Virusul Herpes Simplex I si II


Descriere

Exista doua tipuri distincte de virus herpetic: HSV I si HSV II. HSV I este asociat in principal cu infectii oculare si orale dar daca are ocazia, de fapt daca i se da ocazia, poate foarte usor sa infecteze si zona genitala prin sex oral. Screening-ul serologic se face doar la gravidele care au factori de risc crescuti pentru infectie. Depistarea anticorpilor de tip IgM este utila pentru confirmarea unei infectii active. Fiindca virusul este foarte sensibil, el nu poate supravietui in conditiile de mediu exterior, dar asta nu trebuie sa determine neglijarea conduitei preventive fiindca este posibil ca infectarea sa se poduca si prin contactul cu obiecte infectate, mai ales lenjerie intima contaminata sau prosoape folosite in comun cu persoane infectate. Virusul nu poate trece de bariera placentara dar exista riscul transmiterii infectiei la nastere, de la mama infectata la fat.

Diagnostic
Atat la femeie cat si la barbat, in general, diagnosticul se pune printr-un examen vizual al aspectului foarte specific al leziunilor si discutia despre simptome. Dar exista si cazuri in care este necesara o confirmare data de teste de laborator. Examenul obisnuit de sange nu este relavant pentru diferentierea tipului de virus care provoaca infectia. Acest examen poate da numai informatii daca organismul este sau nu infectat. Pentru diferentiere este recomandat examenul Western Blot specific.

Tratament
Nu exista nici un fel de tratament care sa duca la vindecarea definitiva - infectia herpetica este incurabila - singurul lucru ce poate fi facut este sa se actioneze asupra efectelor.
Tratamentul este sub forma pastile - oral sau sub forma de unguent si actioneaza pentru controlul mai bun al situatiilor de eruptie, reducand gravitatea, sau pentru reducerea duratei, intensitatii si a frecventei acestora. Este obligatoriu ca pe perioada puseelor sa se evite contactul sexual.

Prevenire, protejare
Cel mai sigur mod de protejare este folosirea prezervativului in timpul actului sexual. Celelalte posibile cause de infectare - trebuie folosit intotdeuna prosop personal, nu se face nicidata schimb de lenjerie intima, pe perioada puseelor se evita contactul sexual.

Atentie

Valorile rezultate la interpretarea analizelor pot sa difere de la un laborator la altul. Aceasta sectiune are caracter informativ. Garantia unei interpretari corecte poate fi oferita doar de laboratorul care a efectuat analizele.

Pentru a utiliza ghidul de interpretare al analizelor trebuie sa urmati pasii de mai jos.

 1. Selectati optiunea barbat / femei / copil in functie de persoana care a efectuat analiza;
 2. Introduceti valoarea din buletinul de analize in prima casuta;
 3. Selectati unitatea de masura a acesteia din a doua casuta (acolo unde este cazul);
 4. Apasati butonul "Interpreteaza" pentru a interpreta analiza

Interpreteaza aceasta analiza

barbat femeie copil pana in 12 ani
 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK