4 componente bioactive esentiale pentru sanatatea creierului

Publicat la data de: 19 Mai 2011 | Actualizat la data de: 19 Mai 2011
Autor: SfatulMedicului

Generalitati

Sus
4 componente bioactive esentiale pentru sanatatea creierului

Efortul intelectual prelungit, stresul, somnul insuficient si alimentatia saraca in nutrienti esentiali afecteaza functionarea normala a creierului, favorizand aparitia bolilor neurologice. Desi reprezinta doar 2% din greutatea corpului, creierul este organul care consuma cea mai multa energie, avand nevoie de peste 20% din cantitatea totala de oxigen si 15% din cantitatea totala de sange din organism pentru a functiona normal.

Prin formula inovativa pe baza de Citicolina, Fosfatidilcolina, Fosfatidilserina si Acetil L-Carnitina, produsul natural Neuro Optimizer ajuta la refacerea si la imbunatatirea functiilor cerebrale.

Cuprins articol

 1. Generalitati
 2. Cum functioneaza creierul nostru
 3. De ce are nevoie creierul pentru a functiona la parametrii optimi
 4. Cum te poate ajuta produsul natural Neuro Optimizer
 5. Citeste pe aceeasi tema

Cum functioneaza creierul nostru

Sus

Creierul are rolul de a regla activitatea tuturor organelor si a comportamentului uman, generand reactiile de raspuns la stimulii interni si externi. Pentru a se putea adapta cat mai bine la schimbarile care apar in mediul inconjurator, creierul este nevoit sa receptioneze si sa prelucreze o mare cantitate de informatie senzoriala (vizuala, auditiva, tactila, olfactiva, etc.).

Asaltat zilnic de o multime de informatii, creierul nostru poate ajunge sa nu mai functioneze la parametrii optimi si atunci ne transmite semnale precum oboseala, lipsa puterii de concentrare si de memorare, scaderea capacitatii de a reactiona la stimulii externi, etc.

De ce are nevoie creierul pentru a functiona la parametrii optimi

Sus

neuro optimizerCiticolina, Fosfatidilcolina, Fosfatidilserina si Acetil L-Carnitina, care se regasesc in produsul natural Neuro Optimizer, sunt elemente bioactive esentiale pentru sanatatea creierului.

Administrarea Citicolinei ajuta la intarzierea degenerarii membranei celulare si protejeaza creierul de efectele distructive ale privarii de oxigen, din timpul unui atac cerebral. Fosfatidilcolina este o substanta cu rol esential in mentinerea integritatii membranei celulare si o componenta de baza a acetilcolinei, neurotrasmitatorul de care depind o serie de activitati cerebrale importante precum transmiterea semnalelor de la creier la muschi, reglarea batailor inimii si a respiratiei si filtrarea informatiilor care ajung la nivel cerebral. Este stiut faptul ca fosfatidilcolina este o componenta majora a materiei cenusii, reprezentand 30% din masa acesteia.

In ultimii ani au fost publicate peste 3.000 lucrari despre importanta fosfatidilserinei, de provenienta vegetala, in imbunatatirea proceselor de memorare si in cresterea atentiei, a capacitatii de concentrare si a acuitatii mentale. Fosfatidilserina creste capacitatea de metabolizare in creier a glucozei, cea mai importanta sursa de energie pentru acesta.

Acetil L-Carnitina este un aminoacid cu rol puternic antioxidant la nivel celular. Acest aminoacid sustine activitatea mitocondriilor, asa-numitele “uzine energetice ale organismului”. Studiile arata ca Acetil L-Carnitina ajuta la ameliorarea unei game largi de afectiuni neurologice, precum Alzheimer, SLA, senilitate, ataxie, sindrom Down.

Cum te poate ajuta produsul natural Neuro Optimizer

Sus

Neuro Optimizer de la Secom imbunatateste sinteza neurotransmitatorilor adrenalina, acetilcolina, dopamina si noradrenalina. Ajuta la mentinerea echilibrului intre concentratiile de sodiu, potasiu, calciu si magneziu din organism si la cresterea cantitatii de glucoza metabolizata in creier. Asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor cauzate de radicalii liberi si contribuie la stimularea memoriei, a capacitatii de concentrare si a adaptabilitatii la efort intelectual.
De asemenea, ajuta la reducerea anxietatii, a stresului si a depresiilor si la imbunatatirea functiilor cerebrale in afectiuni precum hipoxie, encefalita, autism, hiperactivitate, sindrom Down, deficit de atentie, epilepsie, maladiile Alzheimer, Parkinson, SLA, senilitate si ataxie.

Neuro Optimizer face parte din portofoliul Secom si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara. Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.


Medici specialisti Neurologie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Paralizie in somn Paralizie in somn

  Generalitati Paralizia in somn este un subiect care a pornit de la latura oculta , la una ce a preocupat chiar si demonologii dar si latura care este in apanajul psihologiei sau neuro-psihiatriei deoarece paralizia in somn era considerata ca fiind o patologie...citeste mai mult

 • Exercitiile fizice: beneficii asupra inimii si creierului Exercitiile fizice: beneficii asupra...

  Generalitati Efectuate in mod regulat exercitiile fizice pot reduce riscul bolilor de inima, accidentelor vasculare si a unor tipuri de cancer. Atat exercitiile de timp aerobic, cat si cele de forta contribuie la consolidarea starii de sanatate. In plus,...citeste mai mult

 • Testul de stres la efort Testul de stres la efort

  Generalitati Testele de stres ofera informatii despre modul in care functioneaza inima in timpul stresului fizic. Unele probleme cardiace sunt mai usor de diagnosticat atunci cand inima este solicitata si bataile sale sunt accelerate. In timpul testului de...citeste mai mult