Examenul de grad principal pentru asistenti medicali generalisti va avea loc pe 20 si 21 noiembrie

Examenul de grad principal pentru specialitatea de asistent medical generalist se va defasura in zilele 20 si 21 noiembrie 2008, potrivit deciziei luate de Ministerul Sanatatii.

Pe 20 noiembrie, asistentii medicali din specialitatile pediatrie si ocrotire vor sustine examenul de grad principal in specialitatea asistent medical generalist. Pe 21 noiembrie, sunt programati la examen asistentii medicali din specialitatile obstetrica-ginecologie si moasa, nutritie-dietetica, medico-social, igiena si sanatate publica, balneofizioterapie, farmacie, radiologie-imagistica medicala, laborator, tehnica dentara, asistent igienist de cabinet stomatologic si asistent medical stomatologie.

Asistentii care doresc sa participe la examen trebuie sa fie absolventi de invatamant superior, sa fi promovat examenul de echivalare sau sa fie absolventi de scoala postliceala sanitara sau de liceu sanitar.

Ministerul Sanatatii Publice a stabilit ca la examen sa se poata inscrie asistenti cu o vechime de cinci ani, la data de 31 decembrie 2008. La calculul vechimii in specialitate nu se ia in considerare perioada de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani.

Inscrierea candidatilor se face in perioada 23 octombrie - 5 noiembrie 2008, pana la ora 16.00, la sediile Autoritatilor de Sanatate Publica si la Compartimentul asistenta comunitara, inregistrare si evaluare asistenti medicali.

Taxa de participare la examen este de 115 lei. Suma se restituie candidatilor numai in cazul in care acestia isi anunta retragerea din examen cu cel putin cinci zile inaintea desfasurarii examenului.

Examenul de grad principal dureaza doua ore si consta intr-un test grila cu 100 de intrebari. Fiecare intrebare are trei variante de raspuns.

Un procent de 40% din intrebari vor avea un singur raspuns corect iar 60% din intrebari doua raspunsuri corecte. Corectarea lucrarilor va fi efectuata la sfarsitul probei. Corectura grilelor se face pe loc, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a inca doi candidati din sala respectiva, care semneaza pe grila.

Pentru a promova, un candidat trebuie sa obtina cel putin 70 de puncte.

Contestatiile se depun personal, in scris, in termen de 24 de ore de la data comunicarii rezultatelor examenului, si vor fi solutionate de comisiile judetene, in prezenta candidatilor, in termen de 48 de ore de la data depunerii.

Pana la data de 20 ianuarie 2008, Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (CNPDSB) va elibera adeverintele de grad principal candidatilor declarati admisi.

Sursa NewsIn

Citeste si

Arhiva
  • Boala Canavan Boala Canavan

    Generalitati Boala Canavan este o boala genetica, o malformatie neurologica innascuta in cadrul careia materia alba din creier degenereaza transformandu-se in tesut spongiform. Nu exista antidot sau un curs standard pentru tratament medical. Simptomele bolii...citeste mai mult

  • Anxietatea si atacurile de panica Anxietatea si atacurile de panica

    Generalitati Anxietatea (sau tensiunea nervoasa) si atacurile de panica sunt reactii care apar in situatii dificile, in diverse momente din viata noastra. Anxietatea este reactia organismului fata de un factor de stres care poate sa apara in diverse cazuri cum ar fi...citeste mai mult

  • Procesul de colectare si depozitare al celulelor stem placentare Procesul de colectare si depozitare...

    Generalitati Recoltarea si pastrarea sangelui din cordonul ombilical este o procedura simpla si nedureroasa care poate avea loc dupa o nastere vaginala sau dupa cezariana. Dupa ce se va face un contract cu o companie specializata, veti primi un kit cu tot ce aveti...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Articolul a fost salvat cu succes.
Articolul a fost sters cu succes.
Articolul este deja salvat.
Ne pare rau dar articolul nu a putut fi salvat.
Felicitari, adresa ta de email a fost inscrisa la newsletterul Sfatulmedicului.ro.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK