Jarro-Dophilus + FOS: Sanatatea sistemului digestiv si imunitar vine din interior

Publicat la data de: 09 Noiembrie 2010 | Actualizat la data de: 15 Noiembrie 2010
Jarro-Dophilus + FOS: Sanatatea sistemului digestiv si imunitar vine din interior

Infectiile microbiene ne pandesc la tot pasul asteptand un moment de slabiciune a organismului. Fii atent la semnalele pe care corpul ti le transmite si lupta din interior pentru a-ti mentine sanatatea. Jarro-Dophilus + FOS de la Secom, prin formula complexa cu probiotice si prebiotice, iti echilibreaza in mod natural flora microbiana si iti intareste imunitatea.


Tot ce trebuie sa stii despre probiotice si prebiotice - FOS

Antibioticele, infectiile sau dereglarile imunitare iti afecteaza flora intestinala, fiind necesara interventia probioticelor si prebioticelor pentru restabilirea echilibrului interior. In organismul uman exista bacterii nepatogene de tipuri diferite astfel ca, atunci cand alegi un probiotic, trebuie sa tii cont nu doar de numarul de bacterii probiotice/capsula, ci si de varietatea tulpinilor acestora care iti asigura o actiune eficienta asupra unui numar ridicat de tipuri de bacterii patogene.

Spre deosebire de alte produse pe baza de probiotice disponibile pe piata din Romania, Jarro-Dophilus + FOS contine 3,4 miliarde de bacterii probiotice/capsula, grupate in cel mai mare numar de tulpini cu spectre diferite de actiune de pe piata romaneasca: 6. De asemenea, Jarro-Dophilus + FOS are adaos de FOS, actionand astfel pana la nivelul intestinului gros.

In literatura medicala probioticele sunt recunoscute ca fiind microorganisme vii, nepatogene, cu efecte benefice asupra sanatatii. Aceste “bacterii prietenoase”, asa cum sunt denumite deseori in limbajul comun, previn instalarea infectiilor, scad aciditatea stomacala si contribuie la cresterea imunitatii organismului. Prebioticele (FOS) sunt fibre solubile care sustin actiunea probioticelor, stimuland multiplicarea bacteriilor Bifidobacterium, cele mai raspandite bacterii benefice din organism.

In activitatea zilnica, actiunea sinergica a probioticelor si prebioticelor la nivelul mucoasei intestinale asigura functionarea echilibrata a sistemului digestiv. Probioticele au efect in principal la nivelul intestinului subtire, in vreme ce prebioticele (FOS) stimuleaza actiunea probioticelor, in special a celor din grupa Bifidobacterium si actioneaza la nivelul intestinului gros, accelerand procesele de asimilare a alimentelor.

Tulpinile de probiotice din Jarro-Dophilus + FOS

Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum si Lactobacillus rhamnosus sunt tulpinile de bacterii “prietenoase” necesare unei bune functionari a organismului si prezente in Jarro-Dophilus + Fos. Bacteriile din clasa Bifidobacterium sunt gram-pozitive si traiesc intr-un mediu anaerob, fara a se putea deplasa. La nivel intestinal, aceste bacterii contribuie la fermentarea zaharurilor si transformarea lor in acizi lactici, regland astfel echilibrul acid - alcalin. In plus, reduc efectul oxidant asupra NADH (Nicotinamida Adenin Dinucleotida), o co-enzima cu rol important in dezvoltarea celulelor si producerea de energie.

Bacteriile Lactobacillus isi datoreaza aceasta denumire rolului lor in transformarea lactozei si a altor zaharuri in enzime lactice. In organismul uman sunt prezente la nivelul tractului gastro-intestinal si vagin, unde actioneaza simbiotic cu alte grupe de bacterii din flora intestinala benefica. Lactobacillus inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene din intestine. Sunt recunoscute actiunile imunomodulatoare ale acestor bacterii, precum si importanta lor in protectia organismului de diferite boli si infectii cauzate de bacterii patogene precum E. coli. Tulpinile de bacterii din Jarro-Dophilus + FOS sunt patentate si protejate ca marca inregistrata de Institutul Pasteur din Paris, aceste formule fiind unice la nivel international.

Pentru mai multe detalii cu privire la produsele Secom, va rugam sa accesati site-ul www.secom.ro.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • O digestie mai buna in mod natural O digestie mai buna in mod natural

    Generalitati Indigestia, o problema destul de frecventa a stomacului, poate fi vindecata prin modificarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare. Oricine poate avea o digestie mai buna, in mod natural. Indigestia mai este cunoscuta si sub numele de dispepsie...citeste mai mult

  • Bolile sistemice determinate de infectiile orale Bolile sistemice determinate de...

    Sumar Recent, s-a recunoscut in mediile stiintifice ca infectiile orale, in special parodontita, pot influenta evolutia si patogeneza unui numar de afectiuni sistemice, cum sunt bolile cardiovasculare, pneumonia bacteriana, diabetul zaharat, si greutatea mica la...citeste mai mult

  • Sistemul imunitar al organismului - anticorpii Sistemul imunitar al organismului -...

    Rolul sistemului imunitar Sistemul imunitar al organismului este format din celule speciale, proteine, tesuturi si organe care lucreaza impreuna in acelasi scop - de a proteja organismul de agenti patogeni (virusuri, bacterii, paraziti) care-i ameninta integritatea....citeste mai mult