Examenul de grad principal pentru asistenti medicali generalisti va avea loc pe 20 si 21 noiembrie


Examenul de grad principal pentru specialitatea de asistent medical generalist se va defasura in zilele 20 si 21 noiembrie 2008, potrivit deciziei luate de Ministerul Sanatatii.

Pe 20 noiembrie, asistentii medicali din specialitatile pediatrie si ocrotire vor sustine examenul de grad principal in specialitatea asistent medical generalist. Pe 21 noiembrie, sunt programati la examen asistentii medicali din specialitatile obstetrica-ginecologie si moasa, nutritie-dietetica, medico-social, igiena si sanatate publica, balneofizioterapie, farmacie, radiologie-imagistica medicala, laborator, tehnica dentara, asistent igienist de cabinet stomatologic si asistent medical stomatologie.

Asistentii care doresc sa participe la examen trebuie sa fie absolventi de invatamant superior, sa fi promovat examenul de echivalare sau sa fie absolventi de scoala postliceala sanitara sau de liceu sanitar.

Ministerul Sanatatii Publice a stabilit ca la examen sa se poata inscrie asistenti cu o vechime de cinci ani, la data de 31 decembrie 2008. La calculul vechimii in specialitate nu se ia in considerare perioada de concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani.

Inscrierea candidatilor se face in perioada 23 octombrie - 5 noiembrie 2008, pana la ora 16.00, la sediile Autoritatilor de Sanatate Publica si la Compartimentul asistenta comunitara, inregistrare si evaluare asistenti medicali.

Taxa de participare la examen este de 115 lei. Suma se restituie candidatilor numai in cazul in care acestia isi anunta retragerea din examen cu cel putin cinci zile inaintea desfasurarii examenului.

Examenul de grad principal dureaza doua ore si consta intr-un test grila cu 100 de intrebari. Fiecare intrebare are trei variante de raspuns.

Un procent de 40% din intrebari vor avea un singur raspuns corect iar 60% din intrebari doua raspunsuri corecte. Corectarea lucrarilor va fi efectuata la sfarsitul probei. Corectura grilelor se face pe loc, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a inca doi candidati din sala respectiva, care semneaza pe grila.

Pentru a promova, un candidat trebuie sa obtina cel putin 70 de puncte.

Contestatiile se depun personal, in scris, in termen de 24 de ore de la data comunicarii rezultatelor examenului, si vor fi solutionate de comisiile judetene, in prezenta candidatilor, in termen de 48 de ore de la data depunerii.

Pana la data de 20 ianuarie 2008, Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti (CNPDSB) va elibera adeverintele de grad principal candidatilor declarati admisi.

Sursa NewsIn

27523 vizualizari, 13 August 2008

Discuta despre Medicina Generala

 • Muschi ramas incordat 20 minute si 54 secunde

  Buna ziua,acum cateva saptamani am cazut si am ramas suspendat de un gard cu piciorul stang tinandu-mi toata...

 • Cazaturi 1 zile, 20 ore, 1 min

  Am alunecat si am cazut cu spatele lateral dreapta de mrginea unei trepte , pe spate nu sunt invinetit dar am dureri...

 • Durere in mana stanga 7 zile, 20 ore, 0 min

  Buna, de vreo trei saptamani simt o durere in mana stanga, uneori ma doare de la umar la cot , uneori de la cot in jos si...

 • Analize sange 7 zile, 23 ore, 14 min

  Am o intrebare, daca la analize la sange la pv iti iese crescut cu 0.2 iar la htc iti iese scazut cu 2.0 ce inseamna este....

Toate posturile

Citeste si

Arhiva
 • Postul negru - beneficii pentru sanatate Postul negru - beneficii pentru sanatate

  Generalitati Postul este o perioada de abstinenta la toate produsele alimentare daca este vorba de postul negru sau doar la anumite alimente daca este vorba de postul obsinuit. Fluidele pot fi consumate in cantitati normale pentru a satisface setea si alte cerinte...citeste mai mult

 • Remedii alternative pentru sindromul de colon sau intestin iritabil Remedii alternative pentru sindromul...

  Generalitati Sindromul de colon sau intestin iritabil este o afectiune a sistemului digestiv, destul de frecvent intalnita. Conditia este caracterizata de dureri abdominale, balonare, constipatie, diaree etc. Nu se stie clar ce anume declanseaza aparitia bolii. De...citeste mai mult

 • Remediile florale Bach Remediile florale Bach

  Generalitati Remediile florale sau esentele florale, au fost dezvoltate de doctorul Edward Bach in anii 30. El a fost medic generalist, bacteriolog, si a lucrat cu vaccinuri si remedii homeopate. A renuntat la practica sa pentru a se dedica dezvoltarii unei noi cai...citeste mai mult