Tusea - ce trebuie sa stim pentru a scapa de ea

Tusea - ce trebuie sa stim pentru a scapa de ea

Sezonul rece aduce cu sine o multime de lucruri frumoase, dar o data cu temperaturile scazute apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze.

Tusea este o reactie de aparare a organismului, care consta intr-un mecanism reflex al cailor respiratorii de a elimina secretiile (mucusul) sau a corpilor straini.
Exista doua tipuri de tuse – seaca si productiva, care au manifestari la fel de chinuitoare pentru organismul nostru.

In infectiile respiratorii se inregistreaza modificari la nivelul plamanilor, iar una dintre cele mai importante este inflamarea bronhiolei. Rezultatul acestei inflamatii este dat de ingrosarea peretilor bronhiolei si de cresterea secretiei de mucus. Mucusul determina o iritatie la nivel bronhic, lucru ce duce la aparitia spasmului. Iar spasmul la randul sau intretine tusea.

Asadar, tusea productiva apare ca urmare a unei secretii sporite de mucus la nivelul plamanilor, care blocheaza caile respiratorii si ne ingreuneaza respiratia. Este caracterizata ca fiind tusea din cosul pieptului si este asociata cu senzatii precum presiune si disconfort in zona toracelui.

De retinut este faptul ca episoadele de raceala si gripa debuteaza cu o tuse iritativa, care se transforma, ulterior, intr-o tuse productiva (odata ce raceala avanseaza, se produce o cantitate mai mare de mucus).

Pentru a face fata acestor manifestari neplacute ale tusei productive si iritative, alege un produs care sa aiba urmatoarele efecte:

 • Fluidifica secretiile si ajuta la eliminarea lor (acetilcisteina, cimbru, flori de soc)
 • Reduce inflamarea peretilor bronhiolei (acetilcisteina)
 • Calmeaza spasmele (cimbru)
 • Lupta impotriva virusurilor si bacteriilor care duc la aparitia simptomelor (fructe de soc)
 • Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar (fructe de soc, vitamina C)

Gama IMUNOTUS vine in ajutorul pacientilor cu tuse productiva si iritativa, oferind o solutie completa care mentine starea de sanatate a cailor respiratorii, si care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.Cu un profil de siguranta ridicat - fara reactii adverse, produsele din gama Imunotus se gasesc sub forma capsulelor, siropului sau plicurilor atat pentru copii, cat si pentru adulti:

 • pentru copiii de peste 2 ani: Imunotus 2+ plicuri si Imunotus sirop
 • pentru copiii de peste 8 ani si adulti: Imunotus 8+ plicuri si Imunotus capsule

Ingredientele active pe care le contin produsele din gama Imunotus scad intensitatea si durata tusei. Inca din prima zi de administare, tusea si expectoratia vor fi reduse!
Imunotus! si nu mai faci ca un magarus!

Acum in farmacii, la cutiile de plicuri Imunotus 8+ si Imunotus 2+ aveti 25% cadou!
Informeaza-te pe https://www.facebook.com/LaboratoareleFiterman sau http://www.imunotus.ro/

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
 • Homeopatie versus medicina alopata Homeopatie versus medicina alopata

  Generalitati Termenul de homeopatie defineste o metoda terapeutica medicala stiintifica, ce se bazeaza pe niste principii si pe niste legi ale vindecarii foarte clar definite. Homeopatia nu reprezinta o concurenta pentru medicina alopata si nu trebuie sa o comparam cu...citeste mai mult

 • Medicina ayurvedica si astenia de toamna Medicina ayurvedica si astenia de toamna

  Toamna este anotimpul care pune la incercare sanatatea organismului atat prin schimbarile de temperatura alternante cat si prin reducerea numarului de ore cu soare, lumina naturala fiind esentiala pentru fixarea vitaminei D si mentinerea unui sistem imunitar puternic....citeste mai mult

 • Medicina ayurvedica si sanatatea sangelui Medicina ayurvedica si sanatatea...

  Hipertensiunea arteriala este o tulburare caracterizata de presiunea ridicata cu care sangele este pompat de inima. Functia principala a inimii este aceea de a asigura fluenta circulatiei sangelui in arterele si venele corpului. Cu fiecare bataie a inimii sangele...citeste mai mult