Companiile private vin alaturi de Ministerul Sanatatii în efortul pentru limitarea raspandirii COVID 19

Publicat la data de: 19 Martie 2020 | Actualizat la data de: 19 Martie 2020
Companiile private vin alaturi de Ministerul Sanatatii în efortul pentru limitarea raspandirii COVID 19

Marii retaileri Kaufland Romania si Lidl Romania doneaza 100 000 bucati recoltoare pentru exudat nazal si faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular ( Real Time PCR), o prima transa fiind deja livrata.

” Salutam gestul companiilor private de a ni se alatura in aceasta perioada cand este nevoie de toate resursele materiale si umane pentru limitarea raspandirii noului coronavirus”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Primele 30 000 de recoltoare se afla in prezent in depozitele SC Unifarm SA si urmeaza sa fie distribuite directiilor de sanatate publica din teritoriu si Bucuresti.

„Conform dispozitiilor ministrului Sanatatii, un numar de 25 000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la directiile de sanatate publica pentru utilizarea in anchetele epidemiologice demarate, alte 5000 vor ramane la Unifarm SA ca stoc strategic”, a declarat Adrian Ionel, director UNIFARM SA.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale Cum sa eviti infectia cu coronavirus,...

    Contagiozitatea virusului COVID-19 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat pandemie de coronavirus, lucru care inseamna ca infectia virala s-a raspandit pe un teritoriu foarte mare. Acest lucru produce foarte multa panica, aspect ce nu este de dorit. Chiar daca...citeste mai mult

  • Infectia cu COVID-19: masuri de urmat atunci cand mergi la spital Infectia cu COVID-19: masuri de urmat...

    Pandemia cu coronavirus In contextual actual al pandemiei cu coronavirus, vizitele la spital nu reprezinta cea mai buna idee. Pacientii internati si apartinatorii acestora ar trebui sa inteleaga acest lucru si sa evite intalnirile in spital. In momentul actual,...citeste mai mult

  • 9 alimente recomandate cand aveti gripa 9 alimente recomandate cand aveti gripa

    Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate