Linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Publicat la data de: 27 Februarie 2020 | Actualizat la data de: 27 Februarie 2020
Linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

La nivelul Institutului National de Sanatate Publica din subordinea Ministerului Sanatatii a fost operationalizata linia TELVERDE destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19 pot apela numarul 0800800358.
Rugam cetatenii sa apeleze numarul unic de urgenta 112 doar pentru situatii de urgenta, iar pentru solicitarea de informatii sa apeleze linia TELVERDE.

Programul de functionare al liniei verde este zilnic, intre orele 08.00 si 23.00, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

La aceasta linie telefonica pot fi solicitate informatii despre modul in care se manifesta virusul, modalitati de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva

Reiteram faptul ca linia telefonica TELVERDE este strict pentru informarea cetatenilor si nu este un numar de urgenta!

In cazul in care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situatii trebuie anuntate la numarul unic de urgenta 112.

Pana in acest moment, pe teritoriul Romaniei a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 ( noul coronavirus), astfel ca nu se poate vorbi de o epidemie.
Barbatul care a contactat virusul a fost transportat la Bucuresti, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, este in stare buna si nu prezinta simptome specifice.

Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital si se afla in monitorizare, clinic si biologic.
De asemenea, a fost extinsa ancheta epidemiologica pentru a identifica si testa persoanele cu care cetateanul roman purtator al virusului a intrat in contact.

In prezent, la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals sunt in lucru un numar de 17 probe biologice.

In contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati in gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international.

In acest moment, un numar de 99 de persoane se afla in carantina, iar 5667 persoane sunt monitorizate la domiciliu.
In ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 (cele mai multe din Bucuresti – 59) cu privire la Coronavirus.
Grupul de Comunicare Strategica

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectia cu COVID-19: masuri de urmat...

    Pandemia cu coronavirus In contextual actual al pandemiei cu coronavirus, vizitele la spital nu reprezinta cea mai buna idee. Pacientii internati si apartinatorii acestora ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa evite intalnirile in spital. In momentul actual,...citeste mai mult

  • Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Coronavirus - cum se transmite,...

    Despre coronavirus Numeroase structuri din domeniul sanatatii, dar si populatia generala, experimenteaza un nivel crescut de ingrijorare din cauza noului tip de coronavirus aparut, unul foarte similar cu virusul ce produce sindromul respirator acut sever (SARS)....citeste mai mult

  • Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Care sunt primele simptome care apar...

    Despre COVID-19 Recent, un focar de coronavirus, numit acum COVID-19, a afectat China si a cauzat ingrijorare la nivel mondial. Cazurile s-au inmultit si au aparut la nivelul intregului mapamond, iar populatia este din ce in ce mai speriata, mai ales ca virusul are...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate