Clickmed
programare rapida la medic

De ce apar cearcanele si cum pot fi prevenite

Actualizat la data de: 20 Februarie 2013

Generalitati

Sus
De ce apar cearcanele si cum pot fi prevenite

Este dificil sa fiti obositi si sa nu va puteti odihni. Oboseala este vizibila si pe chipul dumnevoastra, asta inseamna ca au aparut cearcanele, iar disconfortul este implicit mai mare. Zonele intunecate de sub ochi sunt adesea asociate cu lipsa de somn. Cu toate acestea, insomnia nu este singura cauza a cearcanelor si pot exista mai multe cauze pentru formarea cercurilor intunecate din jurul ochilor.

In functie de cauza, exista moduri diferite de estompare a cearcanelor.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Modalitati de estompare a cearcanelor in functie de cauza acestora
  3. Citeste pe aceeasi tema

Modalitati de estompare a cearcanelor in functie de cauza acestora

Sus

- Odihna insuficienta. Nu este doar un mit: daca nu va odihniti suficient, veti avea cearcane. Noptile nedormite vor accentua, in timp, cearcanele. Acest lucru se intampla deoarece lipsa de somn determina dilatarea vaselor de sange aflate in pielea din jurul ochilor. Astfel, culoarea pielii din aceasta zona va fi mai intunecata. Uneori, oboseala, dar si retentia de fluide pot contribui la umflarea portiunii de sub pleoapa inferioara.

Pentru a trata cearcanele cauzate de lipsa de somn, expertii sugereaza aplicatia locala a unor saculeti din material textil imbibati in ceai rece. Tineti saculetii pe piele cateva secunde. Tipul de ceai nu conteaza - acidul tanic din frunzele de ceai este cel care incurajeaza retragerea unei parti a fluidului din pielea de sub ochi si determina constrictia vaselor de sange. Bineinteles, cea mai eficienta modalitate de a trata cearcanele cauzate de lipsa de somn este sa dormiti mai mult.

- Pigmentarea pielii. Persoanele cu tenul mai inchis la culoare, cum ar fi cele de origine mediteraneana, tind sa aiba cearcane mai intunecate si mai proeminente sub ochii lor, deoarece au mai multa melanina in tesutul epitelial.

Pentru a se remedia aceasta problema, se pot folosi diverse tratamente la domiciliu. Tratamentele la domiciliu includ aplicarea de creme de ochi, care contin particule reflectorizante, ce camufleaza culoarea mai inchisa din jurul ochilor. In plus, cearcanele cauzate de pigmentare pot fi ameliorate prin utilizarea cremelor pe baza de prescriptie medicala, cum sunt cele care contin hirochinona.

- Dieta precara. Obiceiurile alimentare sanatoase si consumul unei cantitati suficiente de apa va pot face sa aratati mai bine, inclusiv in zona din jurul ochilor. Nu trebuie sa cresteti aportul unei vitamine sau unui mineral pentru a estompa cearcanele. Este suficient sa urmati un plan alimentar echilibrat care sa includa toate categoriile de vitamine si minerale si sa va hidratati in mod corespunzator - adultii au nevoie de 8-12 pahare de apa pe zi pentru a fi hidratati suficient.

- Inaintarea in varsta. Pe masura ce imbatranesc, oamenii pot pierde din volumul pielii faciale. Acest lucru determina aparitia ridurilor si cearcanelor. Oamenii in varsta nu mai au aceeasi grasime in pielea obrajilor, fapt ce provoaca lasarea pielii chiar si in zona de sub ochi.

Cearcanele cauzate de imbatranire pot fi tratate cu o substanta de umplere dermica, pentru a adauga volum pielii faciale. Aceasta substanta este injectata in zona afectata de imbatranire, iar procedura se va face numai intr-un cabinet medical, de catre personal medical specializat in acest domeniu. In cazul in care optati pentru astfel de interventii, trebuie sa stiti ca va fi necesara repetarea tratamentului pentru a se mentine efectul dorit.

Intelegerea cauzelor care determina aparitia cearcanelor este primul pas pentru a arata si a va simti bine. Numai atunci puteti beneficia de tratamentul de care aveti nevoie.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate