60 de ani. Cauze adenomul de prostata apare in conditiile unui deficit al activitatii testiculare. Astfel ca la barbatii cu functie scazuta a glandei hipofizare sau la barbatii care au vasectomie inaintea varstei de 40 de ani, aparitia adenomului de prostata este prevenita. Aparitia adenomului de prostata se datoreaza alterarii metabolismului, unul dintre principalii factori fiind reprezentat de testosteron. Stadii [continuare]

Prostata marita sau adenomul de prostata

Din Articole

Generalitati adenomul de prostata sau hiperplazia benigna de prostata (HBP) – numita in termeni populari "prostata", este o afectiune benigna. Datele statistice arata ca intre 30 si 40% dintre barbatii cu varste de peste 55 de ani sunt afectati de aceasta maladie. Este important ca orice barbat care are varsta de 55 de ani sa-si faca un set de analize, in special tuseul rectal si dozarea PSA - antigen prostatic specific -, investigatii care se realizeaza anual. Trebuie specificat ca o valoare mare a antigenului prostatic specific (PSA) nu inseamna intotdeauna prezenta cancerului de prostata, insa este bine ca anual medicul specialist urolog sau medicul de familie sa vada rezultatele acestei analize. Dimensiunea normala a prostatei este asemanatoare unei nuci. Aceasta incepe sa creasca in volum dupa varsta de 55 de ani, iar pe masura ce prostata creste, are loc comprimarea uretrei si blocarea fluxului urinar, ducand la ingreunarea eliminarii urinei. Altfel spus, atunci cand un... [continuare]

Adenom hipofizar

Din Comunitate

buna ziua ma numesc Luminita sunt din Braila dar muncesc in Italia si am 38ani.In 2004 am facut un tomograf si mi sa spus ca am un micro adenom hipofizar de 0,3cm.NU AM URMAT NICI UN TRATAMENT SI DIN APRILIE 2008 NU MAI AM MENSTRUATIE.CE TRATAMENT AR TREBUI SA FAC PENTRU A-MI REVENI VREAU UN COPIL SI NU POT SA-L FAC.MULTUMESC ANTICIPAT [continuare]

Leacuri babesti pt. adenomul de prostata

Din Comunitate

Ce leacuri babesti gasim pt. adenomul de prostata [continuare]

Metode de prevenire pt. adenomul de prostata

Din Comunitate

Care sant metodele de prevenire pt. adenomul de prostata [continuare]

Adenom hipofizar

Din Comunitate

Buna ziua, Am 28 de ani 1,62h,110kg .Am fost diagnosticata cu adenom hipofizar 11mm in urma cu 4 luni.Inainte de diagnostic aveam prolactina in jur de 80-90 si amenoree(aparea odata pe an sau la 7-8 luni).De patru luni iau Dostinex de doua ori pe saptamana, la o luna dupa tratament a aparut si menstruatia care a durat cam trei luni si singura solutie pentru a o stopa dupa multe tratamente a fost chiuretajul am facut si o biopsie iar rezultatul este :Examen microscopic : 102830-831 lambouri de corion infarctizat,cu insulele restante deciduiforme,inflamatie acuta supraadaugata,glande inegale,ca dimensiuni cu epiteliu sporadic papilar ,cateva insule de epitelii cu metaplazie reactiva .Diagnostic histopatologic: endometrita acuta pe endometru dishormonal hiperplazic.Iar prolactina acum este 8,32.Intrebarea mea este sa mai iau dostinex sau nu .La mine in judet nu am niciun medic endocrinolog la care sa pot merge cu incredere.Va multumesc!Astept sfaturi. [continuare]

Adenom tubulo-vilos cu leziuni displazice de grad jos

Din Comunitate

buna ziua! am si eu o intrebare,ce inseamna adenom tubulo-vilos cu leziuni displazice de grad jos.persoana diagnosticata are 66 de ani am citit ca si varsta conteaza la un asemenea diagnostic.este ceva foarte grav? vreau un raspuns pe intelesul unei persoane care nu are cunostinte medicale. va multumesc! [continuare]

Tratament naturist adenom hipofizar

Din Comunitate

Ma numesc Elena, sunt din Botosani, am 55 ani. Am facut un RMN la Euromedic Iasi unde am descoperit ca am un adenom hipofizar de 4,5 mm. Analiza la prolactina este de 20,9 ng/ml. Daca cineva s-a confruntat cu aceeasi problema si cunoaste un tratament naturist va rog din suflet sa imi comunicati si mie despre ce este vorba. Urmez un tratament pentru 2 luni cu Dostinex 0,5 mg 1/4 la 5 zile. [continuare]

Adenom pleomorf

Din Comunitate

Bunaziua! Numele meu este Lucian am 43 de ani, si cred ca am o tumoare benigna pe glanda parotida stanga.(adenom pleomorf).Cred acest lucru deoarece a aparut acum 4 ani si a continuat sa creasca in acest timp, pana la 2 cm.Am facut RMN si mi s-a spus acelasi lucru.Am o mare rugaminte daca stie cineva un tratament naturist sau o dieta pentru aceasta boala.Sau care este cea mai buna clinica din europa sau din lume pentru aceasta operatie.,deoarece am inteles ca este o operatie complicata.Riscurile fiind:paralizie faciala,recidiva (in malign).mentionez ca este sub forma unui nodul de densitate tare si mobil. astept un raspuns urgent. multumesc anticipat [continuare]

Adenom hipofizar

Din Comunitate

Buna ziua ! in urma unui RMN am aflat ca am adenom hipofizar 7/7/6mm,in hipoT,hiperT2 si Flair,anterior sagital si parasagital stanga.Spatii lichidiene pericerebrale largite la nivelul cisternelor bazale si frontal bilateral;SV cu dimensiuni crescute.Cortisolul seric 23.5AM si 21.95PM,ceilalti markeri endocrini in limite normale.Nu mi s-a dat niciun tratament,mi s-a recomandat operatia prin abord transsfenoidal.Daca cineva dintre dvs.s-a confruntat cu aceasta boala,va rog sa ma ajutati cu un sfat,la ce spital din Bucuresti sa ma operez? Va multumesc frumos! [continuare]

Adenom tubulo-vilos displazie pod inalt

Din Comunitate

buna seara mama mea a fost diagnosticata cu adenom tubulo vilos displazie pod inalt in urma unei biopsii facute unui polip pe colon. ce imi puteti spune de acesta? cat de grav e? e cancer? cum poate scapa de acesta.?pana saptamana viitoare cand va ajunge la medic stam ca pe ghimpi. multumesc. [continuare]

Barbatii cu adenom de prostata pot fi beneficia de tratamentul injectabil cu toxina botulinica

Din Diverse

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Pittsburgh in colaborare cu cei de la Universitatea de Medicina din Taiwan au injectat toxina botulinica de tip A (preparatul numit Botox) la pacientii care sufereau de adenom de prostata (hiperplazie benigna a prostatei) si au constatat ca in urma injectarii toxinei atat simptomele cat si calitatea vietii acestor pacienti s-au imbunatatit considerabil. [continuare]

Adenom

Din Dictionar Termeni

Tumoare glandulara benigna, constituita din celule epiteliale. Tumora benigna ce se dezvolta pe o glanda si care reproduce structura ei. Un adenom poate atinge majoritatea organelor (rinichi, san, prostata, ficat, pancreas), precum si glandele endocrine si unele mucoase (colon, mucoasa uterina). Diagnostic - Se bazeaza pe palpare, pentru adenoamele superficiale, sau pe tuseul rectal pentru adenoamele digestive; ecografia confirma prezenta lor sau dezvaluie prezenta celor mai profunde, caracterul benign al tumorii este atestat de biopsie. Evolutie si tratament - uneori, adenomul evolueaza spre o tumora maligna, adenocarcinomul. Riscul este cu atat mai mare cu cat tumora este mai voluminoasa, unele adenoame multiple sunt frecvent punctul de pornire al unui cancer, mai ales pe colon. Tratamentul consta in ablatia chirurgicala (pe organe) sau endoscopica (pe mucoase). [continuare]

Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale
CARDIOTIM CARDIOLOGIE
Cardiologie, Alergologie si imunologie clinica, Cardiologie interventionala 0256220660
Timisoara, STR. FRANYO ZOLTAN NR. 6
Centrul Medical Panaceea
Gastroenterologie, Dermatologie, Analize medicale, Radiologie, Psihiatrie 0244594547
Ploiesti, Str. Intr. Castor Nr. 4 Bl. G3 Ap.13
Spitalul Monza
Chirurgie bariatrica, Chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva, Fizioterapie, Flebologie, Stomatologie 0312252500
Bucuresti, Str. Tony Bulandra, Nr. 27
NEUROPAIN
Cardiologie, Oncologie, Neurologie, Medicina interna, Ingrijiri paliative 0787742218
Bucuresti, CALEA PLEVNEI 137C,IN CADRUL SPITALULUI ROMGERMED-SAINTLUKAS
Centrul Profilaxia
Alergologie si imunologie clinica, Psihologie, Psihiatrie, Pneumologie, Orl 0256490123
Timisoara, Str. Aries , Nr. 3 , Timisoara , Timis
Centrul Medical Panduri
Chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva, Alergologie si imunologie clinica, Analize medicale, Anatomie patologica, Cardiologie 0219901
Bucuresti, Clinica Panduri: Str. Ioan Atanasiu Nr. 34 Clinica Arcul De...
Servicii si oferte medicale
CORONAROGRAFIE - CARDIOTIM CARDIOLOGIE
Coronarografia, procedura diagnostica care utilizeaza razele X si o substanta de contrast in vederea vizualizarii anatomiei arterelor coronare si a eventualelor leziuni. Vezi detalii
Ecografie, ecografie doppler - Centrul Profilaxia
Servicii de Ecografie multidisciplinara: abdominala, pelvina, tiroidiana, cardiaca, de parti moi, mamara. Ecografia Doppler este o investigatie imagistica, realizata cu ajutorul ultrasunetelor. Ec... Vezi detalii

Prostatei (adenom al)

Din Dictionar Termeni

tumora benigna a partii centrale (care inconjoara uretra) a prostatei. Un adenom al prostatei apare la 85% dintre barbatii de varste cuprinse intre 60 si 70 ani. simptome - Pacientul este obligat sa se trezeasca de mai multe ori pe noapte pentru a urina si are probleme cu golirea completa a vezicii (slabirea jetului urinar, picaturi). Vezica golindu-se prost, se dilata si este adesea sediul unor infectii urinare. Nu exista nici o corelatie intre volumul adenomului si jena mictionala pe care acesta o antreneaza. In plus, adenomul poate fi la originea unei infectii, uneori asociata cu o epididimita (infectie a epididimului) sau cu o hematurie (prezenta de sange in urina). Atunci cand este foarte deranjant, el antreneaza o diminuare a activitatii sexuale. Evolutia sa este adesea imprevizibila, adenomul prostatei poate sa nu antreneze decat foarte putine tulburari in perioada lunga sau poate evolua in pusee cu perioade de remisiune. El se afla uneori la originea unei retentii... [continuare]

Adenom de prostata

Din Comunitate

As ruga daca cineva stie ceva de tratamentul adenomului de prostata cu supozitoarele imuno max a D-ului Dr. Ciuhrii,daca a dat rezultate sa-mi comunice la adresa de email:iv497@yahoo.com Va multumesc! [continuare]

Adenomul de prostata

Din Comunitate

In urma unei interventii chirurgicale pentru adenomul de prostata, poate sa apara ipotenta ? Cu stima, V Stanciu [continuare]

Adenom de prostata

Din Comunitate

Buna ziua . Sotul meu are adenom de prostata( are si diabet ) A fost la medicul urolog si ia dat tratament medicamentos - Omnic si nu da rezultate . Se trezeste noaptea din ora in ora. Ce tratament eficient ar putea face ? Va multumesc [continuare]

Fibro adenom mamar

Din Comunitate

in urma ecografului mamar,pe rezultat scrie posibil fibro adenom mamar,si mi s-a spus ca am un nodul de 6,2mm,dar ca nu ar fi periculos.As vrea sa stiu daca e intradevar cazul sa-mi fac griji ,mai ales ca nu mi s-a dat nici un tratament,doar unguient fastum gel si peste 3 luni la control.Se poate vedea la ecograf daca acel nodul,chiar daca este foarte mic,este malign sau benign?Va multumesc anticipat [continuare]

Adenom hepatic - urgenta?

Din Comunitate

Buna seara, In urma efectuarii unor analize de sange de rutina mi-au iesit valori ridicate la urmatoarele analize: Colesterol seric total: 234,80 mg/dl Gama GT 108,41 u/l Trigliceride serice: 211.20 mg/dl Restul analizelor au iesit in parametrii normali. Mentionez ca am varsta de 24 de ani si in momentul efectuarii acestor analize foloseam contraceptive orale la care am renuntat ulterior, la recomandarea medicului de familie. Am repetat aceste 3 analize in data de 23.11.2016 rezultatele fiind urmatoarele: Colesterol seric total: 186 mg/dl Trigliceride: 135 mg/dl Gama GT: 138 u/l Intrucat colesterolul si trigliceridele se incadrau in limitele normale, iar gama gt a crescut (medical de familie spunand ca aceasta indica o problema la ficat) am fost directionata catre un medic internist in data de 28.11.2016 unde am efectuat o ecografie abdominala de unde au reiesit urmatoarele: - ficat inomogen lobul drept ocupat de o formatiune izoecogena de 90/105 mm intens... [continuare]

Adenom hepatic/ hiperplazie focala nodulara in urma folosirii anticonceptionalelor?

Din Comunitate

Buna seara, In urma unui ecograf abdominal si a unui CT abdominal mi s-a pus diagnosticul de adenom hepatic - posibil hiperplazie focala nodulara (La nivelul lobului drept hepatic se evidentiaza in faza arteriala o formatiune hipercaptanta de 90/80/70 mm, bine delimitata (dar fara perete propriu), izodensa nativ si cu omogenizare cvasicompleta in fazele venoasa si tardiva, cu devierea venelor hepatice adiacente, fara extensie extracapsulara.. Aspectul, topografia si dinamica post contrast corelate cu varsta si sexul pacientei pledeaza pentru un adenom hepatic. Nu se exclude o hiperplazie nodulara focala. Se recomanda explorari suplimentare si supraveghere imagistica de durata. ) Medicul internist care mi-a spus ca anticonceptionalele au determinat aparitia, daca nu cel putin, cresterea in dimensiuni a tumorii. Este posibil ca anticonceptionalele luate sunt supravegherea medicilor de la cabinetul de planificare familiala sa fi produs aceasta tumoare? Mentionez ca am 24 de... [continuare]

Adenomul hipofizar

Din Articole

Generalitati Hipofiza sau glanda pituitara este o glanda de mici dimensiuni localizata la baza creierului. Acesta produce mai multi hormoni importanti care au rol in formarea si activitatea mai multor glande ale organismului. Adenoamele hipofizare nu sunt canceroase, sunt benigne. Acestea nu se raspandesc in alte parti ale corpului, dar pot declansa mai ales tulburari de vedere intrucat sunt localizate destul de aproape de ochi. Adenoamele hipofizare pot perturba echilibrul altor hormoni: al tiroidei, glandelor suprarenale si gonadelor. Cauze Cauza dezvoltarii adenomului hipofizar este necunoscuta. Unele dintre tumorile endocrine sunt specifice anumitor tulburari endocrine si pot fi determinate de prezenta unor anomalii genetice. Tumorile, pot fi inclusiv rezultatul expunerii la substante care cauzeaza cancer cum ar fi radiatiile. Factori de risc Factorii de risc care cresc sansele unei persoane de a manifesta adenom de glanda pituitara includ: - istoric personal sau... [continuare]

Adenom de prostata

Din Comunitate

buna ziua, de cateva luni fac tratament cu Tamsol in acest sens, alternativ folosesc si Lipantil pentru tratarea trigliceridelor, in ultima perioada s-a diminuat apetitul sexual considerabil si rapid, am ajuns sa i-mi fie teama sa abordez acest fapt, gandindu-ma in permanenta la aceasta situatie reactia organismului fiind destul de slaba. Curios faptul ca pe timpul noptii in somn organismul reactioneaza f.bine dar o data cu inceperea relatiei de cuplu cedeaza ne putandu-se concretiza acest fapt. Pun intrebarea daca poate fii reactia adversa a unuia din medicamentele enumerate s-au este o problema psihica, daca ma poate ajuta cineva in acest sens, s-au poate careva din medici sa-mi prescrie un tratament Va multumesc. Gilutu [continuare]

Adenom toxic tioridian

Din Comunitate

bună, in luna august am făcut o criză de inimă;puls mărit ,tensiune,mare,glicemia 281,palpitaţii,inima o simţeam în gât. Am stat internat 5 zile pronostic tahicardie paraxială ventriculară,am plecat la iaşi,la iaşi diagnosticul exact ca la fălti. spunând că am o inimă îmbătrânită,că treb.să fac operaţi prin venă (cu laser) , sau şoc electric.Nemai stând pe gânduri am plecat la bucureşti,acolo m-i s-a făcut nişte analize şi teste ,verdictul fiind o inimă sănătoasă în parametri normali DOAR CA aR FI DEREGLAT-O CEVA DIN ORGANISM m-a trimit la endocrine. Acolo după o consultaţie riguroasă şi ecografică m-i s-a găsit un nodul tiroidian pe partea dreaptă de 17/18/27,m-i-s-a făcut nişte analize TSH,FT4şi mai multe,TOATE FIIND IN PARAMETRI NORMALI. Am făcut scintegramă tiroidiană răspunsul fiind că partea dreaptă nu funcţionează deloc din cauza acelui nodul. Am consultat un medic endocrinolog şi singura variantă fiind chirurgical,ÎN... [continuare]

Efecte postoperatorii adenom hipofizar

Din Comunitate

buna ziua. As dori sa va cer parerea in legatura cu o problema a mamei mele in virsta de 76 ani. Anul trecut in septembrie a suferit o operatie de tumora hipofizara. Acum este bine, putin comportamentul il are schimbat, insa eu sunt multumita ca mama traieste. Dupa operatie, la vreo 3-4 luni a inceput sa aiba salivatie abundenta zi si noapte, lucru care o deranjeaza, si care ii creaza probleme si cu vorbirea, aceasta devenind greoaie. Ce este drept se ineaca de multe ori si cu mancararea si cu medicamentele. Imi spune ca "i s-a scurtat limba". Ce este drept, nu mai isi poate misca limba ca inainte - de exemplu in cerul gurii pur si simplu nu o poate ridica. Medicul care a operat-o a spus ca asa se intampla dupa o asemenea operatie, ca de acuma incolo nu mai este nevoie sa mergem la control, ca ce a tinut de dansul - adica operatie - mama este acum in regula. Insa eu as vrea sa va cer o parere, unde as putea merge cu mama, sa vedem ce se poate face cu ceea ce v-am spus mai... [continuare]

Despre adenomul de prostata

Din Comunitate

Buna seara; numele meu este DIana as dori daca va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat , tatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcimon de prostata , imposibil de gradat datorita dimensiunii mici a leziunii iar sfatul medicului a fost ori extirparea testiculelor sau hormonoterapia, care din ele ar fi mai benefica si daca ar lungi perioada de viata. Va multumesc! [continuare]

Adenom hipofizar

Din Comunitate

Buna, este pe aici vreo persoana care are prolactina marita si doreste sau a reusit sa faca bebe? Eu am aceasta problema fac de o luna si ceva tratament cu dostinex si acum vreau sa incep sa iau acid folic. A mai facut cineva acest tratament? Multumesc [continuare]

Adenom hipofizar nesecretant

Din Comunitate

Buna ziua, In urma unui RMN cerebral concluzia este: Aspect RM cerebral in limite normale. Leziune hipofizara cu aspect RM benign (posibil calcificari incluse - de corelat cu examenul CT nativ). Dimensiunea este 8/10 mm. Mentionez ca am 52 ani si am fost operata de cancer la san in urma cu un an. Am facut chimioterapie si radioterapie. Simptomele mele sunt doar o presiune pe care o simt de la frunte in jos, nu mi-a slabit vederea, nu as putea spune ca am ameteli, merg fara probleme pe strada, nu ma simt obosita, nu am probleme cu greutatea, nu ma doare capul, doar aceasta presiune care ma deranjeaza. Si desigur sunt foarte stresata si sunt o persoana emotionala mai ales dupa un diagnostic de cancer. Am fost la 2 medici endocrinologi. Am facut analize (ATGL, ATPO, Cortizol seric, FSH, LH, hGH, IGF-i, Prolactina, ACTH, FT4 si TSH. Doar ATGL este mare (7.5536-interval de referinta [continuare]

Buna seara, am fost diagnosticata cu adenom tubular cu displazie de grad redus, ?

Din Comunitate

Va rog frumos sa.mi spuneti cit este de grava aceasta boala. Va multumesc. [continuare]

Am adenom hipofizar

Din Comunitate

Produce lipsa de apetit sexual.ma ajuta maraton forte? [continuare]

Adenom mamar

Din Dictionar Termeni

tumora benigna a sanului, predominant in decada a 2-a de viata. [continuare]

Pagina 1 din 15 (442 rezultate)

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK