Pubertatea precoce creste riscul de depresie la adolescenti

Publicat la data de: 02 Decembrie 2014 | Actualizat la data de: 02 Decembrie 2014
Pubertatea precoce creste riscul de depresie la adolescenti

Copiii care intra la pubertate prematur prezinta un risc crescut de depresie in perioada adolescentei, arata un studiu recent intreprins de cercetatorii de la Universitatea din Illinois, America.

Cu cat copiii intra la pubertate mai devreme, cu atat risca sa fie depresivi in perioada adolescentei. Cercetatorii au descoperit ca tinerii care intra prematur in adolescenta au mai multe probleme cu imaginea de sine, anxietatea si prezinta mai multe riscuri de a se implica in comportamente periculoase sau in conflicte cu prietenii si familia.

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca pubertatea precoce nu este o cauza a depresiei si ca nu toti copiii sunt expusi acestui risc: "Doar unii adolescenti sunt vulnerabili la maturizarea precoce, in special cei care provin din familii cu probleme si care au primit foarte putin sprijin in relatiile cu cei din jur", a declarat coordonatorul studiului, Karen Rudolph.

Potrivit savantilor, riscul de depresie este la fel de crescut atat in cazul fetelor, cat si al baietilor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Pubertatea precoce Pubertatea precoce

    Generalitati Pubertatea precoce se refera la aparitia primelor semne fizice si hormonale ale dezvoltarii pubertale la o varsta mai mica decat cea normala. De-a lungul timpului, pubertatea a fost considerata precoce la fetitele de circa 8 ani, insa in ultimii ani...citeste mai mult

  • Depresia si sinuciderea la adolescenti Depresia si sinuciderea la adolescenti

    Generalitati In psihopatologia dezvoltarii sunt incluse informatii despre evaluarea si tratarea depresiei la copii si adolescenti. Adolescentii depresivi sunt mai supusi riscului sa incerce sau chiar sa se sinucida, iar suicidul este a treia cauza a mortii la...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate