Clickmed
programare rapida la medic

12.000 euro pentru renovarea Centrului de Asistenta Sociala 'Crinul Alb'

Actualizat la data de: 12 Iulie 2010
12.000 euro pentru renovarea Centrului de Asistenta Sociala 'Crinul Alb'

12.000 de Euro este investitia realizata de catre companiile Exponential (Targu-Jiu) si Schwamborn (Germania) in renovarea pardoselilor, dar si pentru zugravirea unor incaperi din cadrul centrului de recuperare neuropsihomotorie si de asistenta sociala "Crinul Alb", Bucuresti, pentru pentru a readuce zambetul pe buzele copiilor care isi petrec timpul in incinta acestei institutii.

Compania Schwamborn impreuna cu reprezentantul sau in Romania, Exponential SRL, Targu-Jiu, au organizat si desfasurat actiunea de renovare a vechilor pardoseli de marmura dar si a zugravirii unor incaperi, din centrul pentru copii. Intreaga investitie se ridica la suma de 12.000 Euro, suma din care au fost acoperite cheltuieli privind utilajele, consumabilele, materialele si manopera pentru restaurarea pardoselilor si a zugravirii unor incaperi. Rezultatul final a fost peste asteptarile companiei deoarece au reusit sa-si indeplineasca atat obiectivele profesionale cat si pe cele sociale. In doar sapte zile au reusit sa transforme centrul de asistenta sociala intr-un loc cu totul nou si cu conditii mult mai bune pentru acei copii cu probleme care locuiesc acolo.

Evenimentul social care s-a desfasurat la centrul "Crinul Alb" este dovada implicarii in comunitate a companiei germane Schwamborn, un eveniment similar avand loc in cadrul unei scoli din Bulgaria. Incepand cu luna iulie 2010, copiii cu probleme neuropsihomotorii se bucura de o casa noua, stralucitoare, investitorii readucand zambetul pe buzele celor care isi petrec timpul acolo.

Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie si Asistenta Sociala "Crinul Alb" este un serviciu pentru protectia copilului cu dizabilitati de tip rezidential si face parte din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In prezent, in acest centru sunt 48 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 20 ani. Acesta ofera servicii de recuperare neuro-psiho-motorie si stimulare senzorio-motorie si cognitiva de calitate, dar si promovarea unei noi mentalitati privind dizabilitatea, atat in familiile in care exista o astfel de persoana cat si in comunitatea in care aceasta traieste.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate