Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita, din sezonul epidemic 2019-2020

Publicat la data de: 27 Septembrie 2019 | Actualizat la data de: 27 Septembrie 2019
Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita, din sezonul epidemic 2019-2020

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a achizitionat un numar de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult fata de anul trecut, astfel incat sa se asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de imbolnavire.

Ca in fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi si vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, persoane cu varsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sanatatii si recomandarilor OMS si ECDC.

Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja in teritoriu si sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.

Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite si celelalte doze de vaccin, astfel incat sa inceapa si vaccinarea in cadrul cabinetelor medicilor de familie.

„In ultimii doi ani am facut pasi importanti pentru imbunatatirea activitatii de vaccinare. Campaniile de vaccinare si informare „door-to door” pentru vaccinarea antirujeola au dus la cresterea numarului de copii vaccinati in zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finantare europeana pentru implementarea mai multor masuri care vizeaza cresterea gradului de vaccinare in Romania. Iar in aceasta toamna incepem mai repede vaccinarea antigripala a personalului medical, cea mai expusa categorie de persoane la imbolnavire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa.

Sursa: Ministerul SanatatiiUrmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Pregatiti-va pentru bolile din sezonul rece Pregatiti-va pentru bolile din...

    Raceala si gripa De regula, in anotimpul rece oamenii se confrunta cu gripa, raceala si alte boli respiratorii. Cu toate ca virusurile contagioase sunt active pe tot parcursul anului, toamna si iarna oamenii devin la vulnerabil la actiunea acestora, deoarece se...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate