Clickmed
programare rapida la medic

branza degresata

Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Aprilie 2014

Generalitati Branza este un aliment inclus in alimentatia omului inca din anul 2000 i.e.n, potrivit unor picturi murale de morminte descoperite de arheologi. Fie ca este vorba despre Camembert, Gorgonzola sau Cheddar, branza se realizeaza din patru ingrediente principale lapte, o cultura initiala, sare si cheag. Diversele metode de preparare si servire nasc o gama complexa de informatii despre branza si calitatile ei, pe care trebuie sa le aflati! Istoria branzei Alaturi de multe alte descoperiri remarcante ale omenirii, branza a fost inventata accidental. Potrivit legendei, un comerciant de origine araba a decis sa poarte cu sine lapte intr-o calatorie, depozitandu-l intr-un recipient improvizat din membrana stomacala a unei oi. Sub razele fierbinti ale soarelui, caldura a activat enzima din tesutul stomacal, numita renina, care a condus la inchegarea laptelui si la prepararea accidentala a branzei. Data exacta a aparitiei acestui aliment de baza in nutritia omului nu... [continuare]

Aliment degresat

Din Dictionar Termeni

Aliment cu valoare calorica redusa. Alimentele degresate sunt produse al caror continut in glucide si/sau in lipide a fost redus, in modalitatea de a propune consumatorului alimente de mai mica valoare energetica si de a evita astfel o eventuala luare in greutate. Daca, pe termen scurt, consumul anumitor alimente pare sa limiteze sau sa evite cresterea in greutate, efectul lor pe termen lung este prost cunoscut si face actualmente obiectul a numeroase studii. [continuare]

Este placinta cu branza un dusman al dietelor?

Din Comunitate

As dori sa intreb daca placinta cu branza facuta in casa poate dauna dietei? ingrasa chiar asa de mult? [continuare]

Dece branza de vaci slabeste organismulcauza?

Din Comunitate

mananc in fiecare zi de 2 ani branza de vaci cca 200gr.si in ultumul timp cam de 2 luni am slabit foarte mult.Sun in varsta de 86 ani.Va rog sa mi explicati ce sa fac sa mi revin la vechea greutate de 54 kg pe care am avuto mai inainte [continuare]

Branza

Din Dictionar Termeni

Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer. Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu. Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase. In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza... [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)