Consumul legumelor cu frunze verzi incetineste declinul memoriei la varstinici


In urma unui studiu s-a dovedit existenta unei legaturi intre incetinirea degenerescentei neuronale la persoanele in varsta si consumul de legume.
La persoanele care consuma cel putin 2,8 portii de legume zilnic, rata de diminuare a capacitatii cognitive este incetinita cu aproximativ 40% comparativ cu persoanele care consuma mai putin de o portie zilnic. Aceasta scadere a progresiei degenerescentei este echivalenta unei prelungiri cu 5 ani a capacitatii cognitive.
"Noi am descoperit ca legumele cu frunze verzi au un puternic efect asupra incetinirii degenerescentei cognitive, iar acest efect s-ar putea datora conform unor studii recent efectuate prezentei vitaminei E in componenta legumelor" a afirmat Dr. Martha Clare Morris de la Universitatea de Medicina din Chicago.
Acest studiu a fost publicat in numarul 24 al revistei de neurologie din octombrie.
Studiul a inclus 3718 de persoane, fiind efectuat in perioada 1993-2002 la persoanele cu varsta de 65 de ani si peste 65 de ani, din partea de sud din Chicago.

Sfatulmedicului.ro angajeaza programator PHP

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate