Solutia de prim-ajutor pentru tuse

Solutia de prim-ajutor pentru tuse

Episoadele de tuse au scopul de a elibera caile respiratorii si de a proteja plamanii. In ciuda acestui fapt, crizele de tuse persistente dauneaza grav sistemului respirator si ar trebui tratate corespunzator.

Un gat disonant este, de obicei, semnul debutului unei boli a tractului respirator.

Exista mai multe tipuri de tuse

Tusea productiva (umeda) este asociata cu excesul de mucus si constituie reactia organismului fata de corpurile straine din caile respiratorii, prevenind astfel infectiile virale sau bacteriene.

O recunoastem atunci cand simtim un disconfort in zona toracelui si eliminam mucus sau flegma. Tusea si raceala sunt deseori cauzate de un virus si nu este necesar ca tratamentul cu antibiotice.

Tusea expectoranta este cea in care mucusul este eliminat complet, sub o forma mai lichida. O numim productiva pentru ca ajuta la curatarea tractului respirator si, implicit, la inlaturarea infectiilor.

Tusea neproductiva (uscata) apare ca raspuns de stimulare a membranelor mucoase pentru corpurile straine, cum ar fi praful sau infectiile alergice sau bacteriene.

Membranele mucoase nu produc mucus pentru a indeparta agentul patogen, in consecinta numim neproductiva acest tip de tuse. Agasanta, aceasta tuse deranjeaza suferindul inclusiv in timpul somnului.

Tusea latratoare

Tot o forma de tuse neproductiva este tusea care imita sunetele latratului de caine. Ea se transforma in cateva zile in tuse uscata.

Caile respiratorii sunt blocate de mucus vascos, care se formeaza lent in membranele mucoase, agentul patogen ramanand in tractul respirator.

Tusea convulsiva este spasmodica, vine la pachet cu respiratia suieratoare, sacadata. Ataca in rafale care dureaza chiar si minute in sir, dand impresia sufocarii.

Aceasta tuse este cauzata de bacterii. Chiar daca tusea convulsiva este asociata cu bolile copilariei, ea se intalneste destul si in randul adultilor.

Bronsita

Bronsita este initiata fie de o alergie, o infectie, fie de inhalarea permanenta a substantelor toxice care sunt continute in mediu sau in tigari.

Aceasta boala este o inflamatie a mucoasei bronsice si, uneori, a traheei.

Frecvent, bronsita apare cu simptome cum ar fi dureri in piept, tuse cu sputa si respiratie suieratoare. Bronsita implica uneori si aparitia unei febre usoare.

Pneumonia

Febra ridicata anunta o pneumonie dezvoltata ca urmare a unei bronsite.

Agentii patogeni cum ar fi bacteriile sau virusurile invadeaza plamanii si provoca o inflamatie a bronhiilor. Persoana in cauza sufera de febra, frisoane si tuse cu expectoratie galben-verzuie.

In cazul in care expectoratia prezinta urme de sange, este necesara vizita la pneumolog in regim de urgenta.

Solutie de prim-ajutor

Pentru a elimina riscul unei infectii a cailor respiratorii, poti apela la GAMA Imunotus, solutia eficienta propusa de Laboratoarele Fiterman pentru toata familia.

Imunotus actioneaza prin fluidizarea secretiilor mucoase si favorizeaza expectoratia, contribuind la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar.

Toate produsele Imunotus contin singura acetilcisteina naturala, care, in amestec cu celelalte ingrediente, are atat efect mucolitic-expectorant, cat si efect antispastic, antiviral i imunostimulator.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cancerul cervical Cancerul cervical

    Generalitati Cancerul cervical se caracterizeaza prin aparitia unor celule atipice, care se multiplica necontrolabil la nivelul cervixului (colului uterin, prima parte a uterului care se deschide in vagin). Din fericire, daca este descoperit intr-un stadiu...citeste mai mult

  • Cum sa preveniti rezistenta la antibiotice Cum sa preveniti rezistenta la...

    Generalitati Rezistenta la antibiotice este o amenintare reala a zilelor noastre si provine din utilizarea abuziva a medicamentelor de tip antibiotic, fata de care bacteriile incep sa devina imune. Nu in mod intamplator, medicii lanseaza periodic avertismente cu...citeste mai mult

  • 9 alimente recomandate cand aveti gripa 9 alimente recomandate cand aveti gripa

    Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este...citeste mai mult