Eliminarea ochelarilor si a lentilelor de contact sau tratamentul viciilor de refractie

Publicat la data de: 21 Martie 2013 | Actualizat la data de: 22 Martie 2013

Generalitati

Sus
Eliminarea ochelarilor si a lentilelor de contact sau tratamentul viciilor de refractie

Tratamentul laser prin tehnica LASEK

Corectia miopiei, a astigmatismului si a hipermetropiei se poate face cu ajutorul laserului cu excimeri prin tehnica LASEK (laser epithelial keratomileusis) in urmatoarele conditii:

1. Miopia sa fie mai mica -7D -8D si pacientul sa aiba peste 18 ani. Este foarte important ca miopia sa fie stabilizata. Daca miopia este asociata cu astigmatism, acesta trebuie sa aiba o valoare de maximum 4D in functie de miopia asociata. De exemplu, o miopie asociata cu astigmatism de 4D nu poate fi tratata cu laserul, daca miopia este mai mare de -2D. Oportunitatea corectiei laser se stabileste pentru fiecare caz in parte, in functie de grosimea corneei, de topografia corneana si nu in ultimul rand de experienta medicului oftalmolog care face tratamentul.

2. Astigmatismul miopic sa fie mai mic de 5D, in conditiile in care nu este asociat cu miopie.

3. Hipermetropia poate fi corectata cu laserul dupa varsta de 40 de ani, cand s-au stabilizat dioptriile pentru distanta. Un pacient de 45 de ani care are +1,50D la distanta si +2,50D la citit, dupa corectia laser va ramane fara ochelari la distanta. Ochelarii de citit vor fi de +1,00D.

4. Astigmatismul mixt corectabil cu laser trebuie sa nu depaseasca +3,50D.

5. Astigmatismul hipermetropic se poate corecta daca valoarea acestuia este mai mica de +2,50D.

Cuprins articol

 1. Generalitati
 2. Implantele refractive
 3. Consultatia preliminara corectiei laser
 4. Corectia laser prin tehnica LASEK si perioada de dupa tratament
 5. Citeste pe aceeasi tema

Implantele refractive

Sus

Ce se intampla daca miopia este mai mare de -7-8D sau miopia este mai mica decat aceasta valoare, dar pacientul are o cornee prea subtire pentru a face tratamentul laser?

Datorita progreselor in domeniul chirurgiei refractive au aparut implantele refractive, niste mici lentile care se fixeaza pe iris in dreptul pupilei, printr-o operatie care dureaza 10 minute. Pacientii care au avut -15D au fost uimiti a doua zi cand au putut vedea foarte bine la distanta fara ochelari.

Consultatia preliminara corectiei laser

Sus

Ce trebuie sa faceti pentru a elimina ochelarii sau lentilele de contact cu ajutorul laserului?

Trebuie sa stiti ca este necesara o consultatie oftalmologica preliminara. Mai intai vi se masoara acuitatea vizuala, cu si fara ochelari sau lentile de contact. Apoi se efectueaza o autorefractometrie care furnizeaza date despre miopia si/sau astigmatismul dumneavoastra. Pe baza acesteia se calculeaza o corectie optica extrem de precisa.

Se examineaza polul anterior al ochiului cu biomicroscopul, pentru a detecta eventualele boli ale ochilor care ar putea impiedica acest tip de tratament. Dupa analiza fundului de ochi se face o topografie corneana computerizata si o pahimetrie ultrasonica (daca este cazul) si apoi vi se explica toate aspectele legate de acest tip de tratament.

Corectia laser prin tehnica LASEK si perioada de dupa tratament

Sus

Ce se intampla cu acuitatea vizuala dupa efectuarea corectiei cu laser prin tehnica LASEK? Cum vom vedea? Cat va trebui sa ne luam liber? Cand vom conduce?

Corectia laser prin aceasta tehnica este un tratament laser superficial si de aceea nu exista un risc de pierdere a vederii. Acest tratament dureaza circa 5 minute per ochi (ambii ochi se trateaza in aceeasi sedinta) si se realizeaza cu anestezie locala cu picaturi.

La sfarsit nu veti avea pansamente, ci lentile de contact terapeutice pe care le veti purta 4 zile fara a fi scoase.

Eliminarea miopiei, hipermetropiei si astigmatismului cu laserul prin tehnica LASEK nu este operatie, ci un tratament laser! Acesta procedura nu prezinta risc de orbire sau de deteriorare a vederii!


Dr. Radu Iulian Burcin

Clinica Oftalmologica Oftalux
Bd. Unirii 6, Bucuresti, Romania

www.oftalux.ro

secretariat
tel.: 0213351100
mobil: 0728012155

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Cine se teme de riduri? Cine se teme de riduri?

  Generalitati Doar pentru ca ridurile sunt un element natural, asta nu inseamna ca nu poti face nimic impotriva lor. Invata cum sa le controlezi si vei da ceasul inapoi, macar cu cativa ani! Modul ideal de a lupta cu ridurile este sa incerci sa le previi si sa amani...citeste mai mult

 • Interventiile chirurgicale pentru tratarea miopiei Interventiile chirurgicale pentru...

  Generalitati Exista diverse tipuri de interventii chirurgicale pentru tratarea miopiei care pot modifica forma corneei pentru a reorienta lumina direct pe retina. Scopul interventiei chirurgicale este de a permite persoanelor diagnosticate cu miopie sa vada...citeste mai mult

 • Astigmatismul la copii Astigmatismul la copii

  Generalitati Astigmatismul este o boala a ochilor ce se manifesta prin vedere incetosata ca un prim si principal simptom al acestei boli. Suprafata frontala a ochiului (corneea) unei persoane cu astigmatism nu este curbata, cum trebuie sa fie in mod...citeste mai mult