Despre tenul sensibil si intolerant

Publicat la data de: 19 Iunie 2014 | Actualizat la data de: 19 Iunie 2014
Despre tenul sensibil si intolerant

Tenul tau este sensibil sau intolerant? Cum facem diferenta intre cele doua tipuri de ten?

Pielea sensibila este o piele reactiva si usor iritabila care reactioneaza excesiv la diversi factori precum: frigul, caldura, vantul, variatiile de temperatura, apa, bauturile fierbinti, produsele de igiena, cosmetice etc.

Pragul de toleranta pentru pielea sensibila este unul scazut, iar tenul prezinta semne obiective precum inrosirea sau semne subiective precum: senzatii de arsura, intepatura, prurit sau uscaciune.

Daca tenul sensibil are pragul de toleranta scazut, in cazul tenului intolerant, pragul de toleranta este aproape de zero. Tenul intolerant este un ten hiperreactiv ce suprareactioneaza la aproape orice stimul si “nu mai suporta nimic”. ingrijirea unui astfel de ten este o adevarata provocare.

Putem face ceva in PLUS pentru tenul intolerant?

Cercetarile in domeniu au demonstrat faptul ca exista doi factori responsabili de aparitia simptomelor pielii intolerante: alterarea functiei de bariera cutanata si reactiile exagerate ale pielii ca organ senzorial.

Persoanele cu tenul intolerant au o bariera cutanata deficitara ce permite penetrarea pielii de catre factorii alergeni. Acest lucru favorizeaza inflamatia keratinocitelor, datorata eliberarii de cytokine pro-inflamatorii si inflamatia neurogenica prin activarea receptorilor TRPV-1.

Odata activati acesti receptori, fibrele nervoase sunt excitate, actionand simultan prin trimiterea unui mesaj nervos catre creier, ce va genera durere si senzatie de disconfort, si eliberarea neuromediatorilor pro-inflamatorii ce vor provoca inflamatia.

Prof.Laurent Misery, expert mondial in neurobiologie cutanata, a evidentiat rolul major al receptorilor TRPV-1 si a demonstrat faptul ca activarea lor este direct responsabila pentru hiperexcitabilitatea fibrelor nervoase si transmiterea mesajului ce cauzeaza senzatiile de disconfort.

Abordand sensibilitatea din aceasta perspectiva, Laboratoarele Dermatologice Bioderma fac anul acesta un pas inainte in tratamentul pielii intolerante.

Pentru prima data un laborator a creat un produs care actioneaza biologic pe receptorii TRPV-1, inaintea declansarii inflamatiei neurogenice, pentru a bloca originea senzatiilor de disconfort si a creat produsul Sensibio Tolerance Plus+, singurul tratament care blocheaza originea intolerantei cutanate, gratie brevetului Neurocontrol, o inovatie Bioderma.

Cum actioneaza Sensibio Tolerance Plus+?

 • Calmeaza imediat, reduce senzatia de intepatura dupa 15 minute de la aplicare cu 98%;
 • Inhiba senzatia de disconfort;
 • Reface si fortifica bariera cutanata protejand pielea impotriva alergenilor, gratie ingredientului Sodium PCA, ingredient hidratant biomimetic;
 • Actioneaza preventiv, intareste rezistenta pielii reducand cu 62% hiperreactivitatea pielii in ziua 28 de tratament.

Sensibio Tolerance Plus+este formulat in baza cartei Bioderma pentru a asigura cel mai inalt nivel de toleranta. Contine doar ingrediente active strict necesare, prezente in mod natural in piele.

Formula sa fara parfum si fara conservanti este mentinuta in siguranta datorita flaconului ermetic. Dozarea optima a produsului este asigurata de flacolul prevazut cu pompita.

In calitate de inovator al solutiilor micelare, Laboratoarele Dermatologice Bioderma garanteaza respect total pentru sensibilitatea cutanata in procesul de curatare a pielii cu Sensibio H2O.

Sensibio H2O, prima solutie micelara, perfect compatibila cu pielea gratie formulei unice cu esteri de acizi grasi a caror structura este similara cu membrana celulelor pielii, asigura o toleranta cutanata si oculara excelenta.

Sensibio Tolerance Plus+ asigura pielii intolerante confort si hidratare pe termen lung.Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
 • Tratati naturist vergeturile Tratati naturist vergeturile

  Ce sunt vergeturile? Vergeturile sunt cicatrice liniare vizibile care, desi nu pun probleme medicale deosebite, aduc un prejudiciu estetic important. Ele se prezinta sub forma unor zone in care structura cutanata pare “desirata”. Se estimeaza ca...citeste mai mult

 • Alopecia - caderea parului, chelia sau calvitia Alopecia - caderea parului, chelia...

  Generalitati Alopecia este o afectiune dermatologica inflamatorie care afecteaza foliculii pilosi, in special de la nivelul scalpului. Evolutia alopeciei este cronica, determinand pierderea localizata sau completa a parului de la nivelul capului dar si de pe corp....citeste mai mult

 • Beneficiile uleiului de migdale Beneficiile uleiului de migdale

  Generalitati Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sanatate cat si frumusetea unei persoane. Uleiul de migdale este recomandat in cazul celor la...citeste mai mult