Spune ADIO mirosului neplacut al picioarelor si pantofilor!

Publicat la data de: 12 Martie 2018 | Actualizat la data de: 12 Martie 2018
Spune ADIO mirosului neplacut al picioarelor si pantofilor!

Exista mai mult de 250.000 de glande sudoripare care pot produce zilnic mai mult de o cana de transpiratie a picioarelor. Transpiratia contine in general sare si apa si nu are miros.

Mirosul picioarelor transpirate este dat doar de bacteria care descompune transpiratia. Intr-un mediu cald, cum este cel din pantof, bacteriile se inmultesc rapid, ceea ce duce la aparitia mirosului transpiratiei picioarelor si pantofului.

Pantofii purtati zilnic ofera mediul propice pentru formarea mirosului intr-un ritm foarte rapid.

Daca incaltamintea afectata nu este purtata o perioada, mirosul se estompeaza pana cand pantofii sunt purtati din nou. De aceea, doar tratarea cu precadere a picioarelor care transpira mult nu este intotdeauna suficienta, fiind nevoie si de tratarea pantofilor.

Transpiratiile puternice (hiperhidoza) pot surveni ca urmare a unei activitati fizice intense sau a expunerii prelungite la caldura.

Daca nu exista anomalii in organism, transpiratia nu depaseste cantitatea necesara pentru a mentine constanta temperatura corporala a corpului.

Pe langa factorii mentionati mai sus, o transpiratie puternica poate avea o predispozitie genetica.

Hiperhidroza locala este de obicei rezultatul stresului puternic, stresului emotional sau efectul secundar al unor preparate medicale.

In plus, la femei, putem vorbi despre transpiratiile in menopauza, in timpul menstruatiei, sarcinii, dupa nastere si in dezechilibrele hormonale.

Fibrele sintetice nu sunt nerecomandate, indiferent de anotimp. Cresterea transpiratiei la nivelul picioarelor este corelata si cu procesele de detoxifiere.

Drept masuri, fata de abordarile medicale traditionale, exista o seri de proceduri, prin care productia de transpiratie poate fi minimizata si mirosul enervant poate fi combatut:

- nu purtati aceeasi pereche de incaltari doua zile consecutiv, pentru a le permite o uscare si ventilare corespunzatoare si necesara
- sosetele trebuie schimbate cel putin o data pe zi.
- mergeti desculti cat mai des posibil si vara purtati sandale
- folositi cu incredere pudra pentru picioare, care poate contracara umiditatea si mirosul de transpiratie a picioarelor.
- Terapie nutritionala prin evitarea alimentelor care stimuleaza productia e transpiratie – condimente picante, alimente acide, cafea, tutun, alcool. Consumati, in schimb, fructe, legume, cereale integrale!

Proprietatile pudrei

Aplicatiile regulate creaza un strat rezidual bactericid care va scapa de mirosul pantofilor si mirosul picioarelor pentru mai multe luni, gratie ingredientului de baza - praful din planta Kawa.

Odaban Pudra pentru Pantofi si Picioare trateaza atat mirosul picioarelor cat si pe cel al pantofului, echilibrul stratului de protectie a pielii ramanand neatins.

Cu ingredientele sale de reducere a microbilor si revitalizare a pielii, Odaban Pudra este tratamentul ideal pentru mirosul picioarelor si pantofilor.

Testele clinice confirma faptul ca Odaban Pudra pentru Pantofi si Picioare are eficacitate de pana la 99% in reducerea bacteriilor responsabile de picioarele mirositoare si pantofii mirositori.


Citeste si

Arhiva
  • Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat tip 1...

    Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune endocrina caracterizata prin anomalii metabolice, in special ale metabolismul glucidic. Diabetul zaharat apare atunci cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau cand modul in care organismul utilizeaza...citeste mai mult

  • Diabetul zaharat non-insulino-dependent (DZ de tip II) la copii Diabetul zaharat...

    Generalitati DZ de tip II (non-insulino-dependent) este o afectiune cronica care apare cand pancreasul secreta cantitati insuficiente de insulina sau modul in care organismul utilizeaza insulina este deficitar. La majoritatea pacientilor cu DZ de tip II, rezistenta...citeste mai mult

  • Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Diabetul zaharat insulino-dependent...

    Generalitati Diabetul zaharat este o afectiune endocrina caracterizata prin deficit al secretiei pancreatice de insulina. Insulina stimuleaza patrunderea glucozei in celule si folosirea acesteia ca substrat pentru producerea de energie. In lipsa insulinei,...citeste mai mult