Clickmed
programare rapida la medic

Cele mai frecvente boli infectioase care apar vara

Actualizat la data de: 05 August 2013
Cele mai frecvente boli infectioase care apar vara

Vara este sezonul propice pentru aparitia bolilor infectioase, motiv pentru care medicii recomanda vaccinarea copiilor in cazul in care imunizarea nu a fost realizata pana acum.

Printre cele mai frecvente boli care pot aparea in sezonul estival se numara infectiile cu rotavirus, bolile diareice acute, infectiile cu salmonela sau E.coli, enterovirozele, si boala mainilor murdare.

Odata cu vacanta de vara si cu deplasarea in destinatii aglomerate cu turisti, exista un risc crescut de contactare a unui virus sau a unei bacterii. Principala cauza o reprezinta consumarea unor alimente nespalate sau consumarea unor alimente care au fost pastrate in conditii improprii.

Toxiinfectiile, in special cele cu stafilococ sau salmonela, sunt un real pericol pentru copii, insa nu este singurul. Hepatita acuta cu virus A este o alta boala infectioasa care se manifesta cu precadere vara.

Metode de prevenire a bolilor infectioase in timpul verii

Vizita la medicul de familie este metoda ideala prin care pot fi prevenite imbolnavirile specifice verii. Pentru a afla care este cea mai buna metoda de protejare a organismului impotriva bolilor diareice, rotavirusurilor sau a altor afectiuni periculoase este nevoie de o simpla intrebare la medic.

Spalarea frecventa a mainilor, mai ales dupa utilizarea toaletei sau dupa atingerea unor obiecte murdare este o alta metoda foarte buna de prevenire a imbolnavirii, in special de hepatita A.

Atentia la alimentele consumate si la modul in care au fost preparate ar trebui sa fie o prioritate in timpul verii, cand produsele se pot altera cu usurinta daca nu sunt tinute in conditii propice.

Nu in ultimul rand, impotriva bolilor infectioase se recomanda vaccinarea. Imunizarea organismului impotriva virusurilor si bacteriilor este esentiala pentru o vara fara griji.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate