Reamintire legata de valabilitatea cardurilor nationale de sanatate

Publicat la data de: 08 Ianuarie 2019 | Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2019
Reamintire legata de valabilitatea cardurilor nationale de sanatate

In urma intrebarilor primite din partea asiguratilor, CNAS reaminteste ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la 5 la 7 ani.

Acest lucru inseamna ca asiguratii pot folosi la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe suprafata documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate catre asigurati.

De exemplu, toate cardurile care au inscrisa data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile pana la 31.01.2021. Aceasta inseamna ca detinatorul de card nu are nevoie de adeverinta sau de alte modalitati de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

Totodata, calitatea de asigurat poate fi verificata si pe site-ul CNAS, in sectiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizand linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

CNAS va reveni cu informatii lamuritoare ori de cate ori va fi necesar.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Formularul E112 - documente necesare Formularul E112 - documente necesare

    Formularul se gaseste la casa de asigurari si poate fi accesat de orice persoana care are nevoie de ingrijire medicala in strainatate. Acesta se elibereaza inainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat, insa se poate eliberare si dupa plecare, dar numai...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate